Януари дойде и донесе ни чертички две ! ~бебеправене 383~

• 35 680
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Включвам се по въпроса с осиновяването. Според мен това е доста личен въпрос и избор. Ако беше толкова лесно, нямаше да има толкова много борещи се за свое дете момичета тук в темата , а и по света! Да, отстрани изглежда доста благородно, мило и трогателно, но всъщност не е точно така. Благородството на това да осиновиш дете според мен е когато го направиш не защото не можеш да имаш свои деца, а защото си направил този избор т.е. наред с твоите деца се грижиш и за друго. От друга страна, когато осиновяваш, защото искаш да имаш свое дете, но не можеш, го правиш на първо място за себе си, защото хората сме егоисти, а чак след това заради самото дете. Много е лесно да се каже "Ами ако не стане ще си осиновите и готово!". Според мен не е толкова лесно и никой няма право да се бърка в тази болка, пък макар и майка на някой от двамата в семейството.
Иначе съвсем неразбираемо е за мен да осиновиш дете и да криеш от него, че е осиновено и после да разбере в някакъв момент /независимо кога и как/, което неминуемо ще причини психологическа травма за цял живот.
Сега, с уговорката, че никой не е длъжен да отговаря на този въпрос, момичетата с донорска Я или сперматозоид, предполагам, че и това решение е подобно на решението с осиновяването или не е точно така? Както и решението да станеш донор на Я или сперма. Това е толкова личен, съкровен и деликатен въпрос, че вече почти съжалявам, че го написах ...

# 76
Седя си в магазина и влиза една майка с 6 деца ( а тя е на не повече от 22-23г. )
Ядосана съм. Много ми е болно, защо "аджеба" някои са благословени с това , а други , години се борят за детенце . Много , ама много несправедливо . Особено като гледам как са облечени - с тънки връхни дрешки и без шапки . А майката с шалвари , едва говори български ...
Извинявам се за поста , но не се стърпях. И за да не спамя ще кажа , че днес е датата на Ц. Гърдите вече не ме болят и не са подути и като че ли и този месец не се е получило бебче

# 77
Чери толкова хубаво си го написала... Откакто започнах повече да споделям за проблемите ни (много ми тежеше да си го тая в себе си), дочувам такива съвети, сякаш си е нещо ей така като да си купиш хляб. Но може би и хората не знаят какво да кажат. То и за инвитрото е такова мнението - правите инвитро и готово, кво толкова се притесняваш! Е то да ставаше така лесно... Сега се сетих за едно история при лапароскопията ми преди 4 години бях с едно момиче в болницата, на която свекървата като чула, че работата била за инвитро, казала че тя деца инвитро в рода й нямало да позволи да има и им провалила връзката и се разделили. Представяте ли се за какво необразоване става дума и за какво закостеняло мислене. Друг е въпроса как са позволили да се стигне до това някой да налага правила във връзката ти...
Ъпдейт при мен - след толкоз чакане вече имам дата за новото лапаро и ще е в края на месеца. Не съм писала скоро, за това пак казвам, че се налага, защото ендометриозата се завърна, новата киста нарастна много бързо и прецака плановете да започнем процедура. Излишно е да казвам какъв стрес ми е, че всичко се повтаря и тоя ужас трябва пак да го мина. Единствено искам да минава по-бързо и да започнем на чисто  Успех на всички Heart Exl

# 78
Очаквах Ц вчера , но още го няма . Правих тест и е отрицателен 🙄
Много кофти , пореден месец нищо...
Успех на всички желая от ❤ Хайде, време е вече за положителни тестове 🙂

# 79
Здравейте положителни момичета🍀
На скоро се регистрирах, но отдавна следя темичките. Прекрасни са подкрепите който си оказвате тук🥰
Надявам се да съм успяла да се вредя точно в тази януарска групичка, малко подраних с тестовете но ми се налагаше.
Надявам се двете чертички да са истина и да не ми се привиждат.

# 80
Ако не беше теста с обикновенната лентичка щях да се усъмня в Престото.Но така погледнато си за Честито😃!!!
Здравейте положителни момичета🍀
На скоро се регистрирах, но отдавна следя темичките. Прекрасни са подкрепите който си оказвате тук🥰
Надявам се да съм успяла да се вредя точно в тази януарска групичка, малко подраних с тестовете но ми се налагаше.
Надявам се двете чертички да са истина и да не ми се привиждат.

