Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Спиране на цигарите по време на бременност

 • 655
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте на 23години преди 11 месеца направих спонтанен аборт в 20 г.с през октомври забременях отново в момента съм в 11 г.с но имам огромен проблем. Пуша. Не се гордея с това . Моля ви тези които са пушили или все още пушат по време ма бременноста да ми дадат съвет как са ги спрели или намалили.. страх ме е да не стане пак същото....

# 1
 • Мнения: 2 594
Ако едно желано бебе не е достатъчна причина да спреш цигарите не знам кое друго би те накарало.
Воля, решителност. Това е. Навик като всеки друг. Замени го с нещо друго и след време ще се отвращаваш от цигарения дим.

# 2
 • Германия
 • Мнения: 344
Щом те е страх и имаш вече една неуспешно завършила бременност, незнам какво го мислиш още. Аз спрях да пуша в деня, в който видях втората чертичка. Не можех да причиня това на детето си. И не се залъгвай, че ако ги намалиш, няма да стане нищо. Плюс това съм виждала много бременни, които уж само по една две цигари с кафето, ама като се приберат у тях наваксват. Нали никой не ги вижда.

# 3
 • Мнения: 2 701
Пеосто ги спри!
Мъжа ти на какво мнение е ?
Аз ги намалих 3месеца преди да забременея,защото започнах да пия ф.киселина тогава. В деня на положителния тест просто ги изхвърлих. Не съм си и помисляла да запаля.
Не ми се гадеше от дим изобщо, НО имах воля и мислех само за здравето на бебето си.  Запалих цигара отново чак 1година и половина след положителния тест.
След това през което сте преминали не мисля, че ти трябват мнения на “пушещи мами” а ти трябва стягане и положителни мисли за бебето, но не и цигари. Това , че  Пенка  е пушела по 1кутия 9месеца и и няма нищо нито на нея нито на бебето, не значи , че при Генка ще е същото, та така. Успех и дано ги спреш още в близките дни.

# 4
 • Мнения: 104
Аз пък мисля, че май момичето е прочело достатъчно такива мнения.
А сега по темата. В какви моменти пушиш? Кога е най-важно за теб да си запалиш цигара? Например сутрин с кафето, или по друг повод? Старай се да пушиш възможно най-малко и само тогава, когато наистина би ти станало по-добре от една цигара, а не от скука. Малко по малко ще намалеят съвсем и ще разбереш, че можеш и без тях. Аз също трудно се отказах, някъде към третия месец края бях спряла и много се тормозех, че не успявам да ги откажа през цялото време. Не съм имала проблеми с бременността след това.

# 5
 • Мнения: 8
Тъй като не можах веднага да се откажа от ужасният навик, си взех айкос. Точно няколко дни ми трябваха миризмата да ме отврати😁 И до ден днешен не мога да седя около пушека му, направо ми се повдига. Пропуших отново няколко месеца след като родих (не съм кърмила). Намери си заместител, звучи банално но нямаш друг избор 🤭

# 6
 • Мнения: 401
От раз ги спрях когато разбрах, беше ужасно, ревала съм сигурно 2 седмици, мразех всичко и всички, но отмина. После кърмих 2 години и не запалих. Вече след като приключих с кърменето минах на електронна.

# 7
 • Мнения: 2
Аз пък мисля, че май момичето е прочело достатъчно такива мнения.
А сега по темата. В какви моменти пушиш? Кога е най-важно за теб да си запалиш цигара? Например сутрин с кафето, или по друг повод? Старай се да пушиш възможно най-малко и само тогава, когато наистина би ти станало по-добре от една цигара, а не от скука. Малко по малко ще намалеят съвсем и ще разбереш, че можеш и без тях. Аз също трудно се отказах, някъде към третия месец края бях спряла и много се тормозех, че не успявам да ги откажа през цялото време. Не съм имала проблеми с бременността след това.
 
Много благодаря за коментара. Може би това е най правилното изказване от скука може би първите седмици докато незнаех пушех по 1кутия+ на ден. От както направих спонтанният аборт се изнервих ужасно много тъй като разбрах за изневяра от страна на партньора ми  иначе допреди това да съм пушила по 10,12 цигари на ден но от там насам беше палене през има няма половин час сега се опитвам да ги намаля но пак много прекалявам 15+.. гадно ми е опитвам да спра но след 2,3 часа направо ми се плаче все едно ме болят гърдите мисля че болката е въображаема все пак ще продължа да опитвам и ще паля само в тези инзвънредни случаи

# 8
 • Мнения: 43
Спрях да пуша веднага след теста. Истината е, че последната цигара я запалих, когато видях, че теста е положителен, защото получих сърцебиене от вълнение, това беше чудо. Имахме час за ин витро този месец, а 2 дни преди Коледа разбрах  че към бременна. И край! Спрях ги, не пуша изобщо, не ми липсва, не го преживях тежко, не се сещам за цигари почти. Аз пуша от 10 години по 1 кутия на ден, щом аз нямам проблем, всеки може. Носите отговорност за чужд живот и то не на някой случаен човек, а на детето ви, какъв по-добър стимул да се спрат цигарите?! Дори мъжът ми е в процес на спиране, от кутия и нещо за ден пуши 1 кутия 3 дни, от солидарност, от здравословна, от финансова гледна точка. Родители ще ставаме!
На Нова Година не съм пушила и не съм пила. Не си търсете поводи! Недей да пушиш нито от скука, нито от друго! Кажи край и ги спри от раз, не се умира!

# 9
 • Мнения: 71
Аз да си призная също не съм си представяла как ще ги спра. След шока от двете чертички си позеолих още няколко цигари, но от 31.12 не съм палила. Свършиха и нямам в мен, но покрай гаденето и не се и сещам. Иначе лукчетата ми помогнаха и също раздвижване. Щом ти се пуши значи тялото ти скучае и трябва да го занимаеш с нещо. Обиколи 2 пъти апартамента Simple Smile или измий чиниите, направи си чай или обели плодче Simple Smile някакво действие трябва, че да отклони вниманието! Успех Simple Smile

# 10
 • Мнения: 347
Захвърлих цигарите в деня на трансфера и 2г по-късно още не пуша. Ако изгледате едно клипче, какво причинява 1Дръпване от цигара, на плода, няма да пушите повече.

Общи условия

Активация на акаунт