Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 9

• 75 711
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моля за помощ-нямам възможност да държа в чекмедже приборите за храна(вилици, лъжици). Търся нещо, като кутия, която да има възможност да се сложи вътре разделител за приборите. Идеи???
Прецени според мястото, с което разполагаш, дали няма да ти е по-удобно да ги съхраняваш вертикално. Така заемат по-малко площ.
Опитай с няколко чаши в кутия и ако те устройва, ще си подбереш точните съдове.

# 91
  • sofia
Действително вертикалното съхранение ще е по-удачно при липса на чекмедже.
Разгледай сушилници за прибори и помисли какъв тип ще ти е най-удобен. В магазините за "левче" също може да се огледаш за идеи.
Може да си вземеш два, ако един няма да ти е достатъчен.

# 92
Пак се обръщам към вас с молба за помощ. Искам да си подредя дрехите в тези огромни разделения на гардероба, но акто ги нареждам едно над друго, все нещо от някъде пада, а назад нещата остават съвсем забравени. Виждали ли сте някакви органайзери или нещо подобно, което би ми свършило работа. От двете страни на гардероба имам по 4 такива. Ако слагам от висящите  кошници, вратата не се затваря. Размерите са Ш-38/в-35/д-57.

# 93
Аз в моите такива дълбоки шкафове тедя два реда дрехи- сезонните отпред, несезонните отзад.

# 94
Или нщо подобно, от вивре е, но е изчерпано в момента. Можеш да си го поръчаш на дърводелец или, ако някой около теб или ти сте по-сръчни, и сами ще си го направите.
Скрит текст:
Това, но е скъпичко според мен.
В Икеа и Практикер има подобни съдове с различни размери, на половината цена от тая във вивре, но ще бъдат открити. Още една подобна дървена.
От подобни сайтове, те са като заготовки, в смисъл не боядисани повечето, също може да се намери дървена или от подобен материал кутия.
Кутия от е-маг.
Пластмасова с капак, но сайтът не работи в момента..
Скрит текст:

# 95
Скрит текст:
Пак се обръщам към вас с молба за помощ. Искам да си подредя дрехите в тези огромни разделения на гардероба, но акто ги нареждам едно над друго, все нещо от някъде пада, а назад нещата остават съвсем забравени. Виждали ли сте някакви органайзери или нещо подобно, което би ми свършило работа. От двете страни на гардероба имам по 4 такива. Ако слагам от висящите  кошници, вратата не се затваря. Размерите са Ш-38/в-35/д-57.
В някои от тези високите рафтове в гардероба съм наредила дрехите в пластмасови панери, които лягат един върху друг като тухли и така се оползотворява пространството до горе. Вадиш панера, взимаш, прибираш. Иначе ако се подредят дрехите една върху друга, много трудно се вадят и се разбъркват непрекъснато. Дрехите на малкия са ми в такива панери, също и бельото, чорапите. Аз нямам никъде чекмеджета вкъщи и те ми вършат чудесна работа. Само че бая обикалях, докато намеря такива, които да са ми точния размер.

# 96
  • Mediterraneo
О, Лабрекс, чудесни предложения! Нямам нужа от такива, но много ми харесаха!

# 97
  • Варна
Ето затворен вариант от мен. Сякаш по-удачен ми се струва от отворените (органайзерите), ако разбирам правилно питането.
https://www.vivre.bg/p-64531/%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F_%D0% … 5_home_sweet_home
Вярно, че е разпродаден, но все е идея.

Друг вариант, пак затворен:
https://bazar.bg/obiava-10492554/kutiia-za-pribori-za-hranene-vl01

Или нещо такова, за шкаф от горния ред на кухнята:
https://pochehli.com/darvena-kutiya-za-pribori-kesper-germaniya

# 98
Затворен за мен ще е неудобно.Като знам колко набързо бухам в чекмеджето приборите.Те все пак ще стоят в затворен шкаф ако правилно съм разбрала.

# 99
Аз пък останах с впечатление, че ще са на открито. Ако са в шкаф, обикновен органайзер от тия отворените ще свърши работа.

# 100
Ако имате място на плота, показаните вертикални са супер. Оставете си толкова, колкото ползвате всеки ден, за да не се прашат, а другите прибери в шкаф.
Ако нямате място на плота - Икеа са дали идея с такива за релса.
Скрит текст:

Скрит текст:
Пробвах с кутии, но не са ми удобни. Реших проблема с допълнителни рафтове. За горните може с размера на показаните и там да съхранявате неща, които са дълги, т.н. няма предни и задни - одеала, като показаните пликове с с вакуум и т.н.
За средните, поръчай малко по-къси, така получаваш директен досъп до задните дрехи на големия рафт + допълнително място за съхранение на по-малкия.
Скрит текст:

За долу - чекмеджета. Най-евтино излиза с метален стелаж на 4-5 етажа. Около 40-50 лв. вървят.
Скрит текст:

# 101
  • София
Подредбата на гардероба зависи от вещите, които ще слагаш вътре.
Показаният от Човечето вариант за мен е най-издържан, но ако нямаш възможност за промяна на рафтовете, можеш да ползваш подвижни вътрешни такива.
Вещите, които може, сложи в кутии и постави една върху друга.
Някои офис органайзери също вършат работа.
Ако държиш на подрафтови кошници, изрежи улеи в рафта, за да влязат в тях държачите.
Този пакет от снимката няма как да го подредиш. Предполагам, че са извънсезонни дрехи или неща, които рядко се ползват. Подреди ги в плитка кутия, сложи я за основа на рафта и отгоре подреди вещи, които ползвате често.

# 102
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Много ви благодаря момичета. Лабрекс правилно е разбрала, че ще стоят отвън на плота, а не във шкаф. Днес случайно докато си обикалях взех от кутията, която е предложила Лабрекс, но с три разделения, а не четири. Сега съм навън, но довечера ще ви я снимам. Снощи видях в нета подобна уж намалена на 25лв.от 36лв.Аз я купих за 15лв.Много съм хепи.

# 103
  • Русе/Germany
Аз в моите такива дълбоки шкафове тедя два реда дрехи- сезонните отпред, несезонните отзад.
Точно така правя и аз, като сега дори сложих несезонните в големи кутии от Икеа, едни бели с цип (огромни са!) и пак е отзад с летни в момента, пред нея са зимни. Така не ги бутам ако ровя нещо 😁

# 104
Това с двата реда и кутии е просто гениално!

Общи условия

Активация на акаунт