Отговори
# 165
Аз както винаги се включвам със закъснение по темата, но и ние сме с тъкан слинг и точно както Рейв го описа - малкия заспива още докато го слагам в слинга, преди да сме се овързали 😃 направо е вълшебен този слинг! Ние и навън само с него излизаме, с количката досега само веднъж сме ходили. Но тези дни си седим вкъщи, че с тези температури -10 градуса, както каза ММ след като разходи кучето "Навън не е за мъже" 😃 а ние все пак мъжче гледаме 😁
Ицко го почнаха коликите официално, не са тежки, но си иска на ръце или в слинга, но слава Богу са само сутрин и вечер, през нощта спи много спокойно. Даже да ви се похваля, понеже е на поискване, а си наддава добре, ме посъветваха да не го будя през нощта за кърмене, да го оставя сам да се буди, и първите нощи си се будеше на 3-4 часа, както го бях свикнала, но снощи за пръв път направи пауза от 6 часа, направо не мога да ви опиша колко свежа бях днес след този 6-часов непрекъснат сън! И после си доспах още 2-3 часа до следващото хранене, че все пак ме събуди в 5 😃 стискам палци и тази нощ да бъде така!

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 19:49 от LoriYa

# 166
Аз пък го будя, когато по никое време ми спи , като в момента, как сега да го оставя, довечера ще пощръклее. Използвам момента когато спи дълбоко и искам да го събудя,  да обработя ноктите на палците. ВЪОРЪЖЕНА С клечка за зъби, клечка за уши, тампонче за грим , Йодасепт и ножичка ги мъча , вчера изтече дори гной като повдигнах нокътчето отстрани. Бяха му подути и зачервени и двете палчета, откакто ги мажа с йодасепт и повдигам с клечката се оправиха. Да чукам на дърво....бая си боли това, врастнал нокът.... та всеки ден ги повдигам да излезнат над кожата.

И нашите 40 дни минаха. Взехме 2 питки, едната оставихме в църквата, другата я раздадохме за здраве на комшиите. Попа пя точно 2 минути и така. Мина и това. Аз не съм от тия дето канят гости и правят украси за този повод. Та така.

# 167
  • София
И аз получих еднократната помощ
днес. Sunglasses

Нашите 40 дни също минаха, не сме правили нищо.
И двамата с ММ не помним кога за последно сме ходили на църква... Та ми се видя неадекватно да водя
бебето. Rolling Eyes

Взех направление, ние също ще
посетим д-р Фурлакис скоро.
За офталмолог не съм чувала, знам че се ходи на нефролог на 6 мес.

# 168
И аз да се похваля, днес се изкъпах, ексфолирах , намазах се с лосион,  маска за лице и кафенце. Голям кеф.
За погачата има още време, но предполагам че нищо няма да правим. Той ММ не е кръстено, пък в нашата църква дори не знам дали има поп в момента и къде да то търсим.
Другия вторник сме на консултация,  момичето ще е на месец. Вече би трябвало да дадат капки вит. Д. Ще питам и за ортопед.
Аз много съм навита за слинг, щом ММ тръгне на работа ще ми е най- добър приятел. А и още не знам как се разхожда бебе с количка. При всяко влизане в малко магазинче да я вадя. Сега разбирам защо мамите са на групички.
Иначе малката спи много накъсано и все търси да яде, може би е криза на растежа.
Можете ли стриите и белега от секциото с нещо или да не се надявам че ще изчезнат?

# 169
Преди седем години с първото дете на ортопед се ходеше на шестия месец.....чудя се дали да ходя на втория месец.  Като гледам всички си тръгват от там с препоръка за ортопедична възглавница. Моята Мони я извадиха с форцепс и главата й ако я бе видял ортопеда на втория месец какво ли щеше да ни предпише хахаха....после си се оправи.  Момичета не забравяйте, ние лекарите си имаме лаф: Щом отиваш на лекар, отиваш с ясното съзнание, че ще си тръгнеш с диагноза и рецепта. 😁
Две седмици не бях давала АМ и снощи закъсахме.  Взехме ХИП Комбиотик,  той си изяде 80мл и заспа. През ноща едни газове, едно напъване и голямо акане, като газовете го мъчеха до обед. Реших да видя днес кой е пробиотика в това АМ......направо нямам думи Лактобацилус ФЕРМЕНТУМ. Аре кажете ми толкова известна марка, скъпа, био и прочие са сложили ферментираща бактерия,  еми как няма Яни да се мъчи от газове. Питам сестра ми по телефона, защо смени ХИП с Аптамил при племенницата ми и тя ми казва, че от ХИП детето имало много газове. ФЕРМЕНТУМ...червата на децата да не са бъчви с вино та да ферментират.

# 170
Skrubi ти сериозна ли си за форцепса? Аз си мислех, че се бъзикат при моето раждане др. Ташков вече говореше за форцепс, но аз си помислих, че е за да ме уплашат и да напъвам повече. Като цяло мислех, че това е отживяла практика особено за толкова реномирана болница като Надежда.  Добрече  ти е жива и здрава.
За Фурлакис си права,  задължително ти изписва възглавницата и задължително му е сплескана главичката повече от едната страна  при мен даже е объркал съраната на документа.
Аз си я взех тази ортопедична възглавница струва 60 лв., но моята мишка се свлича и неспи винаги на нея. Обаче пък ти показва разни упражнения  дето са интересни, но на мен ми се видя малко претупване (прекалено бързо е всичко).

