Хитринки за всякакъв случай - 26

• 55 524
  • 773
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Дайте идея как да изчистя отделението за омекотител на пералнята. Пробвах с четка, с клечка, с препарат. Няколко пъти я пусках с препарат на програма за почистване, но абсолютно винаги отделението прелива след като цикъла свърши.

# 331
Извадете цялото чекмедже (или както и да се казва там) и го измийте, трябва да се вади

# 332
  • Пловдив
Извадете цялото чекмедже (или както и да се казва там) и го измийте, трябва да се вади
Пеерфектно чисто е. Вадя го почти след всяко пране. Обаче този проблем си остава.

# 333
Дайте идея как да изчистя отделението за омекотител на пералнята. Пробвах с четка, с клечка, с препарат. Няколко пъти я пусках с препарат на програма за почистване, но абсолютно винаги отделението прелива след като цикъла свърши.
Почисти дюзите  от които идва водата.  Отгоре над чекмеджето са .

# 334
Ами тогава само вадите и изливате водата, при мен остава само след дългите програми, не съм намерила друг начин.

# 335
Аз забелязах, че ако ползвам гъст омекотител (Коколино например), се получава като тапа на отвора, от който изтича омекотителя. Почиствам с клечка за уши и вече разреждам омекотителя ако е гъст

# 336
Не помня кога говорихме за магическите гъби и писах, че поръчах. Е, днес пристигнаха.

# 337
  • Пловдив
При мен нещо спря да действа тая магическа гъба...около сифона не може да го изчисти замърсяването.

# 338
И на мен ми се е случвало да ми се запуши отделението за омекотител. Първо като го извадя и махна приставката която покрива отвора, го минавам хубаво с вряла вода и силна струя, напръсквам с Аче спрей и оставям за малко и пак с врялата вода. Ако това не помогне пълня една кофа с вода сипвам белина и потапям ( но така, че предната част на чекмеджето т.е капака да е извън водата) и го оставям да си спинка в кофата 😁 На другия ден плакна хубаво и всичко е шест. Но това ми се е налагало да го правя точно два пъти за 10 години. Наистина има омекотители който са по-гъсти. Но какъвто и да е омекотител все си оставя фин слой в отделението. Също така понеже ме домързява да подсушавам чекмеджето, като приключи пералнята, освен че оставям вратичката открехната, открехвам и чекмеджето да си съхне.

# 339
Не ви ли става прекалено ароматизирано прането, когато използвате гъст омекотител?

# 340
Ароматът не зависи от гъстотата на омекотителя. Аз обичам дрехите ни да ухаят, така че и да е силно ароматен омекотителя, стига да ми харесва, не е проблем силата.

# 341
Чекмеджето може да се пусне в миялната. Предварително измито.

# 342
  • София
Чекмеджето може да се пусне в миялната. Предварително измито.
Поне веднъж месечно го мия в миялната и аз.

# 343
А мога ли да го пусна в миялната, когато ѝ пускам цикъл за самопочистване?

# 344
  • София
Предполагам, че може. То си е миене.

Общи условия

Активация на акаунт