# 81
В близката аптека, само престо имаше за жалост. Чувала съм доста негативно за тях, за това днес взех и лентичката. Дано да стане по сигурна тази чертичка и да се разпиша и аз за тази групичка 🤭🍀

# 82
Абсолютно истински ми се виждат. Честито и успешен финал. Hug

# 83
Надявам се да е така, искрено ви благодаря 🥰

# 84
Sis6566 честито, безпроблемна и до финал 🤰! Хайде да повлечеш крак за още положителни тестчета! ❤️🙏🍀

# 85
Пупу дано повлека сериозно крак и всички момичета който мечтаят за това да се похвалят🍀🙈❤️

# 86
Sis6566 ако наистина си чела темата, би трябвало да си наясно, че това не е тема, в която с първия си пост да се похвалиш с положителен тест. С нищо не е полезно на дискусията, а ако имаш въпросителни за теста, има други теми, в които тези неща се обсъждат. Иначе честито.

# 87
Честита да ни е новата тема и нека в нея започнем годината с такъв голям рекорд от положителни тестове, че после цяла година да се опитваме да го подобрим ! Heart
Мама Рейви Heart Страхотна тема , както винаги и евала, че продължаваш да ги правиш !!!
Съгласна съм с Тикълс,Чери, Марго и другите момичета относно живеенето на живота без бебе в него към момента. Да, аз се вглъбявах много и не съм спирала да мисля над проблема и как не става, но и винаги си напомнях какъв страхотен мъж имам, какво страхотно куче имаме, живи и здрави сме и всички около нас, разхождаме се, пътуваме, мързелуваме и всичко това на фона , че бебе няма 2 години. Едното не трябва да спира другото !

Виолетче, стискам палци да се върнеш ударно обратно в играта !

Калестиа, въпреки всичката каша около Адела, аз вярвам в твоя скорошен успех, даже съм сигурна ! Heart

Време e и аз да споделя добрите новини около мен. Във вторник бях при Сигридов и чух пулс ! Според него всичко е перфектно - кръвотока гледаhме към ембриончето, въртя го на 360гр да го разгледаме, уникален извънземен апарат има тоя човек ! Седях и гледах като бебе лампа, смятайте щом по едно време ми вика "айде са да видим и пола" и аз се пуля докато зацепя ,че се шегува и прихнах в някакъв истеричен смях Grinning Ще пускам още някои изследвания, защото видя антителата ми за ковид и иска да се подсигурим да не съм отключила някоя придобита тромбофилия. Иначе продължавам с фраксито, учудващо за мен, защото бях сигурна, че ще ми се накара за какво съм го почнала изобщо.
Вика ме пак след 2 седмици да видим изследванията и Миньончето.
Другото интересно беше, че ми потвърди думите на Русев за утрогестана - доза над 200мг на ден води до образуване на тромби дори поставян влагалищно. Освен това, ако имаме проблем с усвояването му, и 1000мг да пием и 200 ефекта ще е същия. Та ми намали утрогестана на 200мг и се оказа прав, защото резултата е 38,8 прогестерон при все 3х2 които слагах, когато падна на 28 единици в началото. Каза, че ако се нуждаем от прогестерон, имало инжекции, които се поставят до 8ма седмица и въпроса приключва Simple Smile
И в сряда вече с ММ бяхме при АГ и заедно чухме сърчицето. Във вторник казахме на неговите родители и последва българска радост - тип "кирка" или "мотика" Grinning Майка му се разплака, баща му в ступор, но след първата бутилка радостта си прокара път Simple Smile Тази вечер ще съобщим и на нашите - мисля да прожектирам клипчето , което заснехме с пулса на телевизора в някакъв момент.
Иначе от няколко дни ми се гади , а вчера за първи път имах първото си минионско словоизлияние над тоалетната чиния - 6+2 вчера и това чавенце взе да си показва рогцата Grinning

Искам да чета вашите истории за роднински реакции и тоалетни премеждия !!! Моля !!! Heart

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 15:33 от lokofenka

# 88
Здравейте момичета!Отдавна не съм влизала.Сигурно дори познатите имена даже са ме забравили,НО! исках да видя как сте.Видях на първа страница пожеланията към Локо и аз се присъединявам към поздравите!Честито!Видях малко познати имена и това ме радва-бройката,а иначе стискам палци скоро да се изнизвате вече от тук.Замерям Ви с памперси,да се заринете от тях.
Мина почти една година от раждането на сина ми.Няма да обяснявам колко смотана година беше 2020г.Най-хубавото беше появата на новия член в семейството.Имах много леко и бързо раждане,което ще помня.Ами онемях като излезе хах.Многословната аз...Както и да е нали,успяхме да се кърмим до 7 м.,от скоро пълзи и има 6 зъба.Кога мина тази година?Хем се нижеше бавно,хем цяла година вече сме трима.Ами странно е,но странно хубаво.хахНали ме знаете с моите стихоплетства вечерта след раждането написах стих и го добавих към подаръка на екипа. Ще го добавя тук за малко смях и позитивност.Иска ми се всяка да мине леко по този път.За мен бременността и раждането бяха мн интересни като преживяване,ако мога така да се изразя.
Денят започна недоспало,
Мокро беше моето одеало.
Януарски слънчев обед топъл,
Като декемврийска вечер с накладен огън,
Имах аз обаче една дилема,
Дали напишках се или някой ще излиза днес от корема.
Без да се замислям беше случай за акушерката Ева!
Неподозираща,че в този ден ще е най-голямата ми победа,
Тръгнах аз към доктор Вецев да ме види,
Оставам в болницата,кой да го предвиди.
В предродилна не въздържах,
Приятна компания,шегички,смях.
Обаче пуснаха ми те система,викам си е те тука работата стана дебела.
На страха очите са големи казват,
Нямаше файда и да си плюя в пазва.
Това не е някой страшен звяр,а моят най-висш бъдещ господар.
Покровителят на моето сърце,
разбира се това беше моето дете.
Изпитание болезнено трябваше да мина,
Особено благодарна съм на екипа.
Незабравим спомен ще остане,това е ясно.
Благодаря,че бяхте до мен,
Деня завърши,както и започна топло,слънчево,прекрасно!
п.с. Забравих да се обърна към новите,които яз не познавам.Тук ще получите своята подкрепа.Само една от друга и времето ще минава бързо,докато всяка една не покаже две чертички на теста.Тази тема беше моето място да споделям и да усетя съпричастност с друготе,които искат същото съкровено нещо като мен-да бъдат майки.Знаете за какво говоря,просто извинете,че пропуснах да се обърна и към Вас,защото тук сте едно цяло.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 16:01 от Kantarion

# 89
Локо, честито сърчице ❣ Да продължава все така да се развива безпроблемно Миниончето! 🍀Момичета, аз влизам да се похваля с две напълно нормални и много бързо пропускащи фалопиеви тръби! Направо не можах да повярвам колко бързо и лесно пропуснаха и двете! Доктор Калчев каза, че са топа на топа, може да ги използва за модел. 🤗 Много се зарадвах, защото на предния преглед видяхме, че кръвотока към десния яйчник е по-намален и си казах Край, най-малко дясната тръба не е наред със сигурност! Обаче всичко си е точно, по-уверена съм, че ще стане работата вече!
За всички, които се интересуват от самата процедура, слагам в скрит текст подробно:
Скрит текст:
Процедурата за проверка на тръбите с ExEm Foam беше напълно безболезнена, не усетих абсолютно нищо друго освен поставянето на спекулума. Др. Калчев беше много внимателен, акушерката Цвети беше много мила. Показваха ми всичко на екрана на ехографа и подробно ми обясняваха. Имам клип и снимки от процедурата. Подготовката преди нея включваше няколко дни свещички Бетадин и вечерта преди процедурата промивка с Бигванеле. Веднага след процедурата изтече по-голяма част от пяната, а малко по-късно и останалата (бях с ежедневна превръзка и беше достатъчно). Не съм имала никакъв дискомфорт. Самата пяна струваше 240 лв. Цвети ми каза от коя аптека да си я купя. Много съм доволна!

Общи условия

Активация на акаунт