Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 187
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
Скоро разбрах , че тази схема е валидна и сега.Аз не мога да го разбера , но като мине изпита и видя какви са резултатите ще започна да проучвам.

# 721
  • София
Всъщност паралелките се редят според желанията.
Редиш ги както искаш и те приемат там, където ти стигне бала. Няма значение дали ще е по пето и стотно място, важно е да е желано.

Класирането е винаги нагоре: ако са те приели на 10то желание, на второ класиране може само нагоре да минеш. То е и логично: щом си на второ класиране, значи не си доволен от първо и искаш в по-желано училище, а то е наредено на по-предно място.

Ако не си доволен, има трето класиране, там си редиш наново желанията според свободните места.

# 722
С годините съм забелязала, че доста хора мислят, че поредността на желанието е от изключителна важност тогава, когато две деца се борят за последното място в паралелката. Тоест, ако някой го е писал на трето място, а ти - на пето, той ще те изпревари само по тази причина. Всъщност ученик с по-нисък бал не може да изпревари ученик с по-висок бал в този случай. Ако баловете са равни, има поредица от критерии за сравняване - сбор от резултатите от НВО, сбор от оценките по балообразуващите предмети в точки, средноаритметична на някои оценки от раздел А. При равенство след всичко това децата с равни показатели ще бъдат приети надпланово.

# 723
  • България, София
Най - накрая ви догоних. Много сте изписали Simple Smile

Поздравления за всички отличници (в това число влизат и тези с по някоя и друга петица като срочна оценка). Дами, заслужено сте потопили по - от рано Hug
Мен ме срам да пиша. Ние този път ударихме дъното. 4. 83 е средният успех от срочните оценки. Голяма касапница. Оплаках се преди няколко страници.
Смятам да поискам среща с помощник - директора, който отговаря за прогимназията по темата с госпожата по история. Не мисля, че е добре да оставям нещата така. Подготвила съм се и с нормативна уредба, та ще видим.

Последните постове гледам, че засягат все повече профилите след 10 клас.
Да споделя и моя досегашен опит с голямата дъщеря.
 Тя е в 11 клас, учи в 73. СУ (втора немска). Вторият език е руски. В 9 клас часовете по език са много малко, за да се навакса по другите предмети, по които не е преподавано в 8 клас. След това часовете започват плавно да растат.
Тя си избра профил химия и биология. В тяхното училище профилите са фиксирани в комплект. Това се знаеше още в края на 9 клас.
Към момента в профилите учат неща, които по - скоро биха били полезни по време на следването, но не са подготовка за кандидатстването. Все още няма яснота в МУ, където иска да кандидатства фармация, дали в кандидатстудентските изпити ще се включва материал от профилираната подготовка или ще си остане само от общообразователната. Струва ми се, че няма да включат профилирана подготовка, но това си е мое мнение. Знае ли човек какво ще решат университетите. В крайна сметка, поне в нашия случай, не разчитаме на профилираната подготовка за кандидатстването. Дъщеря ми ходи на уроци още от тази година.

Иначе наборката иска да учи френски. Но има достатъчно време да си смени желанието Grinning До скоро френският беше на трето място след корейски и японски. Сега мина на първо, но до кога, не се знае. Като гледам успехът от първия срок, сърцето ми се свива как ще завърши годината и до къде ще стигне балът.
Непрекъснато си променям нагласата. За мен е важно да попадне в училище с добра среда и в което ще се чувства на нейното място. Ако иска да учи език извън училището, в което е приета, възможности има достатъчно.
Лично аз съм ЗА езикова гимназия. Завършила съм такава. Тази възраст е най - благодатна за учене на езици, ако детето няма други влечения. Не е невъзможно да се учи език и след гимназията, но е по - трудно. От опит.

