Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 9

• 77 187
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • München, Deutschland
Аз лично в една кутия от обувки, бинтове и превързочни в една стара аптечка за кола и в едно дребно панерче най-често използваните.

Тук не мога да си купя дори аналгин без рецепта, така че държа повече лекарства. Играта с денонощната аптека на 30+км в една посока (ако се случи такъв ден), за да ти продадат само билково чайче, съм я играла веднъж и повече не възнамерявам, поне за планируеми неща.

# 181
  • Варна
моите са в такава кутия купувала съм я от Джъмбо преди години.

# 182
В такъв несесер. Имам 2, когато станат повече разпределям. Удобен е при пътуване, защото може да се разтвори, прегъне и да запълни свободни място.
Малко по-назад дадох снимка, когато бяха в рибарско куфарче. Това ми беше най-удобно, но заема прекалено много място в куфара.

# 183
  • София
При нас също са в кутии от обувки, надписани са: - текущи, - спешни, - хомеопатия и добавки, - мазила и превързочни, - други. Инхалаторът също е там.
Доста място заемат, може и аз да помисля за рационализация.

# 184
  • Пловдив
Аз също съм ги разпределила в кутии от бебешки обувки, че са по-малки. Там обаче стоят тези, които не са за децата. Лекарствата, сиропите и превързочните материали стоят в една чанта от бебешка количка - събира всичко и ми е винаги под ръка при пътуване, че нашите екскурзии са все непланирани и в последния момент Simple Smile

# 185
В две пластмасови кутии с
чекмеджета, разпределени по видове.
Този тип :

# 186
  • Асеновград
Аз държа нашите хапчета в такава голяма кутия, от Джъмбо е:

Ще я сменя с по малка и с капак, защото тази много място заема и не искам да се виждат. Марли, бинтове, такива неща нямаме, само един спирт в банята, всичко друго е в кутията. И при пътуване винаги взимам най-основните хапчета за всеки случай, тогава си ги прибирам в несесер.

# 187
  • Mediterraneo
В две дървени щайгички от ягоди Simple Smile Прибрани са в шкаф. Но пък, откакто пораснаха децата, редуцирах много лекарствата, та едната щайгичка ще я разкарвам.

# 188
  • sofia
Едно чекмедже от скрин съм им отделила, което е с размер 30х50 см. Скоро разчиствах изостанали сиропи и подобни и в него събрах и превързочни материали и лепенки, и има още място.

# 189
Лекарствата държа в такава кошничка от Юск - https://jysk.bg/skhranenie/koshnici/plastmasza-skhranen/koshnica … -l-plastmasa-siva
Кошницата държа в един от шкафовете на кухнята.

# 190
ZedTeeEm, това ако е кухненска мивка, къде държите гъба и веро, щом там е цветето?

Iinska_maslinka, у нас един малък кухненски шкаф е посветен на медикаменти и е много удобно, всичко се вижда и няма ровичкане. Всичко е в кутийки и няма кошници.

# 191
  • София
Привет, гъбките ги показах в предишен пост. Ползвам кошница за прибори от миялната (имам две и едната ми е излишна). Залепихме я на вътрешната страна на вратичката под мивката.
Веро се чудех къде да сложа, но рядко се налага да приплакна нещо на мивката, тогава  слагам от дозатора за течен сапун....вграден е до смесителя.

# 192
Лексрствата на децата седят в една стара чанта на Ейвън.  Там имам и превързочни от оърва необходимост, термометър  и за възрастни лекарства от първа необходимост - аналгин,  парацетамол,  против диария, няколко хомеопатични...
Чантата я разнасям навсякъде,  където пътуваме.  Отделно имам две кутии за обувки,  в които държа други лекарства - останали блистери,  за възрастни и сиропи или течности в шишета,  които имат по-дълъг срок след отваряне,  разни гелове за мазане,  мехлеми.   Но там често редуцирам. Във втората са ми основно превързочни материали. Държа ги във висок шкаф,  надстройка на гардероба. 

# 193
Моите лекарства са в един кашон от памперси. Вътре съм ги сортирала по групи на действие , всяка група  в отделна хартиена опаковка с надпис.

# 194
Като стана дума за лекарства, как изхвърляте тези с изтекъл срок на годност? При мен са се събрали доста и се чудя сега какво да ги правя.

Общи условия

Активация на акаунт