Хитринки за всякакъв случай - 26

• 55 517
  • 773
  •   1
Отговори
# 345
Няма ли са се съсипе от високата температура ?
Не е толкова трудно просто да си измие на мивка с четка . Не бих го сложила в миялната с чиниите нищо ,че  е предварително измито .

# 346
  • София
Пералните работят и на 90 градуса. Няма как да се съсипе.

# 347
Пералните работят и на 90 градуса. Няма как да се съсипе.
Ама чекмеджето няма НИЩО общо с това на колко градуса пере пералнята !

# 348
  • София
Водата преминава и през него. Мия моето веднъж месечно. Пералнята е на 12 години, но ако те кефи да го минеш на ръка с четка за зъби, също става.

# 349
Миялните имат 50° - 70° така че няма да се пуска на 70. Но всеки сам си преценява дали да рискува. Аз не съм го правила това ама се замислям 🤔😉 Водата която преминава през чекмеджето си е студена и поле се загрява в барабана. Така, че при него такива високи температури при него няма. От гореща вода обаче нищо не му става. Аз моето го моя винаги с абсолютно вряла вода. Няма поражения, обаче надписите на капака май ще се изтрият. Ако програмите са описани там няма да е ок. Освен ако не може да се откачи, а то май и може.... Абе колкото повече мисля толкова повече се навивам 😂

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 10:08 от Desislava Rangelova

# 350
Водата преминава и през него. Мия моето веднъж месечно. Пералнята е на 12 години, но ако те кефи да го минеш на ръка с четка за зъби, също става.
През чекмеджето преминава студената вода . След като отиде в барабана при дрехите се топли . Нагревателя тогава ЗАГРЯВА водата .

# 351
  • София
Ок, и какво? Както казах, при мен е изпробвано. Ти си ми или не, както искаш.

# 352
Може с препарат за котлен камък, за варовик да го накиснете и измиете. Аз така правя, падат утайките.

# 353
Мда, с препарата с който чистя банята го оправям, пада всичко. Независимо дали са налепи от омекотител в едната част или от прах за пране в другата.

# 354
През чекмеджето преминава студената вода . След като отиде в барабана при дрехите се топли . Нагревателя тогава ЗАГРЯВА водата .
Не е така при всички перални. Старата ми имаше два входа, за топла и студена вода, всичко отиваше в чекмеджето, по нищо не се различаваше от тази на майка ми, същата но с един вход, освен по входящите маркучи. Иначе беше 1:1.

На препарата на Хайтман за почистване на пералня си има упътване. В достатъчно дълбок съд се сипва 1/4 от препарата, за да се накисне чекмеджето, я останалото се пуска в пералнята, на дълга програма и високи градуси, без дрехи в нея. Сегашната ми има програма за замопочистване, за разлика от ветерана с двата входа, за топла и студена вода, та все по-рядко го купувам. Само ако уцеля промоция в хипермаркетите.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 10:46 от 💜 Clo 💜

# 355
Чекмеджето на пералнята е съвсем чисто - през него минава само вода и прах за пране. Мръсни дрехи или друга мръсотия там няма, нищо няма да им стане на чиниите. На ръка не може да се разтворят наслояванията така добре както от таблетките за миялната. Мия на 70 градуса, не падат надписите.

# 356
Аз се притеснявам да го пусна на 70С в миялната , защото отпред е сиво. Да не се изтрие надписа .

# 357
Момичета, скоро ни изгоря скарата. Ще купуваме нова и се чудех кой вид е по-удачен - с пръчките с реотан вътре или новите модели с плоча. Вашите наблюдения?

# 358
  • София
Зависи. Аз харесвам на " пръчки" по-ми се доближава вкусът на скара. На плоча е по удобно за риба, скариди, миди.

# 359
Взехме си плоча, ползвахме я няколко пъти и я прибрахме обратно в кутията. Не става за месо- пържоли, шишчета и т.н. Само изсъхват. Удачна е за зеленчуци, може би. Върнахме старата с реотаните.

Общи условия

Активация на акаунт