Хитринки за всякакъв случай - 26

• 55 231
  • 773
  •   1
Отговори
# 120

BGN 1.55  45%OFF | 100*60*20mm Melamine Sponge Magic Sponge Eraser Melamine Sponge Cleaner Cleaning Sponge for Kitchen Bathroom Cleaning Tools
https://a.aliexpress.com/_mq1ymA5

# 121
  • Los Angeles CA
Момичета, помощ, колата ми е мухлясала, явно е кондензирала влага като я карам рядко и по задните седалки и между тях има мухъл, смърди гадно и самите седалки са влажни. Вкарах я в гараж с отворени прозорци, но самият гараж е подземен и също е влажен...

Чудя се с какво да забърша седалките да се разкара поне мухъла, защото дълбоко изпиране в тоя студ май не е вариант. Посъветвайте ме нещо Sad

Ние имахме същият проблем, а нашата кола беше на една година, и беше лизвана. Обадихме се на специализиран сервиз и ни смениха мокета за сметка на производителя. Е, не беше без разправия, но казахме, че ако се разболеем от мухъла в колата ще ги съдим и те се съгласиха, даже ни дадоха кола за времето, през което работят на нашата.
Ако ви е нова колата може да ги притиснете.

# 122
Момичета кажете нещо,  с което да извадя петно от цвекло от бяла памучна дреха на детето... Frowning1 или поне как и с какво да го третирам преди прането.
НЯМАМ ПОДРЪКА В МОМЕНТА  препарати или сапуни за петна, не сме си у дома. Пробвах със студена вода и веро,  но не се маха.  Нещо друго натурално и подръчно да кажете? След 4-5 дни ще се приберем и чак тогава мога да ползвам  препарата си за петна,  ама се притеснявам че ще се фиксира до тогава,  а и има опасност да метне някой дрехата в пералня без да е трерирана и да е извадено петното. Този някой може да са децата,  мм,  че и аз каквато съм разсеяна.

# 123
  • На брега на реката
Това, за което се сещам е, да го накиснеш за дълго време в студена вода или да го намажеш с кисели мляко и да го оставиш да извлече петното.  Друг вариант е, да пробваш, да го накиснеш в бяло вино.
Не е 100% сигурно, че ще стане, защото вече  е третирано с миещ препарат, но нищо не пречи да опиташ!

# 124
  • оттам, откъдето започва България
Пробвай с тази смес: 1 с. л. препарат за съдове, 1 с. л. сода и 1 с. л. кислородна вода

# 125
  • софия
Форумната вълшебна смес - препарат за миене, кислородна вода и сода. Извади петно от цвекло от бял вълнен килим без следа.

# 126
Ох... Кислородна вода едва ли има тук,  но ще пробвам с кисело мляко. Благодаря.

# 127
Лимонтузу обезцветява петната. С него съм махала петна от горски боровинки, които са едни от най-трудните.

# 128
И първият път е трябвало със студена вода, но без веро.

# 129
  • В страната на мечтите
Можеш да опиташ с бакпулвер - мокриш, наръсваш обилно и оставяш да се пени за 15мин+, изплакваш. повтаряш при необходимост

# 130
  • пловдив
Здравейте ,дайте идея как да премахна залепен слайм (детско желе ,като пластилин) върху одеяло.
Изпрах ,го но петното и част от желето все още не са премахнати.
Разбира се ,опитах да го отстраня с ръка ,но не се получи.

# 131
Какво ли не пробвах, за да махна петно от рокля на дъщеря ми. Накрая го разкарах, но и част от цвета си замина и роклята вече не се носи.

# 132
  • София
Здравейте ,дайте идея как да премахна залепен слайм (детско желе ,като пластилин) върху одеяло.
Изпрах ,го но петното и част от желето все още не са премахнати.
Разбира се ,опитах да го отстраня с ръка ,но не се получи.

Опитай да сложиш одеялото във фризера, да замръзне добре слаймът,
после изчегъртай с нож или с нещо друго.

# 133
  • пловдив
Благодаря много. Преди да видя последната препоръка,снощи го изчистих доколкото успях с ръка. Намерих един стар препарат за петна Лок  и сложих на петното ,цяла нощ така престоя и после пуснах на по-дълга програма пералнята.
След изсъхването не виждам следи от петното.Хубавото е ,че одеялото е тънко и бързо съхне Simple Smile

# 134
  • Г. О.
Здравейте. Какво мога да направя за да спася детски обувки, на които лепката отпред не иска да държи?

Общи условия

Активация на акаунт