Професия учител - 11

• 60 511
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!
Коя наредба и член позволява допълването на хорариум като не специалист?
Благодаря!
чл. 8 от Раздел III. Условия за откриване на работно място за длъжностите на педагогическите специалисти на Наредба № 4 от 20 април 2017 г. за нормиране и заплащане на труда

# 466
  • София
Да попитам нещо относно учебната програма, когато учителят е един за цялото училище, и ако училището е на двусменен режим, програмата съобразена ли е в един ден да няма часове и в двете смени? Предполагам, да, но все пак да питам 🙂
И тази нормативна уредба, доколко един новак като мене трябва да я знае още при постъпването, тези неща не се ли учат с практиката, по време на учебния процес.

# 467
  • Пловдив
Зависи за какъв предмет става въпрос. По БЕЛ обикновено в такава ситуация има един ден в двете смени.

# 468
  • София
Зависи за какъв предмет става въпрос. По БЕЛ обикновено в такава ситуация има един ден в двете смени.

Не уточних, за Изобразително изкуство се отнася.

# 469
  • Добрич
Често май часовете са и в двете смени. Ако са последните часове преди обед и първите часове следобед, пак е добре. Обаче такива варианти съм виждала, че на учител от сутрин до късен следобед времето е заето с часове и дупки. Това не всеки ден, разбира се.

# 470
  • Пловдив
Часовете по ИИ най-често вървят по двойки - там, където ги има. В 8, 9 и 10 клас са 18 часа. Малко трудно ми се струва да се падне един ден да е цял ден. Моята колежка е почти без дупки, но няма ден в двете смени.

# 471
Здравейте! Класен ръководител съм на 8 клас. В петък ще се събираме да се почерпим по случай успешното завършване. Подготвила съм за всеки индивидуална грамота, но ми се иска да измисля и още нещо за да не ни е скучно. Имате ли някакви идеи? Например някакъв забавен въпросник, в който да има въпроси свързани с учебната година или нещо друго. Ще се радвам , ако споделите идеи. Благодаря предварително!

# 472
Преди години в моя клас си записвахме бисери/изцепки,които в 12 клас обединихме и разпечатахме, забавно ни беше да ги четем.

# 473
  • Майничка
Правила съм го по време на учебната година, но може да ти свърши работа - един въпросник "Китайски портрет" (във вашия случай го поорязваш, че са 50 въпроса, от типа "Ако бях мелодия/ мебел/ животно/ спорт и т.н., щях да съм ..."). Пращаш на децата да ти го попълнят, след това им пращаш попълнените от човек от класа (без да знаят кой) отговори. Всеки трябва да представи накратко "непознатото" другарче и да каже кого подозира и защо. Останалите също се включват с предложения, всяко от които се гласува (само ти знаеш отговора и го съобщаваш на финала). Накрая сумираш верните гласове и този, който най-много пъти е познал, получава дребна награда за прозорливост, а ако някой не е попаднал изобщо в предположение - за "таен агент".

# 474
  • Плевен
Здравейте! Завърших  СДК Учител по музика и мисля да кандидатствам за предстоящи свободни места в детски градини и училища. Ако тук има действащи учители по музика, бихте ли ми помогнали - какво да очаквам на интервю за работа за позицията? Благодаря!

# 475
  • Добрич
Здравейте! Класен ръководител съм на 8 клас. В петък ще се събираме да се почерпим по случай успешното завършване. Подготвила съм за всеки индивидуална грамота, но ми се иска да измисля и още нещо за да не ни е скучно. Имате ли някакви идеи? Например някакъв забавен въпросник, в който да има въпроси свързани с учебната година или нещо друго. Ще се радвам , ако споделите идеи. Благодаря предварително!

Последните часове отговаряхме на тези въпроси: https://wordwall.net/bg/resource/2587487/забавни-въпроси

# 476
Вела интересно, ще използвам когато им доскучае на дребните.

# 477
Гаргамела страхотна идея, ще я използвам догодина живи и здрави!
Хубаво е да споделяме още такива интересни идеи и добри практики.

Вели аз много ползвам wordwall , а тези въпроси ги обожавам.

За английски , който се интересува, мога да изпратя гатанки, пак такива забавни и главоблъскащи.

# 478
Дали ще е удобно да пратите гатанките? Simple Smile Въпросите са супер, много благодаря за идеята!

# 479
Здравейте, искам да попитам началните учители на ученици 1-3 клас, за допълнителните занимания до 24.06.  заплащаше ли ви се класно ръководство?

Общи условия

Активация на акаунт