Отговори
# 495
Темата за забелването винаги е предизвиквала спорове между майките , за това ще кажа , че всеки решава кое е най-добре за детето му и няма да навлизам с още примери “за” ...

Изгубен , и аз с олио , защото много омекотява . Мажа и изчаквам докато направя масажа на тялото . После за секунди дръпвам до където  мога . Всяка вечер така и се надявам на бърз успех 🙂

Не познавам нито един случай на забелено от самосебе си 🤷♀

# 496
Да, ще ме прощавате, но пропуснах да кажа, че наистина е въпрос на лично решение на всеки родител и определено подбужда спорове за и против.
ПП: няма как да се види, случило се от само себе си, предполагам защото масово не биват оставяни.
Друга тема, ако можете да ударите едно рамо. С много кофти зъбен статус съм, и се налга да пооправя положението, за което ще се ползва и упойка. Освен нея, има шанс и да се забавя за следващо хранене. Пробите ми за изцеждане са доста плачевни - сякаш произведеното количеството е толкова, колкото да стигне за конкретното хранене, защото Тошето е благ и наддаващ. Не съм пробвала на първото сутрешно и евентуално да замръзя няколко и събера за едно хранене когато трябва. Другия вариант, логично е АМ - как мислите е удачно да се ориентирам кое точно да взема или не е нужно да задълбавам толкова и да избера нещо стандартно.
Благодаря.

# 497
Ани, нас от Токуда ни изписаха с Хип комбиотик. Педиатърката каза, че също го препоръчва. Досега сме с него и мисля, че и понася добре.

# 498
Ани, изцеди според мен на няколко пъти докато не събереш 120 за едно хранене на всяко цедене колкото изкараш и слагай в хладилника, после ги смеси, за да ти се получи доза, пък ако е нужно аз ще ти дам една доза 120ска от нашето мляко, за да не купуваш излишно цяла кутия, ако сте само на кърма.

# 499
Здравейте,  мили момичета!
Да зачекна друга тема- По колко Ви бодуват мишлетата и съответно възраста? Имам чувството, че моята откакто е хубаво времето и излизаме навън  следобед е много поспалива. А и кисела вечер мрънка и иска на ръце. При вас как е?

# 500
Честит празник на мъжките майки, да отгледате големи и силни юнаци.
Различно е, обикновенно към обяд е будна е правим гимнастика и си гледа , е вечер. Снощи от 19-22 беше будна , и не е ревала. Иначе си взема един по стабилен следобеден сън. Ние още не излизаме на разходка,  ще изпуснем хубавото време. Но от събота мисля да излизам.Утре прави 40 , и ще минем през църквата. Попа е казал аз и бебето, нищо да не носим. После ще си омеся една питка в нас и едни мъфини.
Втори ден сме самички,  и си се гледаме добре. Дори ми е по - спокойно.
И може би ще имам да черпя. Свекъра май ще се изнася за по няколко дни вече. А от средата на Март за постоянно. Стискам палци да не размисли.

# 501
Аз му следя по-скоро часовете за сън за денонощие и засега е супер, прави си между 15/18ч. Гледам да не будува много, за да не го превъзбудя, но като смогнем с храната, оригването, държането прав и прочие като останат 20тина минути го оставям да гледа въртележката или на активната гимнастика и е голям кеф.

# 502
Не ми се говори за будуването..Почти цял ден не спи,през деня да спи най много 4 часа на интервали..Вечер много зле,спим най-много час,два за цяла нощСнощи заспа в 23:30 събуди се в 1:00,сука до 02:00 заспа...в 3:00 пак се събуди и така до не знам кога,защото в 5:30 се отказах от всичко и получих нервна криза..И не знам ММ кога го е приспал..разплаках се,нямам силичка,тялото вече не ме слуша,чувам го как реве и мозъка не може да каже на тялото да стане,до такава степен..От два дена ми разката фамилията с това неспане ни ден ни нощ...Преди това поне заспиваше за 2-3 часа няколко пъти..Сега хич..Другото което е сто часа не мога да го накарам да суккне от шишето,борим се 5-10минути..не го иска,бута,рев и това е.Сложа го на гърда и сучи като луд..Какво да правя,ако се откаже от шишето как ще го храня не знам..Има дни има кърма има дни едвам капе..Направо ще се побъркам..

# 503
  • Sofia
Хюлия, било е лош ден и нощ. Тео е същия. Ще отмине и като дойде спокоен период ще презаредим 🙂

# 504
Хюлия, пробвала ли си го само на гърда? Може пък да си му стига на човечето, все пак с помпата е доста по-различно и количествата нямат нищо общо с това, което може да изсуче бебо. Пробвай го един ден само на гърда да видиш наяжда ли се(ако не си до сега).

# 505
Оф дано да е така Жанинче,че взимам давам вече..Стига,че два дена не съм спала,Еми и ревах..Очите ми са като кокосов орех...
Малечка имало е вечери,които само го кърмя и си спи,чак сутринта му давам ам..и през деня чат пат се случва след като е сукал да спи поне 1,5/2часа,(последно преди три дни) но не знам дали е,защото е сит или му се спи..
Някои нощи пък се случваше да го кърмя и от двете гърди и искаше дохранване.. 🤷 не знам..все едно не съм гледала дете .чувствам се като мама на 13г..

# 506
  • Sofia
Просто нервността няма общо с храненето. Аз съм в период, в който го давя от кърма и снощи почти не сме спали 🙄

# 507
И аз трудно разбирам кога е гладна. Понеже още кърмя с протектори, и виждам че са пълни и има какво да яде, но се бута и реве, е постоянно се плези и нервничи. Нося я по изправена, или я слагаме я в коша за колата( още нямаме шезлонг) и заспива. И съм си намерила на вода, и го пускам. Дори понякога като спи , ей така го пускам , да си свиква. А сега заради пъпчиците не я гушкам толкова много и лежи в люлката и се буди по- често. Все си мрънка, въртя я като кебапче, или я подпирам за дупето да знае че съм до нея.

# 508
Хюле, разбирам те прекрасно. Май всички имаме такива дни /и нощи/.
Вие излизате ли навън? Напоследък забелязвам, че колкото повече спи, толкова повече спи. Т.е. ако сме излизали и е спал навън, после като цяло е по-спокоен и спи повече и вкъщи.
не знам..все едно не съм гледала дете .чувствам се като мама на 13г..
Май-май момчетата са по-трудни за гледане от девойките. Но пък как страхотно гушкат мама. Simple Smile

Пробиотиците държите ли ги в хладилник? На капките Линекс бебе пише "Да се съхранява под 25° С" и аз ги държа в чекмедже, ама се чудя дали е ок така.

# 509
И моята Лора от  няколко дни се случва да нервничи по време на хранене, бута гърдата, ядосва й се, много е нервна и всъщност преди 3 дни установих, че има колики. Да преди това коликите бяха в период на затишие за десетина дни и тайничко се радвах, как капките помагат, но уви. Просто гледам да я успокоя, махам я от гърдата за 1-2 минути, галя я, говоря й нежно, прегръщам я и пак я слагам да засуче. Ако има много колики, изчаквам да поминат и така.
Хюлия, защо мислиш, че нямаш кърма? Моята се регулира още към 2рата седмица и от огромни напрегнати гърди, станаха едни меки и чак  ми се струваха празни, но това не е така. В момента, в който бебето засуче млякото тръгва и детето е съвсем нахранено. С цеденето, както е казала и  Малечка е по-различно, аз изцеждам максимум по 60 мл от едната и 40 мл от другата гърда и то не винаги. Но Лора е само на кърма, чак се задавя понякога когато суче. Наддава добре, засища се, пък даже се случва и да преяде. Ако имаш търпението опитай го един ден само на кърма, успех!

Общи условия

Активация на акаунт