Захранване, водено от бебето/Baby-Led Weaning Тема 12

• 52 167
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Кюфтета и кебапчета мога ли да предлагам на бебе без зъби?

Joy  не е ли опасно?

# 376
Кюфтета и кебапчета мога ли да предлагам на бебе без зъби?

Joy  не е ли опасно?
Точно това ми е съображението и на мен. Струва ми се рисковано. Но пък гледам, че на наборчета на моето дете, или айде и малко по-големи, но пак без зъби,  им се дават.
Та, реших да питам дали аз нещо не съм в час.

# 377
  • Варна
Не е опасно. На някой деца им избиват първите зъби чак след 1 година (на една позната детето имаше първи зъб на 1г2м). Дотогава ли няма да опита мляно месо?

Ето една рецепта за меки пилешки кюфтенца за 6-7м+:

https://thrivingnest.com/baby/baby-led-weaning/soft-chicken-meat … oddlers-kids-blw/

# 378
Не поясних, извинявам се. Имах предвид кюфтенца от телешко/свинско,те ми се виждат по-жилави. От птичи меса му правя.

# 379
Прекалено много ги мислите нещата. Дайте му, пък вижте как се оправя. Реално погледнато по тази логика предвид, че кътниците са зъбите, които реално раздробяват храната, трябва да чакате кътници, за да предлагате месо. Дори и само да осмуче соковете от месото е достатъчно на тоя етап. Синът ми на 7 месеца си беше пръснал панаира от кюфтета, като много относително ядеше, но си осмукваше без проблем. 😀 С рибата до ден днешен има драма, ма скарата много я мори. Освен това става въпрос за кайма все пак, не за жилаво месо.

# 380

На какво ви прилича червеното в купичката - нещо като пюре от червено цвекло ли?

# 381
На мен лично на домашен пластилин ми прилича Grinning
Но вероятно е нещо с червено цвекло, да.

# 382
На пюре от цвекло с нещо друго светло като картофи, бял морков, пъщърнак...

# 383
Вероятно е хумус с червено цвекло.

# 384
  • София
На мен на сладолед, ама понеже е за бебе, вероятно предположенията на другите момичета са по-верни Joy

# 385
Какво ги мислите тези кебапчета? Правиш и даваш. Детето ще покаже яде или не яде. Методът се казва Захранване ВОДЕНО ОТ БЕБЕТО. Демек водим се по желанието на детето.  Смляно месо от какъвто и да е произход не виждам как ще е жилаво.. 
Имам щастието свекърите да гледат животни, та като захранвах децата домашни месо имаше в изобилие. Каквото поискам. Е по-жилаво от домашното свободно тичащо пиле немаше....колкото и да го варях, киснех и обработвах. И пак омитаха по едно боздуганче от кокала. Без зъби...или само с предни, де да помня вече толкова назад.
Понеже чопъра не ми е кой знае колко читав, режех на ръка всичко на дребно. Смятайте колко на дребно мога да го нарежа аз...после бъркам с яйце, без яйце, както дойде и на кюфтета или кебапчета, или в мъфини. Ядеше се. Нито са се давили нито закашляли. За цялото захранване веднъж или два пъти да е имало закашляне. И не съм се месила. Вече ми се губи с какво.
Сега са на 4 год. Вече имат претенции към домашното месо. А ако е на по-големи парчета отказват. Щот в градината било на дребно...разбираш ли. Но кебапчета и пържоли не отказват. Тях ги ръфат.
Детска логика. Не им се втелявам. Предлагам, ако искат ядат, ако не искат - Ко щат и седят гладни. Алтернатива няма.

# 386
  • Варна
Абе мамчета, много се тормозя вече с това цапане и къпане след ядене Joy Айде да беше бебе - ок, ама той вече младежа на 1г8м стана и още се къпем.
Много добре борави с вилица и лъжица, проблема е, че си е свикнал, че храненето е игра и от там пада голямо мацотене. Днес с един грах направо ми се дорева. Излива си вода в чинийката, ок, нека си го яде като супа щом иска, няма проблеми. Обаче той както си яде и почва да шляпа вътре. Яде и шляпа, яде и шляпа..  Нито да го свалиш от стола, нито да го оставиш да шляпа. Sob И съответо може да си представите каква гледка беше. Все едно сме били на басейн с грах...
Хем искам да го науча, че храната не е за игра, хем консултантите навсякъде пишат, че играта с храна е полезна!
Само ние ли сме така, дали ще мине това чудо скоро? Преди си мислих, че като стане на 1г и вече ще яде като културен човек, ами те 8 месеца минаха от тогава, още го чакам този момент...

# 387
Момичета, ако бебето показва интерес към храната няколко пъти на ден и то към различни храни, винаги ли позволявате да си пробва или по-плавно въвеждате?

Бебето е на 6 м и 10на дена, до края на 6м изцяло кърмено. Дадох банан и моркови вече, като морковите ги яде само на сварени  кръгчета, но на пюре не ги иска. Отчетох се и с пюрето колкото да съм пробвала. Месце кога предложихте и как за първи път? Към месото проявява огромен интерес. Joy

# 388
И от мен въпрос. Simple Smile

В понеделник почваме захранването и съответно предлагането на вода.
Колко пъти дневно предлагате?
Вкъщи ще предлагам от шот, а навън какво да ползвам? Искам да избегна шишето.

# 389
По отношение на предлагането първите две седмици давах всеки ден нещо ново и то само на обяд. След това вкарах и вечеря. С месото и яйцата изчаках около месец, но реално аз бях по-страхлива, повечето в ЗВБ групата предлагат още в началото.
За водата сме взели чаши с твърд накрайник от икеа и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт