Случи ми се нещо странно XXIV

• 111 835
  • 912
  •   1
Отговори
# 615
Има знаци, които понякога те подсещат. Даже днес се чудих дали да тръгна да върша работа - два пъти се връщах от улицата. Първият път забравих флашката, от която трябваше да копирам документ, вторият път се оказа, че съм забравила да взема парите, с които трябваше да платя. Но, слава Богу, свърших работа и се прибрах успешно.
Преди много години с моя приятелка имахме билети за опера. Имахме среща, тя закъсня, видя се, че изпускаме началото. Както и да е, отидохме и видяхме, че ги няма билетите. Купихме други и влязохме. По едно време, както си гледаме операта, тя ми шушне на ухото, че нещо се клати. Аз и казах, че си потропвам с крак. Тя отговаря, че не може да клатя цялата редица. Е, оказа се едно от най-големите земетресения, които преживяхме. Аз явно имам силен инстинкт за самосъхранение, много бързо се озовах на долната площадка, тя пищеше отгоре. Успях да разбутам тълпата и да я измъкна. Оттогава, все имам едно наум, че когато има много пречки нещо да стане, може би си има причина и когато нещо хич не върви, гледам да не натискам много.

# 616
  • София
Когато почина майка ми, бях се видяла с моя близка, която има окултни познания. Тя ми беше дала съвет какво да направя за панахидата за 40 дни, всичко подготвих сама вкъщи, нищо не съм купувала.
Би ли споделила какви ти е казала да приготвиш? Може и на лични, ако прецениш. Майка ми почина тази седмица .

И аз съм чувала, че ако много тъжим, дърпаме душата назад. Затова колкото и да ми е мъчно , се опитвам да мисля за това, че вече тя не се мъчи. Благодарна съм, че я имах до себе си, че именно тя беше моя майка. Страдам си, но се опитвам да не потъвам и да се разсейвам с разходки и разни занимания.

# 617
  • Orihuela Costa,Spain
Привет и от мен, майка ми  почина преди 15 години, оттогава съм я сънувала много рядко. Снощи  ми беше много мъчно за нея, защото днес имам рожден,ден ,поредният на който, тя няма да ми се обади. Поплаках си малко, и си пожелах да можех да я видя, поне за малко.   Много странно, но кучето ни направо  откачи,не ни остави цяла нощ да мигнем,  душеше и обикаляше стаите като лудо.С мъжа ми се чудехме какво му става,никога не е бил толкова изнервен.  Едва днес си спомних за снощното ми желание, възможно ли е, да е била при нас?

# 618
  • В.Търново
Да.

# 619
  • Там където
Независимо от това, че на всеки му е мъчно за починал близък, не бива да ги викаме, защото спираме техният път към светлината, развитието им и прераждането им. Те вече не са наши близки. По-добре е да им пожелаем светъл път отвъд. Ако е нужно и са наш близък дух, който ни  помага, ще се намесят където е нужно.

# 620
  • BG-DE
Не е лесно да се направи обаче 😔 майка ми почина преди 6 години, а баща ми преди 3 но все още ми липсват и непрекъснато търся знаци, че са около мен 😞

# 621
  • София
Те са с нас дори да няма знаци. Докато ги помним и обичаме ще са с нас. Докато следваме това, на което са ни учили, ще бъдат с нас.
Трудно е без тях, но те трябва да продължат пътя си.

Аз си давам сметка , че съм имала предчувствие, че майка ми ще почине. Но го пренебрегвах.
И друг път се е случвало да пренебрегна предчувствие за нещо предстоящо и късно си давам сметка за това.
Не съм сигурна обаче, че искам да знам какво предстои, освен, ако мога да го променя.

# 622
  • София
Pandachina, съболезнования и на теб за майка ти. Наистина се надявам да са с нас и да ни напътстват. И ако има нещо след това, дано отново се срещнем с тях някога.

# 623
Никога няма да забравя поздрава от дядо ми.
Два дни след смъртта му, сутринта се надигнах от леглото (все още спяща) и помахах с ръка, сякаш някой седи срещу мен, но не виждам образ. Чувството беше съвсем реално. Веднага се усетих и започнах да оглеждам наоколо, естествено - нямаше никой.
Усетих блаженство.
Иначе често го сънувам, той беше много мъдър човек и в съня ми продължава да ме напътства.

# 624
  • София
Тази нощ за пръв път не сънувах мама. Но през нощта имах нужда да пия едно хапче. Не светнах лампата, за да не събудя детето. Изпуснах хапчето и се опитвах с опипване да го открия. Не успявах и се отказах. Отпуснах ръка до себе си. В един момент хапчетото буквално се материализира в ръката ми сякаш някой ми го сложи в дланта...
Вероятно просто съм отпуснала ръка точно върху него.

# 625
Писах по-рано, че чета старите теми, има много интересни истории. Най-голямо впечатление към момента ми прави темата за какво странно са казали децата, много страшно. Замислих се, че децата понякога изключват и казват нещо мъдро, ако ги накараш да повторят се отплесват. Като бях тинейджърка водих 5 г. си братовчедка до един магазин с автобуса. Взех билетите и ги прибрах небрежно в чантата, тя ми направи забележка като каза, че не трябва да ги прибирам, защото контрольорката ще мине и ще провери. След около две минути наистина мина и ги поиска. Може би нейните родители са й казвали, но начина по който ме предупреди, сякаш слушах възрастен, че и наистина минаха да проверяват.

# 626
  • вкъщи
Днес на вилата ни, майка ми намери в чекмеджето с вилиците , два човешки зъба с коронки метални, завити в хартия и набутани в дъното му. Естествено много се изненадахме, озадачихме, притеснихме. Уж не вярваме в магии, ама тези зъби какво правят там? Освен това от няколко месеца майка не е добре, линее, слабее, получава хипертонични кризи, частично ослепя от една такава. Ходи по лекари, пие лекарства, ама пак вдига много високо кръвно понякога. Цветът и се смени, една е слаба, повехнала. Чувства ,че нещо я лази, а няма по нея нищо. Не се чувства добре. Изследванията и са добре....
Някой знае ли какво значат тези зъби? Идвали са доста гости,спали са в къщата. Тя е нова, с нови мебели и посуда, няма как  да е отпреди това нещо.
Решихме да ги хвърлим в реката по най-бързия начин.

# 627
  • Пловдив
Някой е идвал на гости, паднал му е моста/коронката и си го е завил в салфетка и прибрал за да се пробва да му го залепи зъболекаря отново. И после си е заминал. Известно време се е чудил къде го е загубил и си е направил нов. Не са евтини между другото.

# 628
  • София
Първо попитайте близките ви, които са гостували или ползват вилата,защото е възможно да си ги потърсят. Скъпи са и обикновено зъболекарите ги лепят обратно, вместо да правят нови. Новите са около 2 000 на зъб.

# 629
  • вкъщи
Изключен е този вариант. Кой ще ги пъхне в чекмеджето с вилиците. Вилата я ползва само майка ми и ние,гости има рядко,но все пак има.  Но никога без наше присъствие. Отделно роднини идват често за по кафе или хапване.

Общи условия

Активация на акаунт