Случи ми се нещо странно XXIV

• 111 388
  • 912
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ние в четвъртък ще правим 40 на брат ми. Не смятам да се оглеждам в бутилка, за да търся лика му, за мен е прекалено. Но и аз се старая да не робувам на поверия, погребението и панахидите ги правим така, както ни идва отвътре. Ако има нещо не както трябва, надявам се да ни прости.

И за да не е съвсем оффтопик, откакто се върнах на работа след трагедията, пред офиса седи кафява богомолка. Мести се в рамките на метър - два, но си е там вече месец. В античността се е смятало, че богомолката е душа, която не се е преродила в човешко тяло, а е в тялото на насекомо между две прераждания в човешки образ. Не вярвам много в това, но се надявам само да ни гледа и пази.

# 661
На мен най- странните неща, които са ми се случвали са били покрай баба ми, която има много ясни пророчески сънища, но за съжаление все за лошо. И се сбъдват. Обаче ще разкажа хубава случка, пак свързана с нея по семейна линия.
Седим си един ден у баба с всички мои братовчеди и си говорим глупости. Захващаме се за семейството и ненадейно разговорът тръгва към майката на баба, наша прабаба. Споделяхме си смешни случки с нея (повечето я помним) и взехме да ровим в шкафа с албумите на баба за нейни снимки. Намерихме страхотни неща, които не бяхме виждали- снимки от сватбата й, снимки и писма от фронта от първия й мъж, бебешка шапчица на нашата баба ( нейна дъщеря), грижливо пазена вече 70 години, и други съкровища...
По едно време баба се появи отнякъде, видя неразборията и попита какво правим. Казахме й, а тя се сети, че на този ден бил рождения ден на прабаба ни. Много мило ни стана. Целия ден си говорихме за спомените ни с нея, а баба разказа още много случки, които надали щяхме да знаем. Вярвам, че прабаба беше дошла на малката ни сбирка да се повесели с нас. Дори може би не сме се били събрали случайно на този ден, както си мислехме Simple Smile

# 662
На мен най- странните неща, които са ми се случвали са били покрай баба ми, която има много ясни пророчески сънища, но за съжаление все за лошо. И се сбъдват. Обаче ще разкажа хубава случка, пак свързана с нея по семейна линия.
Седим си един ден у баба с всички мои братовчеди и си говорим глупости. Захващаме се за семейството и ненадейно разговорът тръгва към майката на баба, наша прабаба. Споделяхме си смешни случки с нея (повечето я помним) и взехме да ровим в шкафа с албумите на баба за нейни снимки. Намерихме страхотни неща, които не бяхме виждали- снимки от сватбата й, снимки и писма от фронта от първия й мъж, бебешка шапчица на нашата баба ( нейна дъщеря), грижливо пазена вече 70 години, и други съкровища...
По едно време баба се появи отнякъде, видя неразборията и попита какво правим. Казахме й, а тя се сети, че на този ден бил рождения ден на прабаба ни. Много мило ни стана. Целия ден си говорихме за спомените ни с нея, а баба разказа още много случки, които надали щяхме да знаем. Вярвам, че прабаба беше дошла на малката ни сбирка да се повесели с нас. Дори може би не сме се били събрали случайно на този ден, както си мислехме Simple Smile

Силно вярвам, че близките ни посещават често и са щастливи, когато ние сме щастливи!
Не случайно сте се сетили за нея в този ден. Слушала съм от старите хора, че когато споменаваме починали близки - те ликуват.
Наскоро пак сънувах моят дядо, че гледа телевизия с нас, гледа на телефона какво си е пуснал зет му и се смее с него. Искаше да гледаме заедно филма ,,С деца на море".
Ей, такива неща насън, ама топлят сърцето и вярвам, че те са с нас и усещат радостта ни.

# 663
  • София
Ние вчера положихме урната на майка ми в семейно гробно място  и правихме панахида за 40 дни. В началото ми се стегна гърлото. После не знам какво се случи, но докато редях жито, питка, палехме свещи някак цялата дейност  тръгна с шеги . Шегувахме се, смеехме се, свещеникът също се оказа забавен образ и се включи в шегите . Имах усещането, че отново сме се събрали всички заедно около трапезата и мама е с нас.

# 664
  • Далечният изток
Точно във връзка с предишните постове, снощи ни се случи нещо подобно.

Празнувахме имен ден, сестра ми и аз сме именички, и се бяхме събрали в едно заведение най-близките. Баща ми почина преди година и половина.
По едно време майка ми забеляза, че на пейката до нея стои снимката на баща ми, малка паспортна снимка. Явно докато нещо е вадила от чантата си, снимката е изпаднала. Приехме го като знак, че баща ми снощи е бил с нас.

# 665

се мотаеше едно чисто бяло бебе коте.
Когато почина много близък за мен човек и аз имах странни ситуации с коте. Първо се случи да се шмугне в колата ми и да се завре в краката ми сякаш искаше да е залепено за мен. Не ми беше до котето в този момент, а и доста се стреснах и го изкарах от колата. След ден като се прибирах това същество пак се появи от някъде и се стрелна в краката ми, почти ме спъна. Пак се изплаших и избягах. Не знам какво му имаше на това коте, но поведението му беше много странно. Освен това мяукаше някак агресивно или може би силно изплашено, някак нетипично беше. Повече не го видях, сякаш изчезна след това.

