Отговори
# 150
  • София
Здравейтее, от много време не съм се включвала. Докато се обърна и е вече обяд, след това хранене в 15 часа, пране, готвене и т.н.
Ние ще ходим само на църква за 40 дни. На нас ни казаха нищо да не носим, макар че за мен беше странно. Единственото изискване е да ме съм в цикъл. След църквата с двете баби, смаха ми и братовчедките на Константин ще се почерпим вкъщи, а приятелките ми ще ги запозная с Коцето пролетта.
Ние поръчахме ето това кенгуру на Babybjorn по настояване на ММ. Grinning поръча го от Германия на едни приятели които живеят там.

Бяхме на преглед при ортопед миналата седмица и ни каза че можем да го използваме след 2ри месец.
Момичета вие с каква вода приготвяте АМ на бебоците ви?
Ние ползваме на Девин изворна с розов етикет, като въпреки, че ни казаха да не я преваряваме, ние го правим. Simple Smile

# 151
За водата използвам Бебелан. Слинг си взех еластичен от OLX, доволна съм , даже и таткото го ползва 😁 Ползвам го само вкъщи, че нямам подходящо яке. В Бургас е доста студено Тея дни не смея да излизам.
За коликите пак дадохме шанс на Лефакс, сега му понася повече. Решихме снощи да експериментираме с Еспумизаб-голяма грешка, скъса се са реве Sad

# 152
Снощи почти не съм спала..Тази сутрин го нахраних в 06:30 ,докато ядеше се изака,отварям памперса и ме опикава,дивана и всичко наоколо..Тъкмо слагам нещо да не пръска вече и айде повръща,бързо взимам кърпичка да му бърша устата...През това време събуждам каката за даскало.Тя ме пита нещо,аз и отговарям на автоматик,тя се ядосва,че не е получила адекватен отговор.. 😵😵😵 ..Толкова ми се спеше,че щях да убия ММ 😤 нали трябва някой да си го изяде.. 😄 той беше щастливеца..Малкия не иска да спи и в момента,който пуснах музика детето като робот затвори очи на секундата..Така се заредих сутрин,сутрин забравих,че ми се спи,яда ми мина... Музиката прави чудеса ❤️  Страхотна сутрин беше..

# 153
Тези дни и аз си мислех как свърши рая на заспалото бебе от първия месец след раждането. Знам, че това сега е един период, който просто трябва да се изживее. 
Яни пък тази нощ три пъти ака.  Естествено и пампата се сменя и после той леко се разбуждаше.  Снощи заспа чак в 22'30.
Надеждата ми е че от утре става по-топло и малко ще излизаме навън.
Жанинче и аз през деня само го нося и всичко е спокойно. В 17 часа като се прибере каката става голяма какафония.  За да не се превъзбуди седя малко с него при каката,  после двамата сами в другата стая и после пак редувам. Жанинче ти какво правиш,  за да не се превъзбуди Тео от шума на другите деца?
Хюлия след такава нощ само си помисли,  че всички сме така и ще знаеш, че не си сама в бетстването.

# 154
Момичета, в случай, че не сте подали заявление за еднократна помощ при раждане на дете, може да се подаде и електронно ➡️ https://asp.government.bg/bg/koronavirus-covid-19/instruktsiya-z … istrativni-uslugi.
Заявление 7, а най-долу е описано къде да изпратите заявлението.

Аз подадох на място, но сега попаднах на тази страница по друг повод и реших да споделя.

Слънчев ден и от нас-среднощното будуващите 😅😁

# 155
  • Sofia
Скруби, не съм забелязала засега да има връзка. Освен това баткото е в стаята си, средният и малката играят горе ( ние сме в къща и на втория етаж имат огромно помещение) и всъщност обикновено долу сме само с мъжът ми. И да има какафония, не е за дълго. Днес, примерно, само спи Simple Smile
Забелязвам, че започва да има разлика между нощта и деня. Нощем почти не пишка , не ака и заспива доста бързо след като му дам да суче. Даже понякога не съм сигурна дали сме се събуждали Simple Smile до преди дни ме измъчваше с една криза между 4 и 6 сутрин, в която се напъва, ръмжи, хленчи и будува, но днес и вчера я нямаше..
Абе ще се оправят нещата, ама след три години Joy
Иначе отлагаме и всякакви ваксини. Личната иска да мине поне месец от шарката на малкия батко..

# 156
Здравейте, мили момичета!
Не съм писала от раждането, но Ви чета. Имах нужда да не мисля след това. След тежкото раждане и некъдърното зашиване на конците на епизотомията се наложи да ги махнат и да оставят да зарастне вторично (от самосебеси, отворена), та и за това не пишех, че исках всички да са родили и да не травмирам и плаша някои. Разбирасе след това бях пълен пърцал, две седмици неможех да се храня от натискането с коланите (болеше ме да сядам, да дишам, ужас). А епизотомията ми все още не е съвсем възтановна Sad Та добре, че беше мъжът ми който пое изцяло грижите за малката ( е аз се опитвах да и давам на гърда, но тя се скъсваше да плаче и така започнах да цедя само ). Разбирасе кърмата от по 70-100 мл. на цедене намаля и спря, а зверчето все отказваше да цока. Дойде ми цикъла и сега от гърдите ми няма нищо  Sad
Е важното е, че и дадох коластрата и  се опитах. Йоана си качва супер, имахме колики доста силни две седмици и пробвах всякакви капки при мен най добре действат Еспомизан и двапъти на ден Колииф. Абоколикена не ни понесе. Но пък през периода на голям рев помогна само слинга.  Дадоха ми хибриден и след това си взех от ОЛХ да си имам мой, че другия трябваше да го върна, а пък аз готвех с него и се уплаших да не го изцапъм. Абе друго си е да си е твой.  За мен това е спасението от колики.
Аз преварявам чешмяна вода за АМ, но слагам вътре и много малко чай от лайка, може и тя да е помогнала за коликите и така и правя млякпто.
Имаме и леко запушен нос който за сега третирам само с физиологичен разтвор, но не отшумява. За аспиратор докторката каза, че изсушава лигавицата и несмея. Въпреки, че вчера ми идеше да го включа. Хубавото е, че са безцветни де. Предстой ни първата ваксина другата седмица и доста ме е страх. А за 40-ия ден ходихме на църква и ни четоха молитва, носих питка, вино и сладки (това ми бяха казали). Попът беше юного готин и ми хареса как се държа с беба.
А за помоща от държавата още не съм стигнала да подам, но казаха, че може до две години та има време. Активната гимнастика я ползвам от 3 седмици и беба определено я харесва, лошо е само, че се превъзбужда и после трудно заспива. Водих я на ортопед при Фурлакис и ни препоръча спецялна ортопедична възглавница, за да не и е сплескана главата отзад и правим неговите упражнения. Обаче определено не и харесва по корем 🤣
Толкова се радвам, че всички имаме живи и здрави дечица! Пожелавам Ви много спокойни нощи и прекрасни мигове с малките!

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 11:16 от Jordanka Dimitrova 590585

# 157
Момичета, стискам палци операциите да минат успешно и всичко с бебчетата да ви е наред! Кураж на вас Revolving Hearts
Скруби - добре си решила живота да не спира! Аз точно спрял го чувствам Frowning

Ава - не съм подала още, благодаря за линка. Ще седна да попълня и да ги подам.

За активната гимнастика - подариха ни я за Коледа, слагам го и му клатя играчките и се заглежда и радва, ама още не се усеща какво да прави. Нямам представа каква е.
За слинга - не съм наемала, ама аз и не го нося. Колегите на ММ му подариха раница, пише че е за новородено също, изкарвахве го два пъти с нея, но ще чакаме да стане на три и тогава.

Йорданка - и аз знам, че Фуркалис го дават най-добрият, нашата педиатърка не ми даде направление, защото в Токуда при изписване правели такъв преглед, а на други места не и затова се водело. Каза на 6тия месец. Чудя се дали пък да не запиша и аз един час да съм сигурна. Ще видим, ще го мисля. Тези дни ще пуснем ПКК да видим хемоглобина. За ваксина ни каза на 3тия месец, защото е роден в 8мия.

Хюлия - честита количка! Много приятни разходки пожелавам с нея Relaxed

Ние махнахме нощното хранене и сега си яде последно в 12-1 и после в 5-6. Предната вечер си издържа пълни 6 часа. Хапна си и после си спа до 10 Yum Но пък е изцяло на АМ. Мисля, че и това си има значение.

Жанинче - сигурно е голяма забава при тебе. Само в мъжка компания ли си? Всичките ти мъже много трябва да те глезят Innocent Нямаше ли и момиченце или се бъркам? Rolling Eyes

# 158
Изгубен 40тия ден беше в събота но реших че не ми се прави тогава а през седмицата...да не се задържат много Grinning Grinning

# 159
  • Sofia
Sealove, имам си принцеса 🥰💗 Една, ама е като за пет. То са кукли, шноли, диадеми, сервизи за чай 😅
Момичета, получих преди малко еднократната помощ Simple Smile

# 160
Ох смях се с глас на това.
https://www.maikomila.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0 … 1%81%D0%BF%D0%B8/
Днес ММ ще се прибере рано към 17 часа и мисля да изляза сама за един час да се освежа.

# 161
Аз също получих днес 250 лв.
Записах час за ортопед за 04 февруари при д-р Фурлакис, много препоръчван. Вие кога планувате този преглед? Разбрах, че е добре до 1-2 месец да се прегледа детето. Очен лекар трябва ли да го види също профилактично?

# 162
Ей, как се смях и аз на тази статия хахаха.
Малага и аз мислех на 04. 02 при него да запиша, ама ще видя първо има ли кой да ни закара, че нещо не смея да се качвам на колата с беби сами..
Аз за очен не съм чувала 🤷‍♀️
Нашите 40дни са днес - черпя ви виртуално с нещо сладичко за здраве ❤️

# 163
И аз записах час при д-р Фурлакис за другата седмица. Даже малко закъснях, защото бебчо вече стана на 2 месеца.
Получих превод на помощта за раждане днес плюс няколко дни от болничния за декември.
Днес ми стартира страхотно деня - наспах се. Grinning След кърменето в 8 ч, спах чак до 11. Бяха го дондуркали в другата стая и в люлката, за да се наспя.

# 164
При нас вчера беше ад - 12 часа рев. Успокоаваше се за кратко само на ръце. Ще видим днес как ще е, ама в момента започва да се обажда.

Общи условия

Активация на акаунт