Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 892
  • 833
  •   1
Отговори
# 465
Вероятно е така, само че мисля, че са два различни собственика на двете къщи с два парцела. Коригирам се, парцелът явно е един с две къщи с ограда помежду.

Фък, шансът да застроят градинка дори преди години беше малък, сега пък съвсем. Магариите стават на частни терени, а градинките не са,собствениците им са обезщетени някога. Само в комплексите има казуси за върнати в реални граници.Бъди сигурен, че ако градинките в И Вазов бяха върнати в реални граници като в Младост, щяха да са застроени преди тези в Младост, защото интересът към квартала е огромен.  Разбирам, че няма смисъл да те убеждавам, пиша го за другите с повече разум и познания.

Къщи има, но в уредените квартали са нищожно малко и не могат да повлияят на общия облик, за разлика от неуредените, където незастроените частни терени са сигурно повече от застроените, ако не, поне толкова.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 11:09 от Анонимен

# 466
Парцела със сигурност е един с площ 578 м2. Но сега се сещам, че е възможно да има и собственост на имот в къщата без собственост в-у идеалните части от земята, който няма право на обезщетение в новата сграда. Варианти разни...

# 467
Парцела със сигурност е един с площ 578 м2. Но сега се сещам, че е възможно да има и собственост на имот в къщата без собственост в-у идеалните части от земята, който няма право на обезщетение в новата сграда. Варианти разни...

Точно, моя грешка, видях и се коригирах 👍

# 468
И аз имам хипотеза, може да не е много вероятна, но не и невъзможна, поне според мен.
Хората в старата къща са предпочели/предложили са им да останат там да си живеят, докато построят кооперацията (инвеститорът спестява наем за собствениците). Като стане готов строежът, ще бутнат къщата и ще озеленят/бетонират. Може и да не е можело да се застрои на мястото и на 2-те къщи, защото до все още съществуващата има 3-етажно блокче с прозорци към къщата. Нещо отстояния едно-друго между 10 и кусур високото "уравнение с 3 неизвестни" или наистина да си подават захарта за кафето между 2-те сгради?

Попея, в моя квартал има поне 2 градинки, върнати в реални граници. Едната беше триъгълна градинка до бензиностанцията на Сточна гара до Бърза помощ, стана паркинг на Булинс. Да не говорим, че там има(ше) компресорна станция или нещо такова на топлофикация (ония дебелите тръби, които минават над реката). Сега просто са натрупали купчина гуми на това място, за да не паркират отгоре, преди беше дървена пирамидка.

Другата градинка е на Екзарх Йосиф и Будапеща. Там имаше една от старите метални люлки-клатушки преди демокрацията, иначе си стоеше дори старата ограда на парцела. Е, парцелът е реституиран и заключен, нищо не се прави на него, може би има проблем с много съсобственици (парцелът е малък, но пък ъглов).

Да, сега се сетих за трети пример - на ъгъла на ул. Чумерна и ул. Росица. Ъглов парцел с голямо лице изток-запад. Беше градинка също. Ограден и заключен е отдавна.

Да, по-рядко се случва в центъра, но и тук се случва.

# 469
  • пустинята Гоби
Прозорците на блокчето до къщата, ако гледат към парцела на къщата са направени неправомерно и са си техен проблем. Дай сега, защото някой е направил нарушение, съседа да не си използва правото на строеж - струва ми се абсурдно.

# 470
Мандаринка,  около мен, а и в И Вазов не знам за такъв случай. Но и да има, е изключение и не може да повлияе на облика на квартала, за разлика от МанЛи, където е правило. Това е разликата, която Фък отказва да забележи, защото не му харесва. И заради това тези квартали не могат да последват съдбата на неговия. Се ла ви.

