Хитринки за всякакъв случай - 26

• 55 514
  • 773
  •   1
Отговори
# 360
Ние до сега сме имали само с реотани. Морски дарове и риба не готвим, само меса и месни продукти. Вчера бяхме в К и ММ се загледа в модела с плоча, че бяха на промоция. Той готви у дома и принципно нямам проблем да вземем и от двата вида, стига да вършат работа, ама мястото вече е кът. Писна ми от ненужни/неудобни/не вършещи работа уреди и посуди.
Мерси за споделеното, ще му купя пак с реотани явно.

# 361
+1 за скара с реотани. Имаме и с плочи- ползвали сме я 2-3 пъти и до там. Наистина за месо хич не ни хареса, добре, че не е някаква джиджана, като новите модели на Тефал примерно и не ни е яд за парите. Ние преди година купихме нова скара с реотани от К, вече обаче започна да окъсява и като я включим падат бушоните вкъщи..

# 362
Да, бързо се амортизират, но за 30-40 лв не ти е и жал да я подмениш.

# 363
Скарата с реотани не дими ли доста? Има ли възможност да се ползва в кухнята или трябва задължително на тераса/двор? Как е с чистенето? Може ли препоръка за скара за месо и зеленчуци, която да може да се ползва на закрито?

# 364
Не съм ползвала на закрито. Виждам реклами за грил на Тефал, съмнявам се да не пуши и тя.

# 365
Тези дето са като плоча са ми все едно на тиган да сложа нещо... Не че са лоши, но в моите представи това не е скара.
По-удачно ми звучи скариди и миди при нужда да се сложат върху парче фолио на обикновената скара, отколкото любимите на всеки българин кюфтета и пържоли да нямат вкус на опечени на скара.

# 366
# 367
Не става, нашата е също комбинирана, не е като реотана.

# 368
Само навън ползваме скарата, на село. Ами дими си и то яко. Много рядко прави зеленчуци, така че за тях не мога да кажа. Купих два вида уреди за почистване, пак от промоциите на К. Единият е като четка с кокосови влакна, а другият - като слушалка на старите телефони с телени топки в двата края. Вършат работа, доволна съм.

# 369
  • Mediterraneo
Имам плоча от години. Не ми изсъхват месата и шишчетата, както някой спомена. Пуши по- малко( ползвам я вътре под аспиратора), цапа се по- малко и се чисти много по- лесно. Гриловани зеленчуци, скариди, риба, всичко става много хубаво. Обмислям обаче и една оребрена да си взема, за терасата( въпреки че там палим направо барбекюто).

# 370
Плоча ако не е оребрена си е тиган, никаква скара. Скарата трябва да си стане на ивици. У нас само барбекюто се признава, да има вкус на огън и дим. Скара с реотани докарват най-близо вкуса.

# 371
Момичета,с какво да почистя наслоена мазнотия и прах,кал и песъчинки?Става въпрос за гуми на бебешка количка.Мазното е от смазка.

# 372
Водоструйката на някоя автомивка на самообслужване. Може първо да напръскаш с обезмаслител и да постои 5-10 минути, после пръскай гореща вода.

# 373
Изваждаш количката на тераса, постели от долу найлон и ги напръскай с обезмаслител първо. След това с веро и гъба, би трябвало да падне всичко. Ако не, повтаряш процедурата. Едната ми количка, която беше със затворен кош и за бебета до 5 - 6 месеца, беше с едни хубави бели гумени колела. Това беше единственият начин да ги поддържам бели. На прибиране, през паркинга ни, все с нещо ѝ омазвах гумите.

# 374
Благодаря,ще пробвам всичко.

Общи условия

Активация на акаунт