Случи ми се нещо странно XXIV

• 111 919
  • 912
  •   1
Отговори
# 540
Мисля, че и досега Лидокаинът е най-ползваната упойка.

# 541
  • Sofia
Аз съм имала подобно преживяване след първото ми припадане (била съм може би на 16г.). Докато се съвземах виждах хората около мен, сякаш ги гледам от дъното на кладенец. Така ги и чувах - сякаш бяха много далече. Оттогава съм припадала още 2-3 пъти, но никога не почувствах същото.

# 542
Съгласна съм с Доли, зависи от качеството и правилната дозировка. Имам 4 пълни упойки. При едната от 9 сутринта, се събудих 4.30 следобяд, 5 часа операция, нямам никакъв спомен, дори да са ме събудили в следоперационна, а те задължително го правят. След това нито ми беше лошо, нито нищо, за разлика от друг път. Нямам такива изживявания, но съм чела, че се случва.
Имам приятел онко-хематолог. Говорили сме много пъти, той е напълно убеден, че име нещо "отвъд". Като ми каза бях шокирана, човек на науката и т.н. и т.н. Каза ми, че е виждал и чувал невероятни неща, разказвал ми е и... ами не знам, аз вярвам, че има нещо след този живот, по-лесно поне е да вярваш в това. Нали нищо в природата не се губи, просто се трансформира.

# 543
Ако имате настройка там нещо да ви се случи - ми може и да се случи или да си го внушите .
При мен нещата случвали се непонятни и без обяснения са далеч от моите настройки . Но ги приемам нормално и забравям . Щото инак ...

# 544
На мен ми се струва,че толкова усилия, за да се развиваш цял живот не би трябвало да потънат току така. Цял живот работим за усъвършенстване, научаваме много неща, създаваме си принципи и изведнъж - край и изгниваш. Би трябвало да има някаква приемственост някъде.  Как се формират качествата, с които човек се ражда? Някои са генетически наследени от родителите, някои не са. Не бих се наела да гадая как стоят нещата, ако има друг живот не ни е дадено да знаем. Затова и тези въпроси вълнуват всички. Различни религии дават различни обяснения, но никъде не казват, че душата умира.

# 545
  • София
Наш семеен близък след прекаран инсулт беше ходил на контролен преглед. Неврологът му беше споделил, че има в практиката си пациент, който е проговорил полски език след инсулт. Преди това не е имал понятие от този език, нито е ходил някога в Полша.

# 546
Под пълна упойка не съм била, но веднъж умишлено исках да прекратя един и сън и се озовах в нещо като черна кутия. През цялото време си мислех, че не искам да умирам, защото има още хора, които обичам. Още ми държи влага.

# 547
Снощи имах много живи сънища с татко и баба / баба почина зимата - татко го загубих преди 7 години /

# 548
Имам приятел онко-хематолог. Говорили сме много пъти, той е напълно убеден, че име нещо "отвъд". Като ми каза бях шокирана, човек на науката и т.н. и т.н. Каза ми, че е виждал и чувал невероятни неща, разказвал ми е и... ами не знам, аз вярвам, че има нещо след този живот, по-лесно поне е да вярваш в това. Нали нищо в природата не се губи, просто се трансформира.

Сега ти трябва да разкажеш на нас Grinning

# 549
  • Sofia
Когато правиха на татко онко операция,след като дойде в съзнание беше усмихнат и каза,че е бил на много красиво място-зелена поляна с много цветя ,птички,рекичка,било прохладно,спокойно...пак беше юли,голяма жега и много го мъчеше топлото 🥺

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 20:50 от Doli

# 550
Сега ти трябва да разкажеш на нас Grinning

Ами... доста лични неща са, включва хора, които вече ги няма, знам, че е анонимен форум, ама някак си не ми се струва редно

# 551
  • Там където
Мисля, че и досега Лидокаинът е най-ползваната упойка.

Да, но няма общо с пълната упойка- местна анестезия, локално приложение. В миналото, особено при генекологични интервенци и  операции се е ползвал кетамин в комбинация с други медикаменти за упойка, който води до халюцинации и трудно връщане в съзнание. Много от дамите оперирани през 60, 70, 80 и началото на 90 още помнят кошмарите от тези упойки. Сега анестезията е на доста високо ниво, но зависи от степен на пречистеност на анестетика и типа пациент. Аз съм мечтата на анестезиолога- леко и бързо се въвеждам в анестезия, но и лесно излизам Simple Smile Имам няколко пълни упойки- освен дълбок сън нищо не помня. Предимно пациентите в кома отиват "отвъд"- бившият ми свекър, върл атеист имаше тежък диабет с хипогликемични коми и ми е казвал, че е видял тунела няколко пъти, но повече детайли не споделяше.
Иначе, като студенти, на мой близък колега и приятел баща му беше коремен хирург в Пирогов. Той също бе атеист и не вярваше в нищо, но признаваше, че много хора споделят за отвъд, за срещи с починали и дават детайли каво е станало в операционната, докато са били под упойка.

# 552
  • Бургас
90 и някоя ми е първата операция.Това може би обяснява халюцинациите...
След това 19 упойки са били заспиване/събуждане.
Миналото лято обаче не знам какво обърка анестезиологът...и кошмарите и халюцинациите бяха почти същите.Вероятно недостигът на кислород в мозъка дава отражение ...

# 553
Веднъж говорихме с моя близка лекарка и стана въпрос точно за тези неща. Тя казваше, че са й интересни и е разпитвала баща си, който беше в кома. Баща й беше върл комунист и атеист, който би възприел като лична обида, дори намек за живот след смъртта. Тя казваше, че е виждал същите неща, включително и починали роднини.

# 554
  • В.Търново
Явно е различно при всеки. Един път са ми правили пълна упойка. Бяхме 5 или 6 жени в една стая за едно и също - кюретаж. Още си спомням как хубаво се унесох и заспах. След като ме събудиха, веднага се съвзех, след  няколко минути седях в леглото и играех игра на телефона, след като се бях обадила, че съм свършила. Една от другите жени се съвзе също толкова бързо. Имаше две жени, които не можеха да се събудят повече от час. Абсолютно нищо не помнех от момента, когато съм била упоена.
Пълна упойка е, когато ви интубират. При кюртажи няма интубация, само ви приспиват за малко, не дълбоко.

Общи условия

Активация на акаунт