Захранване, водено от бебето/Baby-Led Weaning Тема 12

• 52 159
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Jinx, аз бих пробвала да установя дали болките са били заради плодовете и ако са били едва тогава да мисля начини за ограничаване. Така или иначе разпространеното "плодовете на гладно" не е оптимално, така че бих ги давала като десерт, за да не са на празен стомах.

# 361
  • Варна
snowwhite12, благодаря Heart Eyes Само да кажа, че не винаги се старя толкова, но гледам да е поне 3-4 дни в седмицата. През другото време е на филийки, каша, кисело мляко с овесени ядки Satisfied

При нас нещата с плодовете ескалират до там, че се наяжда с някой плод, след което иска още, за да си играе.
Пример: вчера закусва стабилно с кускус, после си отвори шкафа с бананите, изяде 1 банан, започна да бели втори, от който изяде половината, а другата част я смачка, след което взе 3-ти, който само обели и хвърли на земята. Обяснявам, че са само за ядене, не за игра, но се изпада в истерия. Weary Не се справям с поставянето на граници и това е.

# 362
На тази възраст храната е И за игра Simple Smile с този начин на захранване трябва да се пребориш със себе си и да го оставиш да учи, защото играта е и начинът, по който учат също.

# 363
  • Варна
Съгласна съм и постоянно го оставям да играе с разни картофи, моркови, краставици и др. Обича да си ги разнася из къщи или да се преструва, че ги готви - подрежда ги в тигани или кутии за храна. Обаче плодовете ги унищожава така, че да не стават за ядене после, а не върви всеки ден да купувам по 1кг банани или ягоди. Просто финансово не мога да позволя. :/ Наистина е склонен да го направи, ако го оставя - много му е приятно да ги мачка, бели, пъха в дупки или просто да ги хвърля директно в кофата за боклук.

# 364
Извън темата за захранването, но пробвай да му предложиш нещо с подобна текстура, домашен пластилин ми хрумва, да си играе така с него Simple Smile

# 365
  • Варна
Това е добра идея, благодаря. Иначе наскоро открих, че много му допадат дървените комплекти с плодове и зеленчуци за рязане - тези, които са свързани с велкро. Също така почна да готви на един плюшен заек, след което да го храни и пои. Grinning Явно си има голям интерес към игри свързани с храна и хранене.

# 366
Здравейте! Да се включа и аз да следя темата. Имам бебче на 4м и вече започвам да чета и мисля за захранването. Мисля да изчакам до 6м, макар че виждам различни мнения за оптималния период.
Иска ми се да опитам ЗВБ, но в интерес на истината малко ме е страх от задавяне и не знам как точно да процедирам.

# 367
Моето бебе е на пет месеца и четири дни. Споменах на педиатърката за ЗВБ и за мое учудване не ме отряза веднага, макар че малко иронично каза "много майки го пробват и се отказват на първото задавяне".
Аз съм решена да опитам (поне засега). Гледах и един уебинар на Ася Демирева и д-р Петкова по темата, който до някаква степен систематизира част от нещата за мен. Продължавам да чета и се надявам лека-полека да се получат нещата.

# 368
Моето бебе е на пет месеца и четири дни. Споменах на педиатърката за ЗВБ и за мое учудване не ме отряза веднага, макар че малко иронично каза "много майки го пробват и се отказват на първото задавяне".
Аз съм решена да опитам (поне засега). Гледах и един уебинар на Ася Демирева и д-р Петкова по темата, който до някаква степен систематизира част от нещата за мен. Продължавам да чета и се надявам лека-полека да се получат нещата.
welt Може ли д ахваша неща твоето мъниче?
моето е на 5++ и виждам че на този етап няма да има възможност да се храни по метода .

# 369
tinki, а бебето ти показва ли поне няколко признака, че е готово за захранване изобщо?

# 370
Здравейте!

Как предлагате месото?

______

Задавяне ще има. След второто свикнахме и двете. Сега го приемаме за нещо нормално. Взимам и обръщам бебка. Тя веднага изплюва всичко.

# 371
Ако детето кашля, няма нужда да се прави нищо.

Месото на кебапчета беше най-удобно при моите.

# 372
Според това колко и е интересно държи играчка между 3 секунди и 3 минути. Grinning Гризалката Фан фан бива дъвкана с невероятен ентусиазъм за по няколко минути.
Седнала обаче не стои въобще. Не съм пробвала да я подпирам или да я слагам в стол, все пак има още три седмици до захранването, което за бебета си е доста време, но я сложих седнала свободно за секунда и веднага се килна напред. Родата ме убеждава да я слагам седнала вече, подпряна на възглавници, но нямам намерение да го правя.
Проявява интерес към храната, но не знам дали е, защото е храна или просто защото и е интересно всичко. Но като ни види да се храним, да пием, посяга да вземе от нашите ръце.
Не знам дали това е достатъчно, трудно ми е да преценя, ще изчакам още, но наистина ми се ще да опитаме.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 14:39 от Welt

# 373
Нито едно задавяме не сме имали, което да изисква каквато и да било намеса.
Като и до ден днешен най- много се задавя с вода Sweat Smile

Препоръчвам силно, ако захранвате по метода, да четете в този сайт https://solidstarts.com/foods/banana/

# 374
Кюфтета и кебапчета мога ли да предлагам на бебе без зъби? Знам, че те в общи линии не са необходими за дъвченето, но този вид храни все ми се струват твърди и жилави и се притеснявам ще се справи ли.
Като му правя разни кюфтенца са основно зеленчукови и все гледам да са меки и сочни.
Споделете моля рецепти за месни кюфтета.
Благодаря ☺️

Общи условия

Активация на акаунт