# 171
  • Sofia
Скруби, права си за докторите. Аз се чудя също за ортопеда, по-скоро защото винаги казва, че всичко е точно. Иначе не са ни предписвали нищо, никога. Сега е низ от профилактични прегледи - ортопед, кръвни, нефролог, очен. До три годишна възраст детето е посетило всички специалисти ...

# 172
Скруби, то хубаво, че си медицинско лице и ги разбираш тези неща, аз ще го прочета и до там.нищо няма да ми говори
..ние сме на НАН1 от раждането, а сега ММ последно взе кутия с НАН Комфортис....четох четох, не намирам разлика освен, ме последното е във Франция  уж правено, и то даже не е сигурно, в нашата държава на никого не вярвам вече, кой знае в кой гараж го насипват, дето има една дума.....
Но той си го пие с кеф, даже вече като отидем да топлим водата за млякото с него и млъква, знае че го правя...хахах

Аз това си мислех скоро, че на пазара има сто вида млека, как и кой определя коя марка да пие бебето.
А Хипп  уж са скъпи неща.  
Одеве даже си говорихме с ММ да почнем да купуваме пюренца на Хип че са скъпи да имаме накупени, той вика къв Хип на Ганчев ще вземем, поне е БГ. И Хип не се знае за Бг пазар къде го готвят, май в Полша, или ....

Нас педиатърката ни ,,разчекна,, крачетата, каза няма луксация и това е. Кви ортопеди, кви пет лв.

# 173
Scrubi и присъединявам се към мнението на Изгубен, че и да ги прочета нищо не ми говорят тези неща. Ние сме на Хип антирефлукс и той наистина има много газове, а да не казвам какъв рев пада защото не може да ги изкара и докато се случи е някакъв ужас.
Днес бяхме на преглед и малкия е почти 4 кг., но сега се присетих, че не стана въпрос за Витамин К, то преди няколко дни минаха 30-те дни... хммм
Марти вече се заглежда в играчката над леглото, а дори ме проследява когато е на попивалника. Все още не съм взела активна гимнастика - чудя се дали има някаква разлика в тях...
Днес подадох документите за еднократната помощ и ми казаха да ги очаквам чак към края на февруари,  явно им отнема повечко време.
На прегледа педи ни каза, че пъпчето е доста издадено навън и има вероятност да направи пъпна херния при напъването при рев и сега сме го "залепили".
Изгубен някой познат преди време ми беше похвалил доста пюренцата в ДМ (ама на коя марка убий ме - може и да са на Хип, но били правени в Германия, а в другите магазини продавали правени на друго място и не били толкова хубави).

# 174
На Ганчев пюретата хич не ми харесват. Аз купувах на Слънчо и Хип. Последните са доста скъпи, де. Поне в началото, за еднокомпонентните, мисля аз да ги правя. Ще сваря два картофа. Какво толкова? То бурканите нямат вкус на нищо.

# 175
И аз мисля като Хелинор..Не че няма да взимам готови,но и сама ще си правя пюрета..На малката и правих супички,после пасирах,моркови,картофче..
Ние сме от среднощните птици не знам къде се намирам..Добър ден ли е ,добър вечер ли е не знам..Снощи кърмих и ревях 😭😆 Да се смея ли,да плача ли..Това не наспиване ще ме довърши ,снощи сме спали няма и два часа общо..И каката като малка беше от неспящите дяца или пък нощем до 4 годишна се будеше... 😵..Схвана ми се врата пак до рамото..И няма да мога да си пия лекарствата...

# 176
Ние май махнахме среднощното хранене, или поне от няколко дни не се е будил да яде в 3. Обаче ни се реве с ММ заради тея колики, каквото и да даваме, си го мъчат и между 18-23 е ад... дори да му се спи зверски, седи и се криви като превъзбуден, свека и свеко са тук да помагат. На 26 сме на първи преглед, ще сме на месец и 2 дни и ми е интересно какво ще каже лекарката...
Също така още не можем да оправим количеството хранене, доскоро ядеше готов разтвор 110-120, сега вдигнахме на 130, че все е като ненаяден...освен това връща на почти всяко ядене и не знаем как да го предотвратим...в болницата беше на НАН, вкъщи на Лактана с кравата, но от вчера даваме козето...сякаш по-добре го приема...

# 177
Gabi St, според мен 120 е много за бебе на няма и месец. Да не би затова да връща, преяжда...а и не е ли рано да се маха нощното, аз будех детето тогава, защото имаше жълтеница и беше поспалив. Но като не яде нощем, ще има по-малко хранения и съответно по-голямо количество.
Димитър е на 2 месеца почти и когато яде само от шише хапва толкова, много рядко е поискал повече. Но е на смесено хранене, та не знам точно колко изяжда всеки път.  Аз спазвам схемата до месец 90, първи месец 110, втори 120 и т.н.

# 178
  • Sofia
Как решавате, че е още гладно ? Бебетата искат постоянно да сучат, защото това ги успокоява.
Това , че повръща също може би означава, че преяжда :/

# 179
Изгубен, много й разбира главата на педиатърката ти от луксация. Wink Те и ортопедите без ехограф не могат да видят каквото е нужно.
Скруби, и преди 14 г. прегледът пак беше в периода 1-2 месец и фокусът не е дали е крива главата, а тазобедрените стави с цел ранна диагностика на луксация и дисплазия. Тогава светилото беше д-р Драганов от ВМА. Аз не бих го пропуснала този преглед, но естествено всеки си решава.
Активната гимнастика се оказа, че доста му е интересна и се заглежда в частите й, дори кротува доволно време на нея, бута с ръце /дали съзнателно или не/ играчките.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 10:55 от Fifiana

Общи условия

Активация на акаунт