Хитринки за всякакъв случай - 26

• 55 382
  • 773
  •   1
Отговори
# 450
  • русе
Моят беше лайка,
Без плодов и черен.

# 451
На мен ми е трудно да измия дограмата, стъклата ги мия бързо и лесно. Слагам в някакъв съд (имам си малка кофичка за целта) вода с малко веро, минавам стъклата (после дограмата) с памучни парцали (старо спално бельо). Наливам чиста вода и повтарям процедурата, и веднага подсушавам със сух памучен парцал. Сухите парцали се мокрят бързо, затова трябват повечко. След това се чудите дали има стъкло, никакви следи не остават.
Ми-ра, щом ти е трудно да миеш дограмата, в също такава малка и удобна за носене кофичка, налей вода малко (около 200мл), сложи ръкавици и с магическата гъба на сано, мокриш, триеш и изтискваш, като ти се замърси водата - сменяш я. Лесно, бързо и удобно и дограмата ти блесва за нула време.
Аз и за стъклата не си играя много време.
Първо ги минавам грубо с меджик гъбата да махне прахоляк и мръсотия, после пръскам препарата за прозорци (на Медикс) и забърсвам с микрофибърна кърпа.
И като пекне слънце не го гледайте много през прозорците, а излизайте на разходка 😀

# 452
  • оттам, откъдето започва България
MellVi: И като пекне слънце не го гледайте много през прозорците, а излизайте на разходка 😀

Това е най-важното след миенето на прозорците. Sweat Smile
Вчера така и направих.

# 453
И ако имате пердета съвсем не си личи.

# 454
И като говорим за прозорците.... Аз си взех моето о село та да взема да си измия и тези в къщи. Ето какво е

Ровус се оказа марката. Тааа хубава работа върши, но както казах трябва си практика. А парцалчето като се махне ( то е с велкро) на него си слагам микрофибър и ако нещо не се е почистило добре го изтърквам.

# 455
  • Пловдив
Моята хитринка за прозорците е това Heart

От миналото лято го имам и вече нито стъклата, нито огледалата, нито банята ме плаши Joy
А дограмата мия с магическа гъба

# 456
  • Пловдив
Магнит ли е какво?

Аз търся хитринка как лесно да мия пластмасови кутии, за да не стоят мазни ?

# 457

Обезмазлител

# 458
  • Пловдив
Робот на принципа на вакуум (Xiaomi Hutt W66е модела).
Пластмасовите кутии мия в съдомиялна

# 459
  • Пловдив
И с обезмаслител пръскам, все тая.
Нямам съдомиялна.

От къде е роботчето?

# 460
  • Пловдив
От Алиекспрес, но вече го мернах и тук (със 150 лева отгоре Rolling Eyes)

# 461

Обезмазлител
Ползваме доста пластмасови кутии. Забелязала съм, че когато ги мия, винаги седят като мазни, но като изсъхнат се "оправят". Гледам да ги мия с максимално гореща вода, НО наистна, има някой, които са си мазни и след това. Примерно от някои марки сладолед. Отдавам го на вида пластмаса. Съхранявам ги винаги с отворени капаци, иначе се вмирисват с времето.

# 462
  • София
Аз пък пластмасови имам само две (и ги избирах да стават за миялната). Понеже ме дразнеше как остават мазни след миене на ръка, преди време смених почти всичко със стъклени (хем не замърсяват). А тази година, понеже смятам да замразявам разни неща, съм се ориентирала към пликове.

# 463
  • Пловдив
И аз мислех за стъкло, ама много тежи в раницата за работа.

# 464
  • София
Аз ги мия само в миялната, за да няма това мазнеене, но ако нямате, пробвайте с оцет след измиването.

Общи условия

Активация на акаунт