Професия учител - 11

• 59 909
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Колко време им трябва на МОН да отговорят за пратено им запитване? Пуснах го преди 3 седмици, имам входящ номер и май ми казаха, че срока е месец. Тези, които трябва да ми отговорят ме си вдигат телефоните, иначе се опитах първо по телефона да получа информация.

А в моя град има само едно място за биолог...борбата ще е кървава и се съмнявам да ме вземат, предвид че все ще има някой с по-добра квалификация от моята СДК.

# 676
Здравейте, при подаване на документи се изисква и молба до директора. Въпросът ми е тази молба свободен текст ли е или има утвърдена бланка? Предварително благодаря.

# 677
  • Майничка
Вече не е молба, а заявление, свободен текст, примерно , "Заявявам желанието си да кандидатствам за ...".

# 678
Здравейте, при подаване на документи се изисква и молба до директора. Въпросът ми е тази молба свободен текст ли е или има утвърдена бланка? Предварително благодаря.
Аз звъня и питам дали е свободен текст или си имат техен образец, който попълвам в момента. До сега винаги са ми казвали свободен текст и си имам една бланка изтеглена от сайта на едно училище, и само сменям училището и документите, които прилагам. Понеже тук не мога да кача файла (не знам как, ако има начин), ако искате ми пратете имейл и ще Ви я пратя.

# 679
Здравейте, за първи път пиша във форума. Записах СДК Учител по Английски език като квалификацията ми приключва октомври 2021 г. Съответно започнах да си търся работа като учител по Английски език и имам няколко въпроса, на които се надявам тук да получа отговор.
1. След като нямам все още диплома за Учител по АЕ какъв % от заплатата мога да получавам? (Някъде бях чела, че като нямаш диплома не може да получаваш пълния размер от заплатата)
2. Има една позиция за учител по АЕ но договора е по заместване, какво означава това че договорът ще бъде до края на учебната година и следващото лято ще съм без работа ли?

Благодаря предварително Simple Smile

П.С Завършила съм Бакалавър Финанси и Магистър Счетоводство и контрол

# 680
  • Бургас
1. 80%
2. Зависи кога се връща титуляра - може да е за една година, може и две /когато е по майчинство/

# 681
1. 80%
2. Зависи кога се връща титуляра - може да е за една година, може и две /когато е по майчинство/

Благодаря Simple Smile

# 682
Здравейте!
Аз също искам да запиша СДК английски език до 12 клас. Къде учите вие? Много благодаря!
Здравейте, за първи път пиша във форума. Записах СДК Учител по Английски език като квалификацията ми приключва октомври 2021 г. Съответно започнах да си търся работа като учител по Английски език и имам няколко въпроса, на които се надявам тук да получа отговор.
1. След като нямам все още диплома за Учител по АЕ какъв % от заплатата мога да получавам? (Някъде бях чела, че като нямаш диплома не може да получаваш пълния размер от заплатата)
2. Има една позиция за учител по АЕ но договора е по заместване, какво означава това че договорът ще бъде до края на учебната година и следващото лято ще съм без работа ли?

# 683
Здравейте!
Аз също искам да запиша СДК английски език до 12 клас. Къде учите вие? Много благодаря!

В Тракийския - Стара Загора
Обучението е една календарна година

# 684
Само дистанционно ли е или има и присъствени етапи?

# 685
Заради Ковид ситуацията ние бяхме само дистанционно. Иначе само събота и неделя за лекциите. Ходили сме до Стара Загора само, за да се запишем и на първия официален ден, в който се запознахме с ръковотителя на курса и ни обясни как ще протече обучението.

# 686
  • Бургас
И аз сега подадох документи в Тракийския у-т за СДК учител по английски език:wink:

# 687
Честито, Yellowflower! И аз ще се радвам, ако споделите за впечатления и за кои училища става въпрос, ако са в София.

Училището, в което ще работя е СУ в  София.
Ще работя в гимназиален етап.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 10:43 от Yellowflower

# 688
Здравейте,  искам да питам някой може ли да ми даде информация за следният казус. Отнася се за учител, на който му предстои пенсиониране, но последните 10 години работи на половин щат, та въпроса ми е при положение,  че е на половин щат ще има ли право на 11 заплати при пенсиониране?

# 689
Ако се пенсионира би трябвало да е изпълнил всички условия за това...точки, години...та защо да не си получи и заплатите.

Общи условия

Активация на акаунт