Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 57 012
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Тези стойности на захарта са диабетни.

Майка ми е диабетичка в ремисия. С диагноза диабет е от поне 10 години, а високото кръвно от поне 30г.
Вкара всичко в норма (кръвно и показатели на КЗ) само с диета. Не е пила метформинови препарати. Пиеше доста други лекарства обаче. Всичко махна освен едно за кръвното, защото при нея има изменения на сърцето и не смее да се остави напълно без хапче, макар че е на възможно най-ниската доза и кръвното ѝ често е даже ниско.
За около година се случиха най-радикалните промени. В началото имаше няколко хипертонични кризи с неизяснен характер, след тях кръвното влезе в норми. Положителните промени в показателите се видяха още след първите 2-3 месеца режим, след тях последва и редукция на теглото.

С две думи, дори и при тежки случаи, е възможно, да не кажа излекуване, но постигане на ремисия само с корекция в храненето. Може да пробваш само с него, а ако не се получава, тогава да използваш лекарства като патерица.

# 226
Благодаря, Миоки! И аз така съм решила. Не искам да бързам с лекарства, тях мога да ги започна по всяко време. И аз намалих веднага от теглото, а до лятото се надявам да съм свалила всичко излишно. Слава Богу, захