Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 713
  • 833
  •   1
Отговори
# 255
Милитана, а ти забеляза ли, че.Саиван отдавна го обясни това с цената, а и че на тази с високата цена снимки отвътре няма?

# 256
  • София
някои много стари блокове вървят със собственост на земята. Може да има заден двор.
Освен това, сайван си мълчи като комунист Simple Smile, но предполагам собствениците са готови на едни 10кЕ отбив. А може и 12.
И сметката може малко по-малко да започне да излиза.

# 257
Попея, съседите не са само тези от кооперацията. Достатъчно е едно лудо Ленче наоколо, което знае телефона на инспектората на СО, защото го ползва редовно за щяло и нещяло, и хората хем ще ги глобят, хем ще им спрат работата.

# 258
Попеа, мога ли да те помоля да ме прескачаш като коментираш? Най-любезно при това. Омръзна ми на всеки мой коментар да даваш оценка, все пак това не е личен чат. Любимецът ти Саиван вероятно има достъп до интернет и възможност да ми пише и да вземе отношение по обявата ако прецени, ти къде се пъхаш?

# 259
Саиван отдавна каза, че цената е намалена на 117 К и това е отразено в истинската  обява,другата е крадена, явно. Още преди страници го каза. Ама на вас не ви се чете, явно. Чукча не читатель...

Милитана, можеш всичко, аз какво ще направя не е твоя работа.

Мандаринка, предполагам с голяма вероятност, че за завършване на изолация общината няма да направи проблем.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 12:55 от Анонимен

# 260
Оф,Нико, тука още са на етап да не вярват, че локацията да определя цената,

Виж, сега, не е баш така. И с теб сме спорили, но явно не си схванала нюанса. Аз не отричам, че пазарът като цяло дава оценка на локацията. И точно, понеже не го отричам, си купих едно нещо в Иван Вазов, защото след време, като го продам, очаквам да е на далавера. Тоест няма как да кажеш, че не вярвам, че локацията определя цената, след като купувам водена от тази вяра Wink
Аз обаче казвам, че за мен лично локацията съвсем не е всичко, и предпочитам подценен, но иначе удобен квартал, отколкото да се изхвърлям за топ локация, която освен престиж друго не ми носи. Предпочитам по-голям и удобен апартамент на по-лошо място, отколкото по-малък и неудобен на по-хубаво. Или ако вземем моя, от най-топ локацията го делят 10 минути път пеша, но преди 5 години някъде го взех за 100 000 евро, а 10 минути по-на юг щеше да струва поне 200  000, а и повече. И то ако изобщо се намери НС с такива параметри. Ми, за мен е супер да дам само 100 хилки, а останалите 100 или 150 да си ги инвестирам в нещо. Съвсем прагматичен подход е това, докато гоненето на топ локация е по-скоро емоционален, ако е за живеене. Ако е за препродажба е друго. И не е по липса на пари, а поради здрав разум и наклонности.

П.П. Не съм чула някой да направи проблем за довършване на изолация. Все пак като се махне тази кръпка се уеднаквява фасадата и става точно по регламент в духа на закона.

# 261

Каквото искаш прави, не си ми интересна.

# 262
  • София
100% съм съгласен с ЧС. И аз така съм постъпил.
Според мен Попея малко се вживява и ги приема лично нещата.
Отделно, че 68кв бих живял 1 човек или 2ка. Но с дете вече идва тясно. А са изсипани 1 торба пари.
Това семейство няма ли да расте?
Сега вече има метро навсякъде. И красно село и където си помислиш.

# 263
Както съм казвала преди, търсим имот за инвестиция в Гео Милев или околните квартали.
Какво мислите за тази обява? https://www.yavlena.com/109550
Заслужава ли си според вас цената?
Друга опция е този: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16066838865683 … k=69gawn&f1=1 . Нуждае се от цялостен ремонт.
Единият апартамент е готов за нанасяне, за другия ще трябва време, пари и нерви за ремонт, за да стане на нивото на този в Изток. В Изток е на 1-ви етаж (нещо на което не съм фен) а в Гео Милев е на 2-ри. Годината на строителство и квадратите са много сходни.
Нямам опит с ремонти, не познавам някой, който със сигурност ще ми го направи добре или пък на прилична цена. Двата квартала са ми ок.

# 264
ЧС, Танграта, изобщо нямах предвид вас, къде се бутате и вие...😃 При вас въпросът е с компромиса. Но оставете другите да си имат свои виждане за него.

100% съм съгласен с ЧС. И аз така съм постъпил.
Според мен Попея малко се вживява и ги приема лично нещата.
Отделно, че 68кв бих живял 1 човек или 2ка. Но с дете вече идва тясно. А са изсипани 1 торба пари.
Това семейство няма ли да расте?
Сега вече има метро навсякъде. И красно село и където си помислиш.

Пак недочел... Ап не е 68, а е 76 или 78 кв и е напълно достатъчен за семейство с 2 деца дори, защото както Нико назад каза, е удобен за преустройство. Става с 2 спални, отделни, едната 10 и другата 14 кв светли, а холокухняга е 28 кв светли с 2 прозореца, и може да се сепарира на хол и кухня при желание, преходни с портал

Каквото искаш прави, не си ми интересна.
Разбрахме се,значи 😁

ЧС, именно, за изолацията гонят тази на парче, за нея и вероятно да има проблем, за завършване дълбоко се съмнявам

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 14:13 от Анонимен

# 265
Както съм казвала преди, търсим имот за инвестиция в Гео Милев или околните квартали.
Друга опция е този: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16066838865683 … k=69gawn&f1=1 . Нуждае се от цялостен ремонт.
Единият апартамент е готов за нанасяне, за другия ще трябва време, пари и нерви за ремонт, за да стане на нивото на този в Изток. В Изток е на 1-ви етаж (нещо на което не съм фен) а в Гео Милев е на 2-ри. Годината на строителство и квадратите са много сходни.
Нямам опит с ремонти, не познавам някой, който със сигурност ще ми го направи добре или пък на прилична цена. Двата квартала са ми ок.
Малки, стари сгради и много скъпи. Без гараж. Какъв наем ще им вземеш - та там едва се побира един човек и то без много претенции. Първи етаж плюс това. Иначе хубави квартали. Ако трябва да задължително да избираш от двата аз бих избрала този в Изток. За добър наем трябва да са безупречни и общите части, дано да е така.

# 266
Скъпият става за airbnb, ама сега нещо зацикли този бизнес.

# 267
Независимо от написаното в обявите, става дума за 1-стайни жилища (гарсониери). Едното е преустроено - кухнята е направена на спалня, цялото жилище е обзаведено като за краткосрочен наем. Другото е с "потенциал" за преустройство.

Чудя се доколко има пазар за краткосрочни наеми извън центъра? Не се ли таргетират предимно туристи, които се разхождат из центъра, не из жилищни квартали, в които няма какво да се гледа?

Само питам, защото нямам поглед върху такива имоти.

# 268
Малки, стари сгради и много скъпи. Без гараж. Какъв наем ще им вземеш - та там едва се побира един човек и то без много претенции. Първи етаж плюс това. Иначе хубави квартали. Ако трябва да задължително да избираш от двата аз бих избрала този в Изток. За добър наем трябва да са безупречни и общите части, дано да е така.

Идеята е да се дава под наем докато дойде време майка ми да си живее там и да е близо до нас и децата, т.е. трябва ми нещо малко и подходящо за възрастен човек в един момент.
Не че трябва да избирам м/у двата задължително, но се чудя дали са добра идея? Не очаквам да станат по-евтини и двата квартала в близо бъдеще, за да очаквам че с тези пари ще мога да си позволя нещо по-хубаво.
И в двата квартала НС е рядкост и излиза на едни такива цени, от които се плаша. Отделно разликата в квадратите и несигурността дали въпросният строител, който е взел един от малкото налични парцели, го бива да строи всъщност. За пример - преди Коледа излязоха обяви за нова сграда на ул. Голаш. (на 22.12 изтичаше срокът за обжалване на разрешението за строеж), на 22-ри бяха останали 2-3 апартамента в цялата сграда, всичките компромисни за по 1450 евро/кв. Отделно, строителят имал 2-3 сгради в София, а останалите много на брой по морето. ....ами не ми звучи обнадеждаващо за качеството. (естествено, може и да греша) Та за това и гледам СС.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 15:40 от rumbarumba

# 269
Да, НС в Изток е много, ама неоправдано много скъпо. Потърсете още малко, щом не е за под наем, а за майка ти идеята е по-друга. Поне вижте малко по-висок етаж дали няма да намерите, въпреки че за възрастен човек е добре първи, ама този първи е много ниско. Имаше някакви не лоши предложения на ул. Незабравка, разгледайте малко повече обявите, най-малкото за да се ориентирате. Всъщност вие къде предпочитате - в Изток или Гео Милев?

Общи условия

Активация на акаунт