Добри, много ме развеселяваш с твоя младеж Simple Smile

# 724
  • София
И слава Богу, че е така, че иначе в големи схеми щяхме да влезем! Joy
Дидева, благодаря, много важна информация! Flowers Hibiscus

# 725
  • София
При нас нова промяна. Вече съвсем побъркаха децата.
До преди няколко дни щяха да учат следобед и часовете да са по 30 минути, вчера са им казали, че когато са на ПО, ще учат преди обяд с часове по 40 минути, а когато са на ДО, ще са следобед с по 30 минути. И според това дали ще са присъствено или дистанционно ще имат различни програми.

# 726
  • София
Скоро разбрах , че тази схема е валидна и сега.Аз не мога да го разбера , но като мине изпита и видя какви са резултатите ще започна да проучвам.

За да не предизвикам объркване, тази схема не е схема, а градска легенда. Желанията се редят по най-простичкия начин - така, както са. Дидева много добре го е обяснила Simple Smile

Ситуацията в София пак се напрягала, дано да не приберат седмокласниците преди обещаните две седмици...

# 727
Здравейте! Нали днес беше датата за получаване на инструкции за изпитите на "Регалия"?

# 728
  • София
Да, днес трябва да получим имейли.
Към момента аз нямам.

# 729
  • На морето!
Нашата школа продължава онлайн, нямали заповед за отмяна на ДО и докато не получат такава ще са онлайн. Най-вероятно ще са си така до края на годината, което истински ме отчайва.
В училище не вярвам да се появят присъствено след тези 2 седмици, поне не и до пролетната ваканция.
Днес гледах министъра и нито дума не обели за НВО, за класовете, които ще кандидатстват и пр. назрели за решаване въпроси, явно ще оставят следващото правителство да се оправя с тази каша, която забъркаха.

При нас желанията са ясни и подредени много преди изпитите и резултатите и не зависят от тях- т.е. желанията не зависят, а вече възможностите за прием са съвсем отделна тема, но какъвто и резултат да изкара на първо желание ще се кипри немски + английски, бел и история /за сега/, дори и балът му да стигне за едва 18тото желание.

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 11:05 от Rapariga

# 730
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
иска ми се нашият Горинич да каже "искам ХХХ или МММ" и точка, но....
засега знам какво не иска - БЕЛ.
но и това можело, ако не го карат да пише тези наизуст и ... и .... Sad
като вентилатори сме у дома.

# 731
  • На морето!
иска ми се нашият Горинич да каже "искам ХХХ или МММ" и точка, но....
засега знам какво не иска - БЕЛ.
но и това можело, ако не го карат да пише тези наизуст и ... и .... Sad
като вентилатори сме у дома.

При нас желанията се оформят по някаква наша си скала- в абсолютния минус, т.е. най-нежелани са паралелките с математика и физика, най-желана е тази с немски, английски и история, та м-у тях се подрежда по-лесно. Понякога в подредбата има размествания, но двата полюса са си константа и не вярвам да има промяна в тях.

# 732
  • София
Имейлът с инструкциите от Регалия пристигна!

Аз пак да си кажа за моето - не иска да учи нищо! Предплагам й да ходи да продава плодове на пазара. А то и затова трябват знания!

# 733
  • София
Моето като разбра,  че годишната оценка в АК се определя от процентите от първия и втория срок, а не от оценките за срока и яко даде заден. Най- много се плаши от фалшиво повишените си оценки при ДО. Съвсем изтрезня, каза, че в такова (гадно) училище не иска.

# 734
  • гр.Варна
Привет!
Хубаво е,че има възможност във Варна за явяване на ПИ присъствено.Синът ни хич не се и трогва като ходи.Вярва си,че по математика ще се справи доста по-добре от БЕЛ,ама аз малко се съмнявам.Ще видим.
Неговото желание е да не е с профил БЕЛ и химия Simple SmileПредпочита нещо математическо сякаш,нод а е и без информатика.Е,те такава опция няма!
Забелязвам,че варненки ставаме все повече Simple Smile
Да вземем да си организираме една среща като се постопли ли и групово се "потопим...." Simple Smile ?Innocent

Общи условия

Активация на акаунт