Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 721
  • 833
  •   1
Отговори
# 240
Попеа, не съм купувала само веднъж, имам доста голям опит и с покупки и със строеж и с ремонти. Колкото и да не ги харесвам. Лично мен ме е яд, че се набутва в най-скъпия и опасен филм с ремонт, който като разринеш и не знаеш на какво ще се натъкнеш. Ей така, просто съм го живяла - майстори, които при получен доста солиден кеш отидоха първо да свършат няколко други работи на техни обекти. Или наета строителни фирма, платено им, след това работниците идват на адреса ни да реват, че не им е платена надницата, та плащахме ние, понеже сме жалостиви загубеняци и не обичаме да дължим нищо на никого. Извинете ме за оф-а, но нали форумът е за споделяне на опит, а аз мога книга да напиша вече по темата.

# 241
За коментирания ап. в Яворов пише, че има ТЕЦ, но аз радиатори/тръби не видях.
*само отбелязвам.

# 242
  • София
Филмите с ремонтите са експоненциални.
А тук ще се ремонтира много надълбоко.
Въпросът не е дали ще се забатачат нещата, а колко.
Иска се и наглеждане ежедневно. Едва ли не работа на пълен работен ден.
Също, вероятно се повтарям, но много хора като смятат ремонта, например Нико, слага 2000лв плочки.
Да ама 2000лв хем е идеален вариант, на цени от преди 5г, хем това са плочки за НОВА, подготвена баня.
При стара, с къртене се иска специална мазилка в банята преди плочките. Не става само да се налепи. Същото и за теракота в коридора, а и най-вече за ламината.
Тъй че, имаме 300кв площ таван и стени(без пода). С него ще е 370 кв.
На тези имаме труд и материали за: мрежа, мазилка, шпакловка 3-4 ръце, груба фина, боядисване 2-3 ръце.
Това са едни 30тина лева на кв. И то минимални цени, да хващаш цигани и да плащаш на парче. Ако е с фирма и договор, цените са поне по 2. Също, това са цени от преди 5г.
Та 30х 370 отива към 11к лева.
Това, повтарям се отново е без къртенето на стени + градеж на нови, без тухли и тн. Поне 3к е къртене и извозване и около 2к зидане. Отново по минимални цени. Като за оправни хора.
Станаха 15к.
Ни ЕЛ, ни ВИК.  Още 5к там.
А ни ламинати, ни плочки са смятани.
Ни врати. 3к и там
Тъй че, как ги виждате тия 20х ЛЕВА.
Ама ще стане много хубаво. Ами кой отрича.

Правилно и някой отбеляза, че при ново строителство има външна изолация, а тук не.
Няколко к  и там, грешни парици.

# 243
Фък, ами не вярвай, твоя си работа. Who cares...

Милитана, не знам какъв опит имаш, но отлично помня какво питаше и какво пишеше, и колко беше объркана, и какво ти писах аз. Но наистина няма значение, Алеко е прав.

За Яворов, сградата е изолирана, без този, само ще трябва да добави изолация и на него, и да съедини с останалата. Иначе аз с чуждите сметки не се занимавам, не знам какво му е положението, каза му се вече достатъчно за ремонта, Саиван изглежда достатъчно интелигентен да може да си прецени сам.

# 244
Попеа, ти отлично не помниш, а си съставяш някакъв профил за всеки който пише тук и във всяка тема намилаш как той преди три години бил направил това и това. Ма той животът е динамичен, нещата междувременно се случват и да - преди три съм била не объркана, а затруднена,  щото търсех нещо в най-големия пик. И го намерих. На висока цена. В другите ми периоди на покупки и ремонти не съм споделяла тук и ти не знаеш какво се е случвало. Но ти си ме определила като объркана и сега си правиш някакъв сценарий, който е само в твоята глава. Същата работа и с квартала, и с ежедневието, и с професията ми. Не знаеш всичко, примири се, и не си прави изводи от две думи написани във форума преди три години. Преди това и след това много вода е изтекла. И всъщност обсъждаме обяви тук, не заповядваме на някой какво и къде да купи.

# 245
Права си, Милитана. Това трябва да ми е обеца 😃 следващият път да внимавам на кого помагам със съвети. Със здраве.

# 246
А, лесно е да се каже - само да се добави външна изолация за този апартамент.
В съседна до нас кооперация на партера започнаха една събота да лепят изолацията. Завистливи съседи извикаха инспектората на СО, дойдоха и спряха лепенето и шпакловането по средата. Стоя така наполовина направено повече от година. За изолиране се иска проект, съгласуван в общината. Щяло да натежи на конструкцията, а и заради това, че засяга фасадата. Едни грешни парици за проектант, за общината, за да си сигурен, че няма да те прецакат съседите.

# 247
Това е близо до 93-то. То ли е районно училище?

# 248
Нико, нямам представа кое е районното училище, някъде до Агенция по вписванията е, значи би трябвало да е 31-во.

# 249
Mandarinka, в случая цялата сграда вече е изолирана. Правили сме го в подобна ситуация и не е имало проблеми, защото това е от полза за цялата сграда, завършва изолацията. Съседите само печелят от това, не е на парче. Този ап вероятно е на наследници, които не са имали пари да се включат, когато всички останали са правили изолацията на сградата.

# 250
  • София
Не знам как се случва определянето на кечмънт ерията на училищата, ама която и да е част на Светлоструй е по-близко до 93-то отколкото от СУЧЕМ. И макар че аз смятам, че тук доста се преекспонира ситуацията с начални/основни училища, 93-то наиситна не е никак ОК.

# 251
Кечмънт ерията е определена за всички училища по улици и номера с наредба на СО. Има я онлайн.

# 252
Филмите с ремонтите са експоненциални.
А тук ще се ремонтира много надълбоко.
Въпросът не е дали ще се забатачат нещата, а колко.
Иска се и наглеждане ежедневно. Едва ли не работа на пълен работен ден.
Също, вероятно се повтарям, но много хора като смятат ремонта, например Нико, слага 2000лв плочки.
Да ама 2000лв хем е идеален вариант, на цени от преди 5г, хем това са плочки за НОВА, подготвена баня.
При стара, с къртене се иска специална мазилка в банята преди плочките. Не става само да се налепи. Същото и за теракота в коридора, а и най-вече за ламината.
Тъй че, имаме 300кв площ таван и стени(без пода). С него ще е 370 кв.
На тези имаме труд и материали за: мрежа, мазилка, шпакловка 3-4 ръце, груба фина, боядисване 2-3 ръце.
Това са едни 30тина лева на кв. И то минимални цени, да хващаш цигани и да плащаш на парче. Ако е с фирма и договор, цените са поне по 2. Също, това са цени от преди 5г.
Та 30х 370 отива към 11к лева.
Това, повтарям се отново е без къртенето на стени + градеж на нови, без тухли и тн. Поне 3к е къртене и извозване и около 2к зидане. Отново по минимални цени. Като за оправни хора.
Станаха 15к.
Ни ЕЛ, ни ВИК.  Още 5к там.
А ни ламинати, ни плочки са смятани.
Ни врати. 3к и там
Тъй че, как ги виждате тия 20х ЛЕВА.
Ама ще стане много хубаво. Ами кой отрича.

Правилно и някой отбеляза, че при ново строителство има външна изолация, а тук не.
Няколко к  и там, грешни парици.

Тази снимка е правена преди по-малко от 2 години. Дали не съм запознат с тънкостите на основния ремонт на СС? Неприятно е и не е евтино, но не е и чак безбожно скъпо. За скъпи и хубави локации определено си заслужава.

# 253
Оф,Нико, тука още са на етап да не вярват, че локацията да определя цената, ти за ремонтите им говориш...
Иначе си прав, разбира се, ама тя и тази работа не е за всеки, като всяка друга работа. Не знам защо имам усещането, обаче, че Саиван не е от тези, за които не е тази работа.

# 254
Някой забеляза ли, че обявата в Яворов от другата агенция е на цена 130 000 евро? Че и паркомясто обещават, явно е включено в повишената цена. При обявите и агенциите е мазало от години и хич не е достатъчно да харесаш нещо на снимка. В 90% от случаите изненадите изникват с разглеждането на документите.

Общи условия

Активация на акаунт