# 666
  • София
Когато майка ми почина през август тази година, установих, че нямам подходящи за траур дрехи за летния сезон. По принцип трудно харесвам черни дрехи, особено летни модели в черно. Наложи се да отида на пазар и за моя изненада още в първия магазин си харесах черни модели по мой вкус, подходящи за сезона
Това само по себе си не ме впечатли тогава. Но когато минаха 40 дни от смъртта на майка ми, започнах да я сънувам как ми дава в ръцете една бяла блуза и ми казва да я облека. Въпросната бяла блуза миналата година по това време много търсих и не я открих. Помислих, че вятър я е отнесъл от простора. Но тези дни след съня я открих докато търсех друга дреха в гардероба, в който търсех и преди.
Този път вече го приех като знак от мама, че иска да сваля траура. Може би е просто съвпадение, не знам. Шалче не съм носила, защото майка ми не харесваше тези траурни шалчета. Само черни дрехи носех, но минавам на цветни отново.

# 667
Много близки хора си отидоха, след последната загуба много трудно се съвземам, но не съм обличала черно, освен за погребенията. Дори това лято си купих най-цветните дрехи от много години насам (преди имах период, в който се обличах почти само в черно, нямаше нищо общо с траур). Като че ли с тези цветни дрехи се опитвам да избягам от депресията и тъгата. Понякога ги нося и през сълзи, но ги нося с удоволствие.

# 668
Разбира се Hug, траурът е в сърцето.

# 669
Когато дядо ми почина, нямаше още 40 дни от смъртта му, лято, вечер, около 11 ч., лежа в горните стаи на къщата, вратата отворена... По едно време идва черна котка, погледахме се около минута и тя се обърна и изчезна в мрака...Странно бе, горе не се готви, няма миризми, готвим в долните стаи, а и в квартала не бях забелязвала да има подобна котка... Повече не я видях...

# 670
  • Варна
Днес приятелят ми (вече годеник) ми сподели, че на няколко пъти в този ден ясно е усетил докосване/леко побутване по гърба. Тези дни започнахме да споделяме на близките си плановете ни относно скорошна сватба, а съвсем скоро е сънувал и починалата си прабаба. Достатъчно ли е да се запали свещичка, ако приемем, че може да е тя? Някакво друго обяснение имате ли? Не се е стреснал, просто е странно усещане и ситуация и бих искала да помогна.

# 671
свещичка е достатъчна, за покой

# 672
Здравейте и аз да разкажа нещо, което ми се беше случило преди да разбера, че съм бременна. Лягам си да спя и след около 10-15 мин. Чувам ясно в ухото си някой да казва "мамо" няколко пъти, стреснах се, защото беше много ясно все едно наистина някой говореше на ухото ми, а не бях заспала.

# 673
Здравейте и аз да разкажа нещо, което ми се беше случило преди да разбера, че съм бременна. Лягам си да спя и след около 10-15 мин. Чувам ясно в ухото си някой да казва "мамо" няколко пъти, стреснах се, защото беше много ясно все едно наистина някой говореше на ухото ми, а не бях заспала.
Това е толкова мило- представата че децата пращат знаци много преди да се родят, невероятно е. Сега се вълнувам от това, в шести месец съм, заради плацентата едва отскоро усещам движенията на мъника. И ето вчера цял ден не го усещах и щом се прибра баща му и веднага започнаха помръдвания ❤ Може да е искал да поздрави татко си.

# 674
  • Там където
Ами явно тези души с радост са ви избрали и се обаждат Simple Smile Когато бях бременна съвсем в началото- около 1-2 мес. исках да махна бебето на всяка цена. Бях последен курс студентка, държавни изпити, непланирано бебе, бившият ми мъж въобще не искаше сватба и бебе и т.н. В деня, в който бях на преглед при дългогодишният ми лекар, той нямаше свободни дни за аборт и каза да се чуем другата седмица за да се уточним. Беше ми много лошо и сънливо цялата бременност, та след прегледа хванах трамвая и направо в нас в кревата. Заспивам ама не е като дълбок сън, ами следобедна дрямка и унес. Някъде 2-3 ч. след обяд да е било. Както си спя и въобще не мисля ни за бебе, ни за бременност, нито за нищо, сънувам, че съм огромна и дебела с грозна памучна нощница (като тези в болниците), а едно малко момченце около 1-2 годинки, русо и с бретонче ми вика "Мамо, мамо, защо не искаш да се родя?" Боже, скочих като ужилена. А аз имам бая странни и пророчески сънища, не е като да се плаша, ама това беше съвсем навреме Simple Smile Родих сина ми ( не знам дали този сън ми повлия или не) и когато беше около 1-2 годинки изглеждаше аболютно копие на детето в съня ми.

Общи условия

Активация на акаунт