Хитринки за всякакъв случай - 26

• 55 365
  • 773
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Преобразувателят на ръжда е силно токсичен (този на Wurth ползваме основно) - не бих го ползвала никъде, където има и минимален шанс за досег с храна.
Само предположение - с лимон дали няма да има подобрение?

# 496
Според мен тук въпросът е принципен. Без значение каква е марката, просто е абсурдно печката да е от ламарина. Това може би подлежи и на някаква европейска директива. Все едно да произвеждат батерия за мивка от ламарина. И без майтап, бих се борила докрай за правото си, КЗП или когото е нужно да сезирам. Човек има право на някакво минимално качество. В този ред на мисли, не бих се пробвала да поправя сама проблема, защото ще се използва за оправдание в последствие.

# 497
А според мен това не е ръжда и с пяна за фурна ще се почисти.

# 498
Тази марка съм виждала само в емаг да се предлага. Всеки път се чудех защо цените на уредите с марка Star light са толкова евтини, е явно има защо.

# 499
Аз имам сокоизтисквачка Star light, подложена на адски тормоз, четиригодишна, не е мръднала. Не че защитавам марката, защитавам правото на всеки потребител да получи някакво минимално качество и апелирам всеки ощетен да си търси правата. Но не всички скъпи са качестввни и не всички евтини са боклук. Simple Smile

# 500
Една нова фурна струва м/у 150-200лв, не си заслужава да рискувате здравето си https://mini-furna.pazaruvaj.com/gamalux/i-28hp-2-p342959670/. Аз съм чистила ръжда с Кока Кола, ама петното беше колкото стотинка, на плочка на терасата- полях, изчаках към половин час и го изтърках с гъбичка.

# 501
  • София
Не ми се иска да я сменям все още, защото е на 2-3 години.
Разбира се, че не ти се иска и много съжалявам за случката ти! То на мен не ми се иска ти да си сменяш фурната (не си виновна, че така са я произвели, я!)... Но пред възможните предвидими и непредвидими рискове (поне здравословни, ако не други), според мен по-скоро натам вървиш, да знаеш. Ще я почистиш, ще кара някакво време и пак ще стане леща Sad А я си помисли как ще я поддържаш тази фурна с нарушено покритие, на което не се знае кой почистващ препарат как ще се отрази... Не знам, звучи ми като временен вариант, дори да успееш да почистиш сега ръждата.
На твое място бих огледала за фурна по магазините за уреди с дефекти (моята е от такъв) или даже втора употреба уреди. Ако аз съм на зор, ще взема просто "нещо" (но безопасно), което да ме изкара докато си купя желаната.

# 502
  • Г. О.
Здравейте. Детето стъпа върху изпражнение и цялата подметка беше омацана. В чудо се видях докато я почистя. Кажете ми вашите трикове за изчистване в такива ситуации, ако са ви се случвали?

# 503
  • софия
Моята хитринка за прозорците е това Heart

От миналото лято го имам и вече нито стъклата, нито огледалата, нито банята ме плаши Joy
А дограмата мия с магическа гъба
Мога ли да го ползвам на външни ролетни щори?
Чакам моето да пристигне следващата седмица. Имам огромен гардероб до тавана с огледални врати, параван в банята и силно се надявам да ми помогне, че ми спират тока като започна да ги бърша. Да не говорим, че ми се подкосяват краката като половинът се качи да бърше прозорците отвън.

На прозорците, за мен, най-гадно е миенето на дограмата. Има един препарат на Астониш, който чисти идеално, но си е търкане.

# 504
  • София
С шишче и противогаз. После накисвам и после пера.

# 505
  • София
Не ми се иска да я сменям все още, защото е на 2-3 години.
А дали не е наслоена мазнина? Не вярвам съвременна печка, даже и куче марка да е правена с ръждясващ материал. Звучи абсурдно.

# 506
Една година настъпих човешко @ко в гората докато събирахме кестени. Направо си оставих там обувка и на един крак се паркирах в колата.
Как да разширя дънки 100% памук, които след всяко сушене в сушилната стават все по- тесни?

# 507
  • оттам, откъдето започва България
Предполагам като не ги сушиш в сушилня, а по нормалния начин на простор навън (или по ненормалния - у дома на сушилка).

# 508
Здравейте. Детето стъпа върху изпражнение и цялата подметка беше омацана. В чудо се видях докато я почистя. Кажете ми вашите трикове за изчистване в такива ситуации, ако са ви се случвали?
У дома редовно се налага да се чистят разни биологични отпадъци от подметките на ММ. Имам една тавичка, в която наливам белина колкото да се покрият само подметките и ги оставям да престоят така поне 2-3 часа, на терасата. После вече мия, пера, четкам според конкретната ситуация.

# 509
Аз пък дънки на простора не обичам да суша . Не знам как да го обясня : след като махна щипките от дънките , остават бели петна . Не знам защо . И стават страшно твърди , като шкурка , дори и да слагам омекотител .

Общи условия

Активация на акаунт