Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 712
  • 833
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Това не го спорим. Още по-драстично е в Канада. Там много отчетливо се забелязва точно този феномен.
Също има значение и качеството на достъпа, който трябва да пътуваш ежедневно. има ли мост, дълъг 5-10 км, стават ли задръствания по него, катастрофи, затварят ли го за ремонти, има ли обходни маршрути, колко броя са, и тн и тн и тн.
Т.е. трябва да си сложиш сигурна кола. 2-3 коли по-скоро. Застраховки, бензин, също и периодични инциденти. Защото тръгнеш ли по гората, ще срещнеш и вълци.
Ако си ката ден в трафика по моста, зиме - лете, рано или късно случки се случват.
Отделно таксита се налагат понякога, да идеш до летището, по празници, по гости, едни 60-100$ в посока.

Аз винаги съм бил един от най-големите радетели за локация.
Но на черното не можем да кажем бяло.
Локацията, макар и важна, не е 100% от актива. Апартаментчето си е гробница. А се чудя и как ще мирише от мазето и общите части.

# 271
100% съм съгласен с ЧС. И аз така съм постъпил.
Според мен Попея малко се вживява и ги приема лично нещата.
Отделно, че 68кв бих живял 1 човек или 2ка. Но с дете вече идва тясно. А са изсипани 1 торба пари.
Това семейство няма ли да расте?
Сега вече има метро навсякъде. И красно село и където си помислиш.

Ако се вземе за пример имота в Яворов там ще има две спални и хубав хол с кухненски бокс. Идеално става за отглеждане на дете. П.П. Тангра, изтрих поста за локацията. Сега ще го пусна пак. П.П.2 Топ локацията не е за “гъзария”, а основно за удобство. Живеейки в топ район имаш наблизо хубаво училище и градинка или парк. Не се налага да се ползва непрекъснато ГТ или автомобил. Всичко е на пешеходно разстояние и се спестява доста време дневно/месечно/годишно загубено в път.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 15:22 от Анонимен

# 272
Щом е предназначено за възрастен човек в бъдеще, може би ремонтираното е по-добре. Въпреки по-високата цена, ще почнете да вземате наем веднага, няма да се занимавате с майстори и ремонти. Ако наоколо е добре - магазини, аптеки, ГТ са наблизо, значи става. Липсата на балкон не е добре - възрастните хора, които не се чувстват сигурни да излизат много-много, поне на балкона могат да седнат малко. Дори да е с решетки, заради партера, пак е нещо.
От опит го казвам - дори в нова кооперация от Бърза помощ отказаха да свалят възрастен човек със счупен крак от втори етаж. Те имат само носилки, които не се събират в асансьор, дори в нова кооперация. И отказват да носят по стълби. Казват - викнете си частна линейка или намерете съседи да свалите човека до долу, там ще го качим на носилката. А частните линейки имат колички и носят, но те само превозват, нямат лекар, докато се стигне до болница.

И аз бих предложила да поогледате обявите, може да намерите по-изгодно предложение. Въпреки че на Саиван обявата от Изток също беше партер за ремонт, но и тя не беше евтина.

# 273
  • София
Да носиш човек си тежи. Ако е 80 кила, това е по 40г на човек. Как се носи. А и не дай Боже ако го изтървеш?
Макар че дръжките се държат удобно, а и са близо до центъра на тежестта на носача, би трябвало да е не е чак толкова зле.

# 274
Танграта
Скрит текст:
частните линейки си имат специални колички - колелата се прибират и се издърпват 2 чифта ръчки отпред и отзад и така 2 души свалят. След това пак си пускат колелата. Количките се качват пак с механизъм в линейката и се законтрят и разгъват. Но тези "линейки" нямат лекар - имат шофьор и още един носач. А Бърза помощ нямат въобще такива, само дългите носилки, които влизат само в товарен асансьор. И нямат носач - шофьорът, мед.сестра и докторът не са носачи.
Да не ти обяснявам как се сваля по стълбите от съседи 130 кг. възрастен пенсионер с тежък инсулт от 6 ет. на стара кооперация с височина на таваните 3 м. На моя приятелка се случи с баща й. Тя самата е към 50 кила.

# 275
  • София
За пример - преди Коледа излязоха обяви за нова сграда на ул. Голаш. (на 22.12 изтичаше срокът за обжалване на разрешението за строеж), на 22-ри бяха останали 2-3 апартамента в цялата сграда, всичките компромисни за по 1450 евро/кв. Отделно, строителят имал 2-3 сгради в София, а останалите много на брой по морето. ....ами не ми звучи обнадеждаващо за качеството. (естествено, може и да греша) Та за това и гледам СС.
Не грешиш. Свекърва ми тъкмо се нанесе в сградата на ул. Голаш. Строителят ще почва втората си сграда до нея.
Има доста какво да се желае откъм качество. То не бяха течове в мазето, течове от терасите, сега и тръбите за парното имат течове.
Освен това, проектът беше един, реално обаче се изпълни друго. Изобщо, за тая цена, би трябвало да получиш по-високо качество.
Но е факт, че разпродават като топъл хяб апартаментите.

