Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 56 854
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Erna, мутацията MTHFR не е свързана само с метилирани форми на витамините, а и по-голяма предразположеност към токсикация на организма.
На тялото не само му е трудно или невъзможно да усвоява определени вещества, но и му е по-трудно да се освободи от вредните такива.
На мен ми пуснаха изследвания за тежки метали и се оказа, че имам олово в кръвта, което се наложи да чистя. Simple Smile
Аз съм хетеоризгот по мутантен алел МТХФР.

# 151
Рокет , това последното е доста интересно и определено не го знаех. Аз съм с 4 мутации и тепърва се запознавам с тях.

# 152
https://Здравейте! От доста време ви следя и сега реших да пиша. Наскоро ми откриха инсулинова резистентност, но незнам какво да правя да пия ли глюкофаж или не? Лекарската ми каза, че била средна инсулинова резистентност. Ако мога само с диета и спорт ще съм много доволна. Някои от вас постигал ли е лечение без лекарства?

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 20:49 от Djeniori

# 153
Rocket Може ли да споделиш какво приема за детоксикацията. И аз съм с такава мутация, но не съм пускала изследвания. Ще проверя къде се правят и ще ги пусна.

# 154
В другата тема гледам масово са с олово и Сигридов на всички е предписал пектин. Рокет и ти ли това приема?

# 155
Моля за вашето мнение има ли от какво да се притеснявам Homa индексът ми е 3.12.                     
   лекар :   Служебен Лекар
Филиал :   ЛЮЛИН

Биохимия
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
ОГТТ-0,60,120                      
     Глюкоза/Glucose 0        5.44       mmol/l    2.8 - 6.1     PHOT
     материалът е:        венозна кръв              
     Глюкоза/Glucose 60        *       mmol/l         PHOT
     материалът е:        *              
     Глюкоза/Glucose 120        4.95       mmol/l    3.5 -7.8     PHOT
     материалът е:        венозна кръв              
Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
TSH        2.93       uIU/ml     0.27 - 4.2     ECLIA
TAT/anti-TG        16       IU/ml     < 115     ECLIA
MAT/anti -TPO        16       IU/ml     < 34     ECLIA
Тестостерон/Testosteron       3.09       nmol/l     0.29 - 1.67     ECLIA
ОГТТ-0,120                      
     Инсулин/Insulin 0        12.9       uIU/ml    2.6 - 24.9     ECLIA
     Инсулин/Insulin 120        22.9       uIU/ml    2.6 - 24.9

# 156
Точно др. Сигридов ми обяснява за действието на MTHFR в/у организма. Че не е свързано само с невъзможността за усвояване на неметилирани форми на витамините, а и с трудностите на организма да отработи и изхвърли токините, с които сме в контакт.
Допълнително ми обясни, че натрупването на токсини и не доброто усвояване на витамините в следствие на тази мутация, водят до риск от сърдечни проблеми при ембриона. 
Терапията и при мен беше пектин за 1 месец, но аз бях бременна. Предполагам има и други по-сериозни медикаменти, които могат да се прилагат в стандартни случаи.
Детоксикацията ще я почвам сега, 8 месеца след раждането, защото ми се пояиха други проблеми, на които досега не обръщах сериозно внимание. Чакам да ми дойде, да си направя всички изследвания, за да видим какво се случва и вече да нагласям хранителния режим.

А аз имам ендо въпросче.
Прочетох основните неща за инсулиновата резистентност и разбирам, че плодовете също са в списъка на ограничените продукти. Предполагам това значи, че гладуването по методи на Лидия Ковачева не е съвместимо с диагнозата?

# 157
Точно др. Сигридов ми обяснява за действието на MTHFR в/у организма. Че не е свързано само с невъзможността за усвояване на неметилирани форми на витамините, а и с трудностите на организма да отработи и изхвърли токините, с които сме в контакт.
Допълнително ми обясни, че натрупването на токсини и не доброто усвояване на витамините в следствие на тази мутация, водят до риск от сърдечни проблеми при ембриона. 
Терапията и при мен беше пектин за 1 месец, но аз бях бременна. Предполагам има и други по-сериозни медикаменти, които могат да се прилагат в стандартни случаи.
Детоксикацията ще я почвам сега, 8 месеца след раждането, защото ми се пояиха други проблеми, на които досега не обръщах сериозно внимание. Чакам да ми дойде, да си направя всички изследвания, за да видим какво се случва и вече да нагласям хранителния режим.

