Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 450
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Или се записваш, или подаваш за второ.

Не се ли пази мястото от първото класиране, макар да участваш на второ?

# 706
Много тъпо:(

# 707
" Пази се" в известен смисъл. Ако подадеш заявление за участие във второ класиране, или ще се придвижиш напред ( нагоре) по реда на желанията си, или в най-лошия случай ще те прекласират на същото място.

# 708
  • София
" Пази се" в известен смисъл. Ако подадеш заявление за участие във второ класиране, или ще се придвижиш напред ( нагоре) по реда на желанията си, или в най-лошия случай ще те прекласират на същото място.

Т.е. на второ класиране имаш само движение нагоре? Ако си приет на 3 желание, може да се придвижиш само нагоре или оставаш на същото?
За трето класиране май можеш да си прередиш желанията, нали? Но за там няма пазене на мястото, нали?

# 709
Да, точно така. На второ само нагоре. Трето е като първо,  подава се ново заявление, но само за обявените свободни места. Не запазваш мястото от първо ( второ) класиране.

# 710
  • София
Мерси, Дидева! Ох, пожелавам си да не трябва да вземем решение дали да участваме на трето класиране, рискувайки място, ако сме приети на първо/второ.

# 711
  • Варна
И аз благодаря, не знаех тази особеност за второ класиране.

# 712
  • у дома
и аз в това изречение се загледах.
не би ли трябвало нашите да са си по старите изисквания, т.е. без по-различни изисквания от страна на университетите?
ако има нови изисквания те да са за набора, започващ 8 клас в годината, в която са заложени?

В момента в 12кл /последен випуск по старата програма/ голямото ми дете си учи и физика и история и геогпафия По новата програма ще се изучават  в 11 и 12 кл само ако са избрани като профил .

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 22:22 от svetlaem

# 713
  • София
Тези подробности около избора на профили, профилиращи, професионални и сие ги чета с уплах от миналата година, гледам, че и тази са ми тъмна Индия Joy. Ще ги предъвкваме още много, убедена съм. Мисля, че като излязат резултатите ще е по-лесно да се ориентирам според заслугите на наследника.

# 714
Трето класиране ми е най-големият ужас, дано не стигаме до там!!!

# 715
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря, светлаМ.
Sad не знам защо си мислех, че като променят нещо, то ще е в сила  за следващите набори.
не и за тези, които вече са почнали по някаква друга система.
тегава работа ще е и след седми клас.

# 716
  • София
Този въпрос:
Не се ли пази мястото от първото класиране, макар да участваш на второ?

И този отговор
Или се записваш, или подаваш за второ.....
" Пази се" в известен смисъл. Ако подадеш заявление за участие във второ класиране, или ще се придвижиш напред (нагоре) по реда на желанията си, или в най-лошия случай ще те прекласират на същото място.

ще са най-популярните в темата, ще трябва да им се отдели специално внимание на 1ва страница в пост 1 Joy

.. традиционни са за 7класната тема.

# 717
  • у дома
iИ да ги има в 1 пост пак ще се пита...
А не е истина колко хора си мислят че участвайки на 2ро класиране мястото наисгина им се пази и после могат да си идберат къде да се запишат-по 1во или 2ро класиране.А предвижиш ли се напред в желанията,твоето място го заема друг и няма връщане назад-та желанията се редят от най-исканото и желано учирище натам,че всяка година има драми с тази подредба...

# 718
Аз пусках наскоро снимка с приблизителната схема, ама още е рано. Като наближат класиранията, ще пусна пак. Simple Smile

# 719
  • София
Още когато аз кандидатствах, няма да казвам кога, се ширеха едни схеми, според които не трябва да слагаш на първо място топ желанието си, а нещо реалистично, защото така има по-добър шанс да те приемат в добро училище. Така и не проумях логиката зад подобен подход, а си спомням, че доста хора го прилагаха и се изненадваха от резултата. Но пък по този начин някои влизаха на първо класиране по "първо" желание и си бяха доволни Joy

Общи условия

Активация на акаунт