# 276
А като имат такива течове в нова сграда вероятно строителят има гаранция някаква и ги отстранява за своя сметка, нали?
П.П. Какво ще кажете за това https://www.first.bg/bg/p/doctors-garden/8890-3-staen-apartament … EYASACEgL0AvD_BwE
На мен отначало ми хареса хола , е без цената де. Но като видях какво в другите стаи, особено кухнята, а и къщата отвън е много зле. Паметник на културата би следвало да се поддържа по друг начин.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 16:51 от milittana

# 277
  • София
Е, да. На теория. Но каква полза, когато това струва много време, нерви и щети, които трудно ще убедиш строителя да ти покрие.
Установява се теч от тераса да кажем. На свекърва ми ѝ е наводнена кухнята. Вода тече по тавана, стената, шкафовете, хладилника. Първо им отнема ден-два, докато дойдат. После разправия със съседите отгоре, които още не са се нанесли, дали те не са причинили някаква щета. После дъждът вече е спрял и не става ясно откъде е текло. После ги убеждаваме, че преди следващия дъжд трябва всичко да е поправено. Да, ама за да спестят някой лев, пращат работници, когато имат свободни, полагат минимум хидроизолация, и то само защото мъжът ми разбира от строителство и настоява. Не го правят като хората. Стои на хидроизолация със седмици, вместо да се покрие веднага с плочки. През това време, свекърва ми си ремонтира всичко вътре, защото не може да чака те да се наканят.
Съответно при следващия дъжд се оказва, че подлизва между изолацията и някакъв перваз, защото не са си направили труд (или не знаят), че хидроизолацията не се полага само върху хоризонталните повърхности. Пак теч. Пак обаждане, пак разправии. И какво като най-накрая ще го поправят евентуално?
И това е един случай. Цялата сграда е с проблеми, които са недопустими за НС според мен.

Това е все едно да си купиш чисто нов уред, който има 5 години гаранция, но се разваля през месец-два. Много важно, че ще ти го поправят безплатно на всеки два месеца. Разправията не си струва!

# 278
Илит - ужас. И представям си всичко новичко вътре,  отгоре теч след теч.

# 279
Зле, много зле е имотът до Докторската. Безкрайно разтеглени снимки. Холът с вестибюлът е ОК, ама кухнята е със скосявания. И банята нещо ме съмнява с височината - аз преброих 8 реда плочки, които не са от най-широките, май. Определено там едва ли е 3 м. височина, не че за баня е нужно толкова.
Паметник на културата в това състояние - значи и топлоизолация не може да се направи "на парче", а очевидно няма съгласие с останалите собственици за цялостно обновяване. Въпреки че може точно тези, които продават, да са били проблемните.

# 280
Това е все едно да си купиш чисто нов уред, който има 5 години гаранция, но се разваля през месец-два. Много важно, че ще ти го поправят безплатно на всеки два месеца. Разправията не си струва!

Добро и удачно сравнение. И тук четем как някой понякога вади късата клечка и се оплаква от такива уреди, но това не е масовият случай, а изключение. Като цяло толкова тежки дефекти не се срещат. Среща са напукване на стените (което се води обичайно от слягането), там някоя врата монтирана лошо, стъклопакет изпуснал, дограма не уплътнява добре... И го оправят, ако е реномиран строител. Описаните тегоби съвсем не се случват с всяко НС.

# 281
  • София
Има и строители с не много добро (направо лошо) форумно име, които светкавично оправят такива "детски болести". А и те по начало се срещат ужасно рядко и при тях. Евентуално етаж под тераси, последен, покривен и тн.
Но въпреки това, хората ги приказват и преповтарят. Чули, недочули. Не са купували, но иначе са запасени с легенди.

# 282
Отвън има петна от влага, прозорците са вероятно изгнили, вътре едва ли са сменяни водопроводни тръби и ел.инсталация, покривът ще е под въпрос. Дори човек да е с нагласата да поеме ремонта, пак могат да се очакват спорове със съседи когато се стигне до общи части. Който ще дава тия пари едва ли ще иска да се хвърля в такъв филм.

# 283
  • София
Както съм казвала преди, търсим имот за инвестиция в Гео Милев или околните квартали.
Какво мислите за тази обява? https://www.yavlena.com/109550
Заслужава ли си според вас цената?
Друга опция е този: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16066838865683 … k=69gawn&f1=1 . Нуждае се от цялостен ремонт.
Единият апартамент е готов за нанасяне, за другия ще трябва време, пари и нерви за ремонт, за да стане на нивото на този в Изток. В Изток е на 1-ви етаж (нещо на което не съм фен) а в Гео Милев е на 2-ри. Годината на строителство и квадратите са много сходни.
Нямам опит с ремонти, не познавам някой, който със сигурност ще ми го направи добре или пък на прилична цена. Двата квартала са ми ок.
Не виждам как може да смятате за инвестиция имот с цена 250к лева и годишна доходност 6к лева в най-добрия случай....Това е абсурдно.

# 284

Не виждам как може да смятате за инвестиция имот с цена 250к лева и годишна доходност 6к лева в най-добрия случай....Това е абсурдно.

Предполагам инвестицията е в надежда след 10 години да струва 350 - 400 К лв.

Общи условия

Активация на акаунт