Хитринки за всякакъв случай - 26

• 55 361
  • 773
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И аз започнах да се освобождавам от пластмасовите купи.
Имам няколко за микровълнова. Мия ги с Циф.

# 466
Според мен Циф, Меглио и други са излишни.
Преди да имам съдомиялна ги миех само с веро,  без нищо друго и не помня да са ми оставали мазни .

# 467
Накисвам ги с гореща вода с малконверо и оставям за 5 минути, после си измивам както всички останали. Не ми остава мазно

# 468
  • Пловдив
Благодаря!

# 469
Здравейте, относно миенето на мазни пластмасови кутии... аз ги мия само с топла вода и препарат за съдове, без гъба. Не знам защо, но когато се мият директно с ръка и препарат се почистват много по-добре отколкото с гъба.

# 470
  • Mediterraneo
Това съм забелязала и аз. Имам 2-3 пластмасови купи, които ползвам доста( обърквам салати, маринати, смес за кексове), винаги след минаването с гъбата изплаквам и минавам отново с веро и ръка. Само така не остава мазен филм. Логиката не я знам каква е, но е факт.

# 471
Здравейте, момичета, имам нужда от помощ. Преди време реших да си чистя фурната със сода за хляб. Огромна грешка. Отвътре целите ѝ стени ръждясаха и каквото и да опитвам, нищо не може да го изчисти (вече е дебел пласт ръжда). А уж е от неръждаем материал. Вече се притеснявам дали не е опасно да готвя вътре, за да не ѝ стане нещо на храната. Дайте някакви съвети, моля ви! Sob

# 472
  • Mediterraneo
Леле! Това само от содата ли се получи?! Пробвай с някакъв препарат за ръжда.

# 473
Това не е от содата,от фурната е.Смени я.А иначе ръжда се чисти с киселина.

# 474
Има преобразуватели за ръжда, но не знам дали стават за фурна. Може с лимонов сок да пробвате.

# 475
Аз не бих готвил в тази печка . Според мен решението е само едно _ нова печка.

# 476
  • София
Според мен това покритие вече е заминало и дори да изчистите, ще е временно решение (не знам колко дълго/краткосрочно). По-добре наистина, ако имате възможност, я сменете. Ако е вградена, бих се притеснявала от захабения материал отвътре, защото няма да знам в кой момент ще се продупчи и какви биха били последствията. В главата ми изникват едни картини на поражения по кабели, датчици, недай Боже по шкафове; но вероятно са нелепи тези ми филми, де.

# 477
Не ми се иска да я сменям все още, защото е на 2-3 години.

# 478
  • София
Много зле изглежда, но пробвай с преобразувател на  ръжда. Никога не ми се е образувала ръжда от сода. Каква е печката?

# 479
Много зле изглежда, но пробвай с преобразувател на  ръжда. Никога не ми се е образувала ръжда от сода. Каква е печката?

Star Light е марката

Общи условия

Активация на акаунт