Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 54 404
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз за масло пиша. Брашно сега за първи път чух, че има.

# 211
А добре, мерси.
За брашното пише,че е обезмаслено. Не ми изглежда читаво това брашно.

# 212
А как гледате на високото въглехидратно съдържание в брашното/екстракта  от бял трън?

Състав в 100 гр:ю
    272 Кал / 100 гр.;
    Мазнини - 12 гр.;
    Протеини - 18 гр.;
    Въглехидрати - 23 гр.

Максимално допустимия прием на ден е 8.5 грама от брашното, та колко въглехидрата да са това Simple Smile
Случвало ми се е да слагам повече направо с лъжица,без да мисля какво точно е количеството.Сега ми хрумна,все пак,да проверя въглехидратното съдържание и не очаквах чак тогава "богатство" Simple Smile

# 213
  • пак там
А бял трън на чай не сте ли пробвали да пиете?

# 214
голяма тема отворих с този бял трън Simple Smile

# 215
А бял трън на чай не сте ли пробвали да пиете?

Аз не съм. Но като чай може би ще трябва много дълго време да се пие, а аз може и да не мога.
Мисля да си купя малка бутилка масло и да видим.

# 216
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моето е такова, от кварталната аптека. вече писах за ефектите.
забелязвам, че са качили цената Sad с 40-50%

не питате, но да кажа и това Simple Smile
за прочистване от чревни паразити, което води до общо пречистване и детоксикация - тинктура от черен орех, пие се по схема, има я на гърба на опаковката.
а за общо подобряване на перисталтиката и подобряване на имунната, храносмилателната и дихателната дейности - тиктура от джинджифил и анасон.
не едновременно съм ползвала вичките.
ефектите бяха като от белия трън - невидими за окото и лабораториите.

обмислям да започна една серия от всички заедно. дано нещо подбутне тая моята телесна инертност.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 11:10 от st. Dobri

# 217
Всъщност ми се струва евтино това, което си дала.

# 218
елора, дописах се горе.
а за цената - на етикетчето пише 10, 79, а е купувано около нова година.

# 219
Една от колежките ми взема такова масло, от това което виждам тая цена излиза височка наистина. По-голяма бутилка би била доста по-изгодна, има и разфасовки по половин и по един литър. Иначе тя не го взема заради конкретен проблем ами просто е от хората дето решават че ще си добавят нещо към дневната рутина понеже прочела че е здравословно... било топла вода, кефир, куркума, това масло и разни такива. Знам че го взема някакви периоди и после прави почивка известно време и пак почва, за ефект някакъв е трудно да се говори понеже тя си го взема на общо основание. Тя казва че на нея й е добре така.

Елора, тая бутилчица на линка е 250мл, не е особено евтина. Колежката плати 20тина лева с все доставката за по-голяма съвсем наскоро, доставиха го на работа и бях там като го плащаше на куриера. Не знам дали беше половин литър или повече нейната, може и да е била на някаква промоция де.

# 220
Не мисля да купувам голяма бутилка, а малка.

Добри,  за паразити съм чела, че уж тройчатката помагало. Проблемът е, че пелина и карамфила вдигат инсулина.
Това не само съм го чела, но и от опит говоря.
Майка ми правеше домашна тройчатка. Голям глад ме гонеше после. Затова спрях.
Иначе тройчатка има и на таблетки и тинктура.

Виж джинжи и анасан бих опитала да видя за разхлабване как действа. На биохерма съм взимала неща за червата, но няма голям ефект при мен.

# 221
при мен май нищо няма ефект. Sad
ни диети, ни хапове, нито комбинация от тях...
само от ядове имам 50% успеваемост, т.е или минавам на нервно ядене или на нервно неядене, но пак не е по мой избор.
Sad от понеделник мисля да съм пет дена на яйца и вода, да видя ще мръдне ли нещо.

# 222
  • пак там
Аз пих чай от бял трън в комбинация с няколко други билки - на Цяр беше моят.

Започнах го, след като първия път ви се жалвах от липсата на ефект преди година. Изкарах около два месеца.

Не знам какъв ефект искате да видите. Реално белият трън облекчава работата на черния дроб. Моят беше силно омазнен и работеше на края на силите си.

След като премахнах всички лекарства, започнах да го пия. И не след дълго нещата потръгнаха.Първо намалих Кз с две единици, още по време на пиенето му. Второ - изчезна вечният глад, който ме гонеше постоянно.

Третото вероятно е друга част от комбинацията, която пиех - престана да ме боли корема.

И може би след около половин месец падна първият килограм.

# 223
Пробвали ли сте слим/конджак паста? Става ли за ядене?

# 224
Здравейте, момичета! Следя ви от известно време, но сега имам въпрос и реших да "изляза на светло". На 07.01. си изследвах кръвната захар (кръвното ми беше 180/100, бях със световъртежи и ЛЛ ме прати на изследвания), беше 8.7. Поставих се на режим и вече един месец не ям нищо със захар, брашно (тестени), боб, грах, леща, ориз и картофи. Ям предимно месо, яйца, сирене, кашкавал, мляко, салати. През този месец си позволих три пъти ръжена юфка със сирене и кашкавал, и две купички нишесте с подсладител. Вчера изследвах пак кръвната захар - 7.1. За мен е добре, имайки предвид, че преди това, с години се хранех с тави със сладкиши и вредна храна. ЛЛ ме изпрати да изследвам гликиран хемоглобин, което според мен е излишно, защото проследява три месеца назад. А е ясно, че с този начин на хранене, в продължение на години, няма как да ми е била добре захарта през ноември. Но както и да е. За него 7.1 е много и предлага да ми изпише метформин. Смятам да откажа и да видя след още месец какви ще са ми показателите. Тази захар едва ли от вчера ми е висока, че да очаквам за един месец хранителен режим да влезе в норма.
Интересно ми е вашето мнение и ако има такива, приемащи лекарства, при какви стойности на захарта започнахте прием?

П.П. В група за кето хранене във фейса имаше публикации с такава паста (коджак) и твърдят, че им било вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт