Изгони ме от вкъщи с двете ни деца

• 16 548
  • 243
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не знам дали ще те шокирам, но жените също имат право на покупка на имот Satisfied
Не се придобиват само с унаследяване, подаряване и заграбване.

# 76
  • София
Не, не може да каже "майната им на децата". Пак дължи издръжка, дори да няма сключен брак. А той има финансови задължения към жената толкова, колкото и тя към него. Децата са задължение и на двамата. По равно.

# 77
Ми негов си е апартамента, така си е. И ако му е толкова акъла, само с него ще си остане. Но това да искаш да ти прехвърля негова собственост от преди брака ми говори достатъчно.

# 78
Не, не може да каже "майната им на децата". Пак дължи издръжка, дори да няма сключен брак. А той има финансови задължения към жената толкова, колкото и тя към него. Децата са задължение и на двамата. По равно.

В България - точно може, "майната им" ако доказано няма пари и няма как да плаща издръжка. В Германия например, ако жената е печелела повече пари то тя дължи издръжка на мъжа си. О, ужас... в България не знам дали е възможно.

# 79
  • София

В България - точно може, "майната им" ако доказано няма пари и няма как да плаща издръжка.
Скрит текст:
В Германия например, ако жената е печелела повече пари то тя дължи издръжка на мъжа си. О, ужас... в България не знам дали е възможно.
И по какъв начин сключеният брак променя това?

# 80
  • София
Ако каже - майната им, има Държава, която поема част от задълженията му.
Ако не ти харесва - раждай в Германия, ама да очакваш чужд имот е наглост.

Същата наглост, каквато има баща казал - майната им.

# 81
Arielle, след като мислиш, че материалните блага компенсират липсата на бащина фигура, както и че щом майката е материално подсигурена всичко е наред съвсем не мога да разбера вчерашната злоба, която ръси към майките родили деца без партьор до себе си.
Това във проблемното забременяване за тези, който не са чели тази част от форума.

Аз съм за справедливост, не за "всичко е наред". Не може той да се размине с всичко, а ти да опъваш с децата. Сори. Тия деца са и негови, не само твои - а след като си била толкоз загубена да ги раждаш без брак - ами троши си главата. За това и толкова мъже напират да правят деца без брак, за да си оставят вратички после - и аз щях да увисна в подобно положение, ама слава Богу ми се размина. Не разбирам и жените, които раждат без брак и после циврят. Ми сори никой не ти е крив. Вържи го и с предбрачен договор ако трябва пък нека те гони и те пъди с общите ви деца.

Ам айде де, предложиха ли ти брак най-сетне, че да родиш?

Тия глупости за имотите и как щяла жената да се облажи при развод....  Много филми си гледала, и послъгваш як освен това. То повечето хора едвам  по едно жилище купуват семейно и го изплащат 20-30 години. Мъжът на авторката преди 3 години някъде е купил жилището и сигурно още минимум 10 години ще го изплаща, а има вероятности да не успее. Няма смисъл авторката да се привързва излишно към въпросното жиле. Да слезе на земята, не да чуди как да пръска пари по психолози, които да я накарат да с е почувства по-удобно в ситуация, в която ако още се помотка, може не само гащите да ѝ изхвърли, ами и важни документи, които държи в жилището, да унищожи. Искала сама  живее с децата, ама няма спестявания. Тя може и в мезонет до докторската градина да иска да живее, ама първо да си прецени с какво разполага като възможност. Ако е с 2-годишно, което досега не е ходило на ясла, а тя е е била в майчинство, сама трудно ще се справи не само финансово, но и с логистоката по децата,  болничните и пр.

# 82
Тя не търси начин, а причини.Това ми се струва.

# 83
Скрит текст:
Arielle, след като мислиш, че материалните блага компенсират липсата на бащина фигура, както и че щом майката е материално подсигурена всичко е наред съвсем не мога да разбера вчерашната злоба, която ръси към майките родили деца без партьор до себе си.
Това във проблемното забременяване за тези, който не са чели тази част от форума.

Аз съм за справедливост, не за "всичко е наред". Не може той да се размине с всичко, а ти да опъваш с децата. Сори. Тия деца са и негови, не само твои - а след като си била толкоз загубена да ги раждаш без брак - ами троши си главата. За това и толкова мъже напират да правят деца без брак, за да си оставят вратички после - и аз щях да увисна в подобно положение, ама слава Богу ми се размина. Не разбирам и жените, които раждат без брак и после циврят. Ми сори никой не ти е крив. Вържи го и с предбрачен договор ако трябва пък нека те гони и те пъди с общите ви деца.

Ам айде де, предложиха ли ти брак най-сетне, че да родиш?

Тия глупости за имотите и как щяла жената да се облажи при развод....  Много филми си гледала, и послъгваш як освен това. То повечето хора едвам  по едно жилище купуват семейно и го изплащат 20-30 години. Мъжът на авторката преди 3 години някъде е купил жилището и сигурно още минимум 10 години ще го изплаща, а има вероятности да не успее. Няма смисъл авторката да се привързва излишно към въпросното жиле. Да слезе на земята, не да чуди как да пръска пари по психолози, които да я накарат да с е почувства по-удобно в ситуация, в която ако още се помотка, може не само гащите да ѝ изхвърли, ами и важни документи, които държи в жилището, да унищожи. Искала сама  живее с децата, ама няма спестявания. Тя може и в мезонет до докторската градина да иска да живее, ама първо да си прецени с какво разполага като възможност. Ако е с 2-годишно, което досега не е ходило на ясла, а тя е е била в майчинство, сама трудно ще се справи не само финансово, но и с логистоката по децата,  болничните и пр.

Така ли? Значи само аз съм останала с впечатлението, че тука всяка е от голямото добрутру с по няколко наследствени имота, пари и "провайдъри" както се изказваше една друга потребителка. В интернет всеки е много силен и преувеличава.А да и всяка е от София и живее на Витошка в центъра ама разбира се... (ironie off).
Имаше една тема за имоти няма да забравя как всяка се изхвърляше и пишеше небивалици - чак смешно ми ставаше. Ама продължавайте да си пишете.

# 84
  • Варна
Темата леко се измести, та ще използвам да попитам относно издръжките.  Те, че са мизерни, мизерни са, но ако бащата има ново семейство с дете, как стоят нещата тогава?

# 85
Старото се сменя, нали е излязъл нов модел. 😂
Нищо не се променя, издръжка се дължи.

# 86
  • Варна
Материалните облаги не могат да компенсират омраза, безразличие и липса на опека. Бракът не ги гарантира. Някои се презастраховат за евентуални претенции, при развод. Доста жени водят дела за законната издръжка. Същевременно бившия обгрижва чужди деца, без брак.

Напротив всичко се компенсира - подобен случай се разви пред очите ми. Въпросният беше алкохолик и насилник. След развода остана гол като мишка, даже без собственото си жилище и кола. Всичко му взе жената, за което евала. Компенсация си е да. Стой без брак на улицата и с деца, понеже нищо не ти гарантирало.... и обяснявай на детето си защо няма къде да живее понеже ти си "модерна" жена и не щеш да се бракуваш.
Родила и обрала алкохолик и "спечелила" джакпота. Разгласява ли този успех?
Жалко е, че децата са средство за облагодетелстване. Някои си следват схемата- следващ брак и дете до края.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 15:25 от Viviana91

# 87
Независимо дали децата в новото семейство са от брак, децата на авторката си имат  все същите права на присъдената издръжка.
Това ми се струва интересен коментар:
https://legalworld.bg/razmer-na-izdryjkata-na-dete-spored-noviia-semeen-kodeks

# 88
И преди писането се е държал зле, като се връщам назад виждам много причини, които съм имала, за да си тръгна дори преди да родя първото ни дете. Но за съжаление човек си затваря очите за много очевидни неща и проблеми, когато има чувства.
Със сигурност не съм от тези, които си търсят или ще търсят някой да ги издържа, здрава съм и мога да работя, за да водим нормален живот. Наистина ми се ще да се избегне съда, това се отразява не по-малко тежко на децата. Как да обясня на 6 годишно дете, че баща му има други приоритети и му липсват семейни ценности? Че му е по-важно спокойствието, да има с какво да се наяде от това са прекарва време със семейството си, защото нямам спомен от кога не сме били някъде като семейство или пък е отделил време да прекара с децата, вместо с приятелите си, които до един са несемейни...

# 89
  • София
Независимо дали децата в новото семейство са от брак, децата на авторката си имат  все същите права на присъдената издръжка.
Да, няколко човека го писахме, но явно за Ариел е по-важно жената да е златотърсачка, за да се облажи от развода. Защото явно сама няма умения.

Общи условия

Активация на акаунт