Между другото, преди 10ина години мастит бизнесмен беше взел разрешение от общината да застрои междублокова градинка неъна собственост на Кр Сарафов, хората организираха подписка, събраха няколко хиляди подписа и проектът беше спрян. Градинката си е там с огромни дървета в нея.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 11:32 от Анонимен

# 471
  • София
Казусът в Иван Вазов влезе в медиите - при проверката се е оказало, че собственикът на УПИ е един.
https://stolica.bg/raion-triadica/v-stolichniya-ivan-vazov-vdign … -ot-kashta-snimki

# 472
Значи, изясни се случаят и за голямо съжаление на черногледите пророци, собственикът така е решил, да си има и апартаменти, и къща там.  Това определено намалява и без това нищожните шансове И Вазов да последва съдбата на МанЛи.  😂
Забавянето на строежа вероятно  поради други причини.

# 473
Горкият инвеститор. След като  се е лишил  от доста подземни паркоместа, не зная къде е наместил необходимите за новата  сграда...

# 474
Попея, спри се малко, моля.
Едва ли е против правилата да пишеш едно и също, и също, и също, но каква полза носи това? Освен да продължаваш да се самонавиваш.

Хич даже не го жаля инвеститора, можем само да предполагаме как е получил разрешение за двойно по-висока сграда от околните.

Прозорците на блокчето до къщата, ако гледат към парцела на къщата са направени неправомерно и са си техен проблем.

Хайде пусни на Гугъл мапс ул. Михаил Буботинов 7 и погледни блокчето (бл. 7, вх.А) дали не е с прозорци и балкони към парцела с къщите, очевидно по проект. И пред и сред 3-4 етажни кооперации ще стърчи 8 етажна (реално може и да е 9).

Хайде сега, кого да ожалваме? Не можели да се случват такива неща в елитните квартали... Айде бе!

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 12:00 от man_darin_ka

# 475
Казусът в Иван Вазов излезе на текст заедно със снимката, съвсем първоначално. И който я публикува тук е спестил обяснението. Колко да се е изяснил в последствие. Сеир да има.😀

# 476
Мандаринка, тя снимката показва действителното състояние на "уредения, спокоен и незастроен"  Иван Вазов. Няма нужда нищо да ми пише Попеа. Понякога ходя там, защото ми се налага - ми същите разкопани тротоари, претъпкано с паркирали коли, за тубите с вода по улиците Чиана вече сподели. "Аристократизъм" от всякъде струи там! Харесвам единствено блокчетата на границата с ЮП, но те пък са в много лошо състояние отвън и са много стари.

# 477
При ъгловите парцели винаги е разрешено по - високо  строителство спрямо околните. Но в момента, без  използване на цялата допустима застройка на  сутерена  няма да се учудя, ако до  2-ри ет. са паркоместа.

# 478
  • София
Казусът в Иван Вазов излезе на текст заедно със снимката, съвсем първоначално. И който я публикува тук е спестил обяснението. Колко да се е изяснил в последствие. Сеир да има.😀
Aз я публикувах снимката. Свалих я от групата на Вазов във фейсбук. Изобщо не съм видяла статията, която е публикувана вчера, предполагам след виждането на снимката във фейсбук. Какъв сеир търся според теб?

# 479
Хайде не пускам снимка как не само на кьоше може по-високи кооперации от околните. За нови говоря, строени в различни периоди.

Може би някой в някакъв момент в преходните и заключителни разпоредби примерно на Закона за спорта е бутнал и един параграф за нещо си, което му трябва в ЗУТ, и така. Всичко е законно. Буквата на закона е спазена.

Трябва ли да оправдаваме тези инвеститори и съответните депутати? За какво са тогава нормите за височина на застрояване по квартали, като винаги може да се намери някаква вратичка? А дали са спазили тези в Иван Вазов изискването за озеленяване, като половината парцел плюс старата къща са заели парцела? И как точно озеленяват, включително задължително с висока растителност (т.е. дървета, не мършави туи в бетонни саксии)?

Общи условия

Активация на акаунт