Януари дойде и донесе ни чертички две ! ~бебеправене 383~

• 35 698
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
felisha06 запиши си час при др. Калчев. Ще ти каже ако има съмнение за аномалия/ проблем с матката. И ще ти препоръча най-щадящия начин да се коригира.
Dragon girl имаш стиснати палци!!! Нека бъдете приятно изненадани от едно малко чудо на следващия преглед 🍀🍀🍀

# 106
Dragon Girl, имаш и от мен много силно стиснати палци Hands Pray Знам, че бяхте правили доста изследвания, но историята ти много ми напомня на историите на момичета, които чета в немския форум, с много поредни ранни загуби. Почти всички сега са успешно бременни след активна имунизация с левкоцити на партньора, мисля че и Ели беше говорила с Владимиров за този метод като вариант. Ето малко информация по темата от една от водещите имунолози тук
https://www.immu-kinderwunsch.de/en/methods-diagnostics/partner- … ocytes-treatment/
Дано не се налага да се занимаваш с тази тематика, а след няколко седмици да минаваш да ни ръсиш Heart
Felisha, от прочетеното из темите май само Сигридов и Калчев имат техника за диагностика, която би показала и отвън измененията. При мен след години неуспешно забременяване почнахме директно с хистеро- и лапароскопия плюс проверка на тръбите, имаха съмнения заради сраствания, видими на ехографа в репро клиниката, но те се оказаха външни и без влияние на проходимостта.
Winter, откакто съм се хванала на хорото на инвитрото листовки на лекарства  не чета. Естрофемът може и да има при теб странични ефекти, може и да няма, но си е златен стандарт в световен мащаб като препарат.
Успех на всички не чакащи и хубав уикенд!

# 107
Felisha и аз като Alison,те съветвам да си запишеш час при Калчев, още на самия преглед ще ти каже дали има изменения в матката, моята я гледа и на 3 D, наистина апаратурата е много добра и няма смисъл да се подлагаш на ЦС. Доктора също ще ти хареса била съм при много и наистина този лекар е различен. Единственото което ме мъчи мен е този естрофем, притеснявам се и да не тръгнат някакви ендометриозни кисти при положение че имам някакъв начален стадий без кисти, ох не знам, ясно ми е че риск винаги има.
Драконче, стискам ти много палци всичко да е наред този път. Hug Flowers Four Leaf Clover
Марго, какво имаш предвид "златен стандарт", че препарата е добър или че е много използван? Ти пила ли си го, имаше ли странични ефекти?

# 108
Здравейте отново и благодаря за прекрасната нова тема и орисването! На бъдещите мами - честито, а за чакащите 🤞🏻🤞🏻!

Минавам за един ъпдейт и молба за мнение.
На 24.11. бях последно при АГ за годишен преглед и цитонамазка. Док ми показа яйчниците и обясни, че О ще настъпи до няколко часа. На 09.12. дойде МЦ, уж всичко точно.
По мои сметки днес е 39ти ден на актуалния МЦ😳, няма дори и вест от М, пресен отрицателен тест от тази сутрин. Принципно съм с 29-31 дневен МЦ.
Вярно миналият месец беше стресов за мен - на работа в подготовка за нов локдаун, направих тежка реакция след ваксина, зъболекарски премеждия, отделно възстановяването от операция края на ноември, първи трепети и опити 😃,  промяна на режима покрай Коледа, ПМС след НГ, изядох много сладко от нерви, качих 2 кг., НО досега никой път не съм била с такова закъснение.😢
Не живея в България и тук ходенето на АГ е една идея по-тромаво. Исках да сменя док и съм си запазила час при друг за края на февруари, още от октомври 2020 🤦🏻♀

Според вас колко дни да изчакам още? Или в понеделник да се помоля на досегашната ми АГ да ме вмъкне между часовете? 🥺

Стана цял роман, съжалявам за което!Хубав уикенд от мен! 😊

# 109
  • София/Севлиево
Драконче,стискам силно палци всичко да бъде наред.
Да,аз се чудех за тази процедура,за която е писала Марго,но се оказа че не ми е нужна,поне засега.
Аз от вчера съм с цикъл,от утре почвам с естрофем в минимални дози и на 27.01 ще видим дали нещата вървят към трансфер или не.

