Захранване, водено от бебето/Baby-Led Weaning Тема 12

• 52 092
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
За навън аз взех шише със сламка. Вкъщи пие от чашка  Simple Smile

# 151
Благодаря ви.
За шише със сламка си мислех и аз, че всичките ми стоманени са с широки гърла. Не, че не успява да пие и от тях, но ми се иска нещо лесно, без моя помощ навън Simple Smile

# 152
Извинявам се за глупавия въпрос, но ако бебенцето не може да стои самостоятелно чак до 8-9 месец, отлага ли се чак толкова захранването. Срещам все повече коментари за деца, които сядат късно на дупе?

# 153
Тогава бебето се слага с опора в стола или в скута на майката, трябва да седи поне 10ина минути с опора и би следвало след 6ти месец тома вече да се прави и като упражнение така или иначе.

# 154
  • София
Няма бебе, което на 6 месеца да го сложите седнало на пода и то да не се сгъне на две и да не се капичне. Мисля, че в края на 7, началото на 8 започваха да сядат сами от лазене или легнали.
Критерият е да седи с изправен гръб в столче с облегалка. Да бе се сгъва на две, да не лежи и да се крепи на ръце по таблата.
Ръцете му трябвар да се храни, не да се обляга на тях. Това търсим 🙂 При някои бебета може да се изчака и до 7 месец, за да станат по-стабилни.

# 155
Самостоятелното седене сам е само един признаците, по които се преценява готовността за захранване. Ако другите са налице, има начин да се сложи детето стабилно седнало, за да се започне.

# 156
Когато опитах този метод всички ме нападнаха как може да съм дала това на пет месечното си бебе, понеже е малко по-малък. В началото си избра картов, но после си хареса тиквичката, и накрая си избра едно от броколчетата, но понеже ми се стори твърдо за него леко го блендирах и му го дадох първо да го опита, а после започна да се маже и да го ближе по всевъзможни начини. Когато ядяхме паста той поиска и нарочно бях сварила малко от неговата паста за 5+ и понеже вече беше хапвал броколи и тиквичка му ги дадох в пастата, като сос, а само сметаната не му дадох. Веднага бях нападната, че детето не можело да яде всичко това толкова рано и, че едва ли не вече край.

# 157
Вие сте родител на детето. Ако някой омаловажава тоя факт, трябва да му изясните, че непоискани съвети не търсите.

# 158
Когато опитах този метод всички ме нападнаха как може да съм дала това на пет месечното си бебе, понеже е малко по-малък. В началото си избра картов, но после си хареса тиквичката, и накрая си избра едно от броколчетата, но понеже ми се стори твърдо за него леко го блендирах и му го дадох първо да го опита, а после започна да се маже и да го ближе по всевъзможни начини. Когато ядяхме паста той поиска и нарочно бях сварила малко от неговата паста за 5+ и понеже вече беше хапвал броколи и тиквичка му ги дадох в пастата, като сос, а само сметаната не му дадох. Веднага бях нападната, че детето не можело да яде всичко това толкова рано и, че едва ли не вече край.
И все пак прочетете за развитието на бебето - на много места пише , че храносмилателната им система не е готова за най-различни храни. Аз давам често паста за закуска , но  в една лекция , казаха , че е доста тежка храна за бебето и да не се прекалява . Може да видите книгата на Маги Пашова - може би втората е по - обяснителна според мен , има лекции на Ирина Владимирова онлайн - като може информативно да се запознаете с тяхното мнение , въпреки другият подход на захранване. И следете бебето - то ще си покаже как му е коремчето .

# 159
И все пак прочетете за развитието на бебето - на много места пише , че храносмилателната им система не е готова за най-различни храни. Аз давам често паста за закуска , но  в една лекция , казаха , че е доста тежка храна за бебето и да не се прекалява . Може да видите книгата на Маги Пашова - може би втората е по - обяснителна според мен , има лекции на Ирина Владимирова онлайн - като може информативно да се запознаете с тяхното мнение , въпреки другият подход на захранване. И следете бебето - то ще си покаже как му е коремчето .

А, като спомена Маги Пашова се сетих, че точно в нейния блог видях за захранването с броколи, гъби и т.н. Така че горкото бебе което е обядвало гъби да имате предвит откъде съм видяла. Много ти благодаря!

# 160
Изобщо не разбирам как захранването с пюрета има повече "фенове"... От два дни се опитвам да дам каша, е то е пълен ужас. Става такова мазало, че само по тавана дето няма пюре... Sweat Smile

В този ред на мисли как давате кашите и изобщо всичко, което трябва да се яде с лъжичка? Бебето е на 6+++

# 161
Деконструирани 😆 примерно овесената каша  - овесени бисквити, попара - парчета филия с масло, сирене; каша просо - мъфини с просо и т.н. има време за по-течни консистенции, като почне да държи лъжица 😉

# 162
Благодаря! Избързвам значи.
Ще пробвам да направя бананови палачинки с елда и оризови с броколи. Ще погледна и рецепта за мъфинчета дали има подходяща.

Flowers Hibiscus

# 163
  • София
Аз съм правила палачинки, някакви сладки, кексчета. То дали е на каша или на палачинка-все е брашно.
Просто не съм давала във форма, в която все още не може да я яде. Като предложих лъжица вече съм правила, като ги правех гъсти, за да се лепи на лъжицата и да не изтича.
Иначе, за всеки метод синима хора. Пюретата са си удобни за някои, децата си хапват и всичко си минава добре. Ако съумеят и навреме да вкарат храна за хващане и дъвчене, всичко е ок.

# 164
Здравейте, днеска отидохме при баба ми на село и тя предложи утре за закуска да направи обикновен кекс и се чудя дали мога да го дам на бебето. 5+ месеца. Понеже е на ЗВБ е свикнал да яде от масата каквото поиска и е незнам дали да го слагам на столчето въобще. Кекса ще е с захар, брашно, вода, яйца. Какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт