Хитринки за всякакъв случай - 26

• 55 397
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
С какво мога да опитам да премахна петно от кожена обувка от марината на салата? Опитах със Спот, после с препарат за съдове.

# 511
Течен гел за пране . Сапун за пране .

# 512
Посипване с талк, бебешка пудра или царевично брашно може донякъде да извлече мазнината.

# 513
След посипване с талк трябва да се изчака поне 5 часа и след това ще има ефект .

# 514
След посипване с талк трябва да се изчака поне 5 часа и след това ще има ефект .
Вече съм приложила няколко начина, чакам да изсъхне. А талк може ли да се ползва след като вече съм третирала с друго?

# 515
Вече съм приложила няколко начина, чакам да изсъхне. А талк може ли да се ползва след като вече съм третирала с друго?
Не знам . Би трябвало да може. Но сигурно ще е по трудно . Успех Grinning

# 516
Как да почистя засъхнал стар латекс от дреха? Също и гранитогрес покапан с лак за паркет?

# 517
За латекса опитайте с някаква киселина да накиснете,а лака би трябвало да може се изстърже с нещо остро и после с разредител.

# 518
Да, накиснете дрехата с латекса в киселина и... никакъв проблем, няма да имате дреха, за която да се чудите. 😆 Накиснете просто в по-топла вода, латексът омеква и се пере лесно.

# 519
Оцета,лимонтузуто и лимоновия сок също са киселини.Вие прали ли сте стар засъхнал латекс?

# 520
Прала съм и още как! Мъжът ми преди много години с латекс изкарваше допълнителни пари за семейството ни.
Тук има всякакви хора, като напишете киселина, има опасност да разберат именно киселина.
И, не, оцет, лимонтузу и лимонов сок не изпират по-добре латекс.

# 521
За гранитогреса, накапан с лак за паркет, пробвайте с обезмаслител - напръскайте от далеко и оставете за 30 минути. След това почистете с шпакла, би трябвало да излезе съвсем лесно. Имайте предвид, че обезмаслителя ще премахне и всички замърсявания от плочката и може да стане в различен цвят (тогава ще трябва да измиете всички плочки по същия начин).

# 522
Прала съм и още как! Мъжът ми преди много години с латекс изкарваше допълнителни пари за семейството ни.

Зависи и от латекса.Преди много години се отмиваше и от стените.Ако е качествен не е така.

# 523
И като стана въпрос за пране.... Не мога да разбера, защо някой дрехи стават много твърди след пране. Пера на програма минимум на час и половина, слагам омекотител, но като изсъхнат пак са груби. Някой памучни тъкани също са така, а памука го пера на 3.5часа, такава е програмата. Суша на вътрешен сушилник, понеже не минсе иска да пускам сушилня постоянно. Къде бъркам?

# 524
И като стана въпрос за пране.... Не мога да разбера, защо някой дрехи стават много твърди след пране. Пера на програма минимум на час и половина, слагам омекотител, но като изсъхнат пак са груби. Някой памучни тъкани също са така, а памука го пера на 3.5часа, такава е програмата. Суша на вътрешен сушилник, понеже не минсе иска да пускам сушилня постоянно. Къде бъркам?
В това , че не пускаш сушилня . Каквото и да правих всички дрехи бяха сухи . Сменях програми , пералня , препарати , омекотители и накрая ефекта беше като преди . Накрая купих сушилня . Резултата _ всички дрехи са меки .

Общи условия

Активация на акаунт