А аз имам ендо въпросче.
Прочетох основните неща за инсулиновата резистентност и разбирам, че плодовете също са в списъка на ограничените продукти. Предполагам това значи, че гладуването по методи на Лидия Ковачева не е съвместимо с диагнозата?
Eстествено,че гладуване с плодове не е за ИР.
Консумация на плодове като си карате режима може в ограничено количество и с нисък ГИ.
Като толкова искате глад, по-добре правете фастове. Бъдете си на режима, но имайте дни само на вода и нищо друго.
Впрочем пектина хубаво чисти, ама ако се приема по-дълго време пречи на усвояването на витамините. Не само от тези, които се пият, ами и от самата храна.
Същото и за активен въглен.
Няма ли някакви други методи за тия токсини?

# 158
Яденето само на плодове, за мен не е гладуване, а плодова диета.

Аз съм изключително скептична, че подобно "гладуване" има някакъв ефект освен придобиване на дефицити, ако се прави прекалено често или прекалено дълго. Ако искате гладуване, просто не яжте. Много по-леко е гладуване без внасяне на никаква енергия отвън, отколкото на оскъдно хранене с каквото и да било, а особено с внасяне на захар. Да не говорим, че фруктозата се метаболизира само в черния дроб (като алкохола) и не виждам натоварването с плодова захар как го "прочиства". 
Неяденето мобилизира черпенето на собствените мастни запаси по-бързо и по-добре от всичко и според мен не забавя метаболизма за разлика от системното оскъдно хранене.

# 159
Плодовите дни също са си гладни дни. Изпитано. Знаеш какво става като се ядат само В. И макар плодове, после какъв глад ме е гонил...Grinning
Тъй че не  е за ИР това. Само за здрави хора.
На чиста водица е най-добре.

# 160

Здравейте,приказвам резултати от днескашните ми изследвания.Моля за малко помощ.
Преди 5 месеца поради повишена кръвна захар ми назначиха обременяване с глюкоза и профил(където сутрин,обед и вечер те боцкат)Инсулина на 120 Мин ми беше 71 и казаха ,че имам ИР.А резултатите от този профил са като сегашните.Гледам отстрани,че са в норма.Не мога да разбера след като ми е в норма кръвната захар,къде е проблема?Ще правя обременяване с глюкоза може би следващата седмица.Иначе от 5 месеца се придържам към нисковъглехидратна диета и спорт.Два месеца пих и Глюкофаж 1 на ден от 500 ,но го спрях.Интересно ми е да споделите мнение за изследването.И за гликихирания хемоглобин(за първи път ми го пускат),добре ли е според вас?Благодаря ви предварително

# 161
При ИР не винаги кръвната захар е извън норми, тя може и да си се поддържа нормална но с цената на много инсулин... който в случая няма как да се види. При обременяването там след няколко дни вижте изрично и инсулина да изследват, не само кръвна захар. И щом се храните НВ по принцип, мисля че в началото на темата имаше споменато че преди тест с глюкоза някакво време се яде с по-нормални количества въглехидрати, иначе резултатите може и да не са коректни.
Инсулин 71 два часа след глюкозата си звучи страшничко, зависи от мерните единици де. Сериозна стойност си е, при положение че при здрав човек до тогава се връща към първоначалната стойност или близо.
Принципно режим и спорт са си начинът да се борим с ИР, плюс добавки ако има дефицити да се попълват. Със или без Метформин, това което правите последните месеци ще си продължи докато се подобрите до нормални нива, че и после.

# 162
При ИР не винаги кръвната захар е извън норми, тя може и да си се поддържа нормална но с цената на много инсулин... който в случая няма как да се види. При обременяването там след няколко дни вижте изрично и инсулина да изследват, не само кръвна захар. И щом се храните НВ по принцип, мисля че в началото на темата имаше споменато че преди тест с глюкоза някакво време се яде с по-нормални количества въглехидрати, иначе резултатите може и да не са коректни.
Инсулин 71 два часа след глюкозата си звучи страшничко, зависи от мерните единици де. Сериозна стойност си е, при положение че при здрав човек до тогава се връща към първоначалната стойност или близо.
Принципно режим и спорт са си начинът да се борим с ИР, плюс добавки ако има дефицити да се попълват. Със или без Метформин, това което правите последните месеци ще си продължи докато се подобрите до нормални нива, че и после.
Благодаря,задължително инсулина ще изследват пак ,за да го видят до къде съм го докарала😘Силно се надявам да има подобрение,толкова глад и ако няма промяна,ще изгубя мотивация.Много ми се хапва сладко,като ви казвам много значи много.

# 163
Глад, глад... колко да е глад? Поне за мен режим не значи гладна да ходя. Там вече си е до нагласа, освен ако наистина не си гладувала недохранена, което не звучи добре и не работи в дългосрочен план.

# 164
Който не е бил на плодов ден, не знае Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт