Случи ми се нещо странно XXIV

• 112 672
  • 912
  •   1
Отговори
# 435
Имам в стаята си бюро, което е принадлежало на дядото на баща ми - предполагам, че е около стотина годишно. Еми, много често си пука, не ми прави впечатление, а и какво да искам от мебел на толкова години. Много хора ме съветват да го махна, но аз си го харесвам. Освен, че е принадлежало на семейството ми толкова години, ми е много удобно и просторно.

# 436
  • Варна
Боже, кой пък те съветва да махаш семейна ценност? Никога и през ум не би ми минало, чудесна вещ си имаш, а и щом си го харесваш още повече. Пази го за поколенията Simple Smile

# 437
Боже, кой пък те съветва да махаш семейна ценност? Никога и през ум не би ми минало, чудесна вещ си имаш, а и щом си го харесваш още повече. Пази го за поколенията Simple Smile

Хора всякакви. Заемало много място. Не бих се разделила с него току така. Яд ме е, че му липсва горната част - рулетка, която майка ми унищожи, и тя не знае защо.

# 438
  • Варна
Може да потърсиш майстор да го реставрира и да направи липсващата част. Сестра ми така обнови един древен скрин от баба ми, който беше изгорен отгоре, направо имаше дупка.

# 439
Може би наистина да има възможност. Преди няколко години ми попадна една американска брошура за мебели от Хикори. Видях същият дизайн на бюра, явно и до ден днешен си се произвеждат.

# 440
  • Wonderland
Към един и половина се събудих, защото ясно усетих, че някой лежи до мен. Усетих как диша. В стаята съм само аз, спя сама. Но не се уплаших. Преди малко, към четири часа, нещо силно изтропа. Сякаш нещо тежко падна на пода и се търкулна. Стреснах се и станах..нищо не беше паднало..Търсих навсякъде. Сега обаче ме е страх..🥴
Преди седмица-две и аз имах подобно "преживяване". Първо усетих тежест в краката си. Помислих, че е кучето. После усетих тежест върху гърдите и усещане, че някой стои от дясната ми страна и ме гледа. Продължавах да мисля, че е кучето ми. То ми прави така - стои от дясната ми страна и ме гледа, докато не го пусна под завивката... И тук се усетих, че няма как да е кучето, защото шанса да дойде при мен, докато баща ми е все още у дома е нулев. Едновременно усещам тежест върху гърдите с усещането, че някой стои от дясната ми страна и ме гледа... (а от дясната ми страна има стена и прозорец). Много се уплаших. Стисках очи и ме беше страх да ги отворя. От страх опитах да извикам, но от устата ми излизаше само сумтене... Не знам реално ли беше, или сънувах, но като прочетох и за други подобни преживявания...

# 441
Сънна парализа е.

# 442
Към един и половина се събудих, защото ясно усетих, че някой лежи до мен. Усетих как диша. В стаята съм само аз, спя сама. Но не се уплаших. Преди малко, към четири часа, нещо силно изтропа. Сякаш нещо тежко падна на пода и се търкулна. Стреснах се и станах..нищо не беше паднало..Търсих навсякъде. Сега обаче ме е страх..🥴
Преди седмица-две и аз имах подобно "преживяване". Първо усетих тежест в краката си. Помислих, че е кучето. После усетих тежест върху гърдите и усещане, че някой стои от дясната ми страна и ме гледа. Продължавах да мисля, че е кучето ми. То ми прави така - стои от дясната ми страна и ме гледа, докато не го пусна под завивката... И тук се усетих, че няма как да е кучето, защото шанса да дойде при мен, докато баща ми е все още у дома е нулев. Едновременно усещам тежест върху гърдите с усещането, че някой стои от дясната ми страна и ме гледа... (а от дясната ми страна има стена и прозорец). Много се уплаших. Стисках очи и ме беше страх да ги отворя. От страх опитах да извикам, но от устата ми излизаше само сумтене... Не знам реално ли беше, или сънувах, но като прочетох и за други подобни преживявания...
Вероятно е сън, или сънна парализа. Докато при мен усещането за присъствие беше в будно състояние..не бях заспала още. Още два пъти ми се случи, като втория път бях на гости..не бях в моето легло, но същото усещане, сякаш някой лежи зад мен..но някак си не ме е страх от това...повече ме уплаши трополенето🤪

# 443
По принцип  "пукането" на мебели си има рационално обяснение. Но когато започнат да пукат неистово и то само в даден момент, започва да ти става странно. Когато татко почина, мебелите у нас "пощуряха". Такова пукане и такъв шум настана, че забравяш всяка рационалност. То телевизор, то секции, то врати, шкафчета, всичко сякаш оживяваше и издаваше звуци. Свеки беше у нас и спеше в стаята в която татко почина, тя ми помагаше да гледаме татко, докато беше болен и ми казва: това през деня нищо не е, вечер става почти невъзможно да се спи в хола, всички мебели "пукат" сякаш ще се разпаднат. Върха беше, когато докато си стояхме в хола, дни след като татко си беше отишъл, вратата на хола започна да се отворя съвсем самичка, беше прикрехната, но нямаше никакво течение или каквато и да било причина вратата да се отваря сама, това не се повтори повече. Пукането на мебелите след известно време престана и повече не са издавали шум. Когато пък наближи годишнина от смъртта на татко или мама, снимките, които съм си сложила, за да са винаги с мен и да си ги гледам, мънички снимчици, паспортен формат, започват да падат сами, без никакво въздействие и само тогава. Инак си стоят кротичко там където съм ги сложила. Та, така с рационалностите.

# 444
Охх, това пукане на тези мебели, ще ме побъркат наистина. Аз съм сменила доста жилища и квартири, никъде не изживях такова нещо, като в последната няма такова пукане.  Един "тънък" шум, едно пукане все едно на кокали идва от пода, а то е с плочки не е паркет.

# 445
  • София
То било установено какво е, ама пусти мързел.
Скрит текст:
Пак гледах внимателно снимката със сина си, който се занимава с фотография. Има една черна ивица между участъка одеяло крак и леко по-тъмен нюанс на повърхността под крака. Което ме навежда към мисъл за обработка
Скрит текст:
Извинявам се, че връщам темата, нямам нерви да изчета всичко, но на снимката на мен лично ми прилича на заврян под завивката крак, с пръстите напред под завивката и  кафяв надигнат крачол.Просто на шега, някой си е мушнал крака под одеалото от противоположната страна.
-------------------------------------------------------------------------------------
Иначе и аз съм имала чувството, че някой пада отгоре до мен и все повече ме затиска. Изритах завивката  и тръгнах да се отвивам и чувството за огромна тежест изчезна.

---------------------------------------------------------------------------------
Сега прочетох за трупната миризма.И аз имах такъв случай.В нета бях видяла капан за комари, мая се сипва
 във вода, отрязаното гърло на бутилка се слага обърнато отгоре и комарите влизали, но не можели да излязат.Направих си и аз , заврях шишето зад телевизора, да не го бутнат кучетата и го забравих.След седмица започна да мирише на мърша,къде ли не търсих няма нищо умряло, ей добре,че по някое време намерих бутилката с маята, няма друга такава смрад.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 17:21 от Тайна

# 446
  • България
А комари хвана ли?

# 447
Най-ярката ми сънна парализа беше все едно нещо скача върху мен и ме разтриса.
А мебелите пукат при резки смени на температурата.

# 448
  • София
Нито един. Simple Smile

# 449
Здравейте,
За някои това вероятно не е странно, но тъй като темата замря, а ми е любимата, ще разкажа за преживяване, което имах в медитация. Беше водена медитация - среща с духовните водачи. Преди това няколко пъти бях пробвала групова регресия, но все не успявах да видя минал живот. Затова реших да пробвам лична консултация. В разговора ни преди медитацията обаче водещата ме попита какво предпочитам и така набързо реших да е среща с духовните водачи. В началото си мислех, че пак не се получава до момента, в който не видях водачите - тогава изпитах огромно блаженство. Интересното е, че очите ми се движеха много бързо, както описват, че се случва в РЕМ фазата на съня. В будно състояние такова нещо ми се е случвало само по време на рейки сеанс.
Видях много хора (фигури), които ме посрещнаха и се радваха да ме видят - все едно се връщаш вкъщи и цялата рода се е изтъпанила да те посрещне Grinning Много мил момент беше. Видях старейшената и ме заведоха до стаята на планирането на живота. Беше много хубаво и вече ми липсва.
Ще се радвам да споделите, ако имате подобни (или различни) преживявания.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 22:18 от Cafe

Общи условия

Активация на акаунт