Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 241
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Точно и аз това си помислих Simple Smile Красиво, подредено, прилежно...не съм гледала дали е вярно и не ме интересува, нейната работа е да преподава и поощрява, не да демотивира децата. Коментарът и е възмутителен.
Радвам се, че сте я сменили! Сигурна съм, че детето ще се чувства по-добре и ще успее да сбъдне мечтата си.
Аз със сигурност ще я запомня тази учителка и ще предупреждавам за лошо отношение.

Моят пише много грозно, задрасква, поправя...но нямам намерение да се притеснявам за това сега. Сигурна съм, че проверяващите имат опит в тази насока.

The Invisible, колко кратко преразказва? Една страница печатна текст, той на колко я преразказва?

Добре дошла и на поредната варненка в темата Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 23:17 от MollyBy

# 151
  • София
begbie, хубаво е, че сте сменили учителката и детенце вече е спокойно. Не знам какъв човек трябва да е за да напише подобен коментар, да не говорим за учител. Заради такива екземпляри едно дете в тази сложна възраст, в която са, може не само да се откаже от желаното училище, ами и психически да се разстрои. На моето ако някой учител му напише подобно нещо, със сигурност много ще се повлияе.
Пожелавам на твоето вече да е уверена в себе си и да не се отказва от училището в което иска да учи.

# 152
Begbie, настръхнах от коментара на учителката. Добре че сте я сменили.
Мотивация само с обиди и негативизъм трудно се постига.

# 153
The Invisible, колко кратко преразказва? Една страница печатна текст, той на колко я преразказва?
На страница и половина ръкописно
Но явно трябва повече

# 154
begbie, радвам се, че намерихте сили да се справите с тази неприятна ситуация.
Педагогическия подход на госпожата е просто абсурден. Пожелавам ви занапред , да не се срещате повече с такива "педагози".

Похвалвам се със синът ми. Днес излезнаха резултатите от класната по БЕЛ. Изкарал е 6-ца.

# 155
  • София
The Invisible, не може ли да поискаш среща с тези учители и да поговориш с тях? Взимаш един преразказ да ти посочат грешките.
Може проблемът да е в предаването на подробностите (в описанието), а не в изпускане на моменти (не знам това като вариант, може да греша, не плувам в свои води в тази наука)

begbie, аз предпочитам строгия подход, но някои учители надминават очакванията ми.
Има една известна г-жапо БЕЛ с школа, която осен със строгостта си (висша степен), подбира децата, с които работи и след това няма гаранция, че ще останат докрая в школата. Въпреки че при нея децата са с топ резултати, някак не ми допадна това което знаех и не стигнахме до нея, девойката успява да се разбере с всякакви учители в същото време е чувствителна и ако някой прекали сигурно няма и да разбера.

Добре дошли на новите момичета, никога не е късно за включване.
В предишната седмокласна се включих  след изпитите.

ПИ: баткото се е явявал само в школите, където ходеше, като в едната школа дори не си го спомням този момент, но пък там сляпо вярвах на г-жата. Може би общо да били 3 по БЕЛ (едното даже не за вкъщи) и 5-6 по Мат.
Решавал е само НВО от предишни години и от сборниците които работеха в школите.
Девойката е "ходила" на  2 ПИ по Мат и на 3 по БЕЛ. Тя е тренирана с всякакви състезания и олимпиади. Баткото се активизира едва в 7 клас. Полът й изисква по-високи резултати.

Имаме ли деца от темата които ходят в Регалия?
Чудя се за ПИ, но ми се иска да знам до къде са, тъй като в училище не са от избързващите.

Задачите от НОМ общински трябва от училището да се поискат. Различни са, от миналата година има в Класиране само тези на СМГ.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 18:03 от Desem

# 156
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
срещали сме и такива учителки, за съжаление. няма шанс да ги промени нещо.
 спасението сте го намерили. дано от тук нататък имате само приятни емоции.
днес правиха пробен изпит по БЕЛ. той си свирка, а аз се насочвам към бейлиса още от 11:30.

# 157
The Invisible, най-пресния ни преразказ е от класната по БЕЛ. Не знам, колко дълъг е бил текста, но синът ми е писал три страници и половина, голям формат.

# 158
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преразказвали са "Географски корем" - нашичкият е написал цяла страница и е горд със себе си.
аз придърпвам бейлиса.

# 159
The Invisible, най-пресния ни преразказ е от класната по БЕЛ. Не знам, колко дълъг е бил текста, но синът ми е писал три страници и половина, голям формат.
Моят няма да му стигне времето да напише толкова, друг е въпросът че не може да запомни толкова подробности
Знам, че не му е в това силата, но поне някакви прилични точки да хване
Браво на твоето момче vox

# 160
Той е започнал да преписва на чисто, но времето му е стигнало да препише само 2 страници и накрая е предал работния вариант.

# 161
  • София
begbie, втрещяващ е коментарът на госпожата Fearful !
На по-чувствително дете това би се отразило крайно негативно, с възможни трайни последици.
Радвам се, че сте я сменили, със сигурност сте направили най-доброто. Ти не се обвинявай! Всяко нещо е опит, както за детето, така и за родителя Wink . ПоздравИ прилежното си момиче и й кажи, че ние пък смятаме, че има шанс и за МГ и за ЕГ, и ще успее, където я тегли сърцето Sparkling Heart !

...но синът ми е писал три страници и половина, голям формат....
Абсурд това да се случи при нас! Повече от страница и половина голям формат на преразказ не прави. Досега не му е правена забележка, че преразказите са му кратки.
Браво на твоето дете, Вокс!

За ПИ много се чудех тия дни дали да го записвам на допълнителни и в крайна сметка се отказах.
Не ми се иска да "пресолявам манджата". От "Междучасие" ще си ги направи всичките, освен това и учителката му по БЕЛ, с която работи от две години, също му дава, та ми се вижда достатъчно.
Единственото, което ме притеснява, е липсата на време за реалното учене. От домашни не му остава време да седне, да прочете, да осмисли, да преговори. Вярно е, че домашните са упражнение, но има неща, които си искат четене, разбиране и научаване.

# 162
  • Варна
begbie,  благодаря ти, че сподели патилата си с тази госпожа и най-вече името й! Вярвам, че скоро ще преглътнете горчивия вкус от работата с нея и детето ще постигне успех! Желая Ви го от сърце!

Добре дошла на варненската мама! Групичката ни се заформя и напролет можем да направим едно форумско събрание на по питие край морето Wink

Браво за успехите с преразказите! Моята дъщеря също не преразказва много подробно и 1 печатна страница мисля около страница и половина ръкописна й стига, но тя пише и дребничко. Като се замисля, не знам какво ще прави без коректор на изпита... по 8метра на седмица харчи Simple Smile

За ПИ, записах я само на първите в Регалия, с цел да й проверят и други учители преразказа и тезите, да прецени  дали са различни като трудност от това, което е в нейната школа. И както обещах, напомням, че Вектор вече записват за ПИ в края на месеца. Предупреждавам също обаче, че предния път малко повечко разтеглиха сроковете за обявяване на резултатите и не получихме точно защо е оценен преразказа примерно с конкретните точки. Отделно, нямаше статистика, а това е важно, защото самите точки не са толкова от значение, а по-скоро къде се намира детето сред останалите. Дано предприемат нещо по този въпрос, за да направят ПИ още по-добре.

И допълвам - в нашето училище в последния момент изпратиха по вайбър на децата, че олимпиадата по математика се отлага... За кога - нямам представа. Не стига, че решиха да правят само по математика, а сега я и отлагат. Май ще я пропуснем таз година Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 18:38 от Dive

# 163
И нашият пише най-много страница и половина...по-често само страница Simple Smile И на него не му е силата преразказа, но забележка за по-подробно никога не е получавал.

Браво на детето за 3- те страници, но ако на НВО се случи това да не успее да препише, ще е проблем. Или трябва да започне да пише направо на беловата.  Аз няма да мога да преразкажа една страница текст на три Simple Smile Може би пише едро?

Аз съм ЗА среща на плажа!

# 164
Факт е, че пише по-едро. Писах, че не знам колко дълъг е бил текста.

Общи условия

Активация на акаунт