# 110
Честито на новите ++! Всичко да е леко и безпроблемно!
Dragon Girl, надявам се всичко да е наред и да няма повече притеснения!
Ели, стискам ти 12 палчета (с тези на краката) скоро да има трансфер и хубав резултат!
Уинтър, и аз съм пила естрофем последните две инвитрота при док Калчев. Не съм имала странични ефекти. Пих го и първите няколко дни от бременността. 
И аз потвърждавам че док Калчев не само има хубава техника, но и може да види страшно много с нея. Като правеше инвитрота викаше в различни дни от месеца за да види всяка една част как се развива и много обстойно гледа.

# 111
Уинтър, и тук е много използван, и според лекарите ползите са повече от евентуалните вреди. Изписват го и тук на таблетки, или като и в България другите варианти с естрадиол лепенки или спрей за нос. На мен досега не ми се е налагало да го включват, но съм по-скоро изключение. Както и Мандария писа е стандарт при инвитро, а също и за хормонозаместваща терапия при менопауза, продължава се и в начална бременност както Джеси писа. Знам, че Ели имаше доста странични ефекти от него, за друг май досега не съм чела. Аз бих се доверила на Калчев, сигурно има причина да го изпише, предполагам, че си коментирала с него ендометриозата.

# 112
Уинтър, аз също приемах естрофем при инвитрото. Не съм имала никакви оплаквания.

# 113
Драконче , стискам палци наистина да си имала по-късна О и на следващия преглед да чуеш най-прекрасния звук , а именно сърчицето на твоето чудо !

# 114
Winter11 много съжалявам, стискам палци да се оправят нещата и да ни ръсиш в най, най-скоро време! ❤️
Драконче много стиснати палци и за теб и чакам да се включиш с хубави новини! 🙏
Локо честито ❤️

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 11:11 от Believe*

# 115
Здравейте на всички.. Казвам се Ивелина, на 26 години съм и опитите ни за бебе надхвърлят 2 години..
До сега си мислех, че всичко ще се случи "просто ей така".. Казвах си млади сме, има време.. Никога не съм следяла овулация, не съм мерила температура и т.н. Никога не съм си и мислела, че всичко ще бъде толкова трудно..
Но в последните месеци на рев при отрицателен тест след ден-два закъснение, реших че е време да се обърна към специалист, за да се направят нужните изследвания..
Изчаквам само още няколко дни, защото усещам дискомфорт в кръста и гърдите(а никога преди не се е случвало), та имам някаква надежда..
Но ако и този месец е разочарование, ще се обръщам съм специалист..
И за да не става още по-дълго, само ще добавя, че съм тук защото знам, че ще открия подкрепа..

# 116
Ivelina добре дошла и дано сме ти на късмет, да се сбъдне скоро мечтата ти! 🍀

# 117
Благодаря за посрещането.. Дано скоро всички момичета тук имат късмет ии да видят така желаните две чертички🍀

# 118
Локо, честито сърчице! Дай Боже всичко да се развива така добре до края. Hug
Алисън, радвам се, че е минала добре процедурата. И при мен нямаше болка, за това я препоръчвам. Сега е момента да си като по учебник и чудото да стане още от първия път, на 'продухани' тръби хехехе
Уинтърче, мила моя, не се отчайвай. Важното е, че проблемът е открит. Това значи че твоето детенце е вече една стъпка по-близо до теб. Кураж и съм винаги насреща, ако имаш нужда да поговориш с някого Hug Heart
Ели, имаш стиснати палчета и от мен. Дръж ни в течение.
Драконче, не се отказвай още, дай време на тялото ти да ти покаже какво ще се случи. Всички тук ти пращаме много положителни мисли и енергия. Blush

Аз минавам да ви почерпя с малко закъснение за моят рожден ден.

Иначе имам много интересен ъпдейт (поне в моите очи, де). Преди съм казвала, че от както спрях противозачатъчните и почнах Л-тироксина М ми е изключително оскъден. Има-няма 2-3 дни колкото за не е без хич. Отдавах го на хормона и тънката лигавица. Само че, новогодишната ми обещание към мен самата беше да пия повече вода, понеже не обичам, а знам, че трябва. От 1 януари пия по 2 л. на ден и изненада! цикъла ми дойде по-обилен от всякога (в рамките на нормалното) и чак сега на 6ти ден вече почти спря. Това беше първия ми нормален М от години насам. Може да е съвпадение, но съм много доволна Blush

# 119
Raulista честит рожден ден на патерици. Много здраве и щастие, и този по-обилен цикъл да е добър предвестник, че нещо прекрасно е на път да се получи 🤗🍀 Дай Боже да се похвалим една по една всички в идните месеци!

Общи условия

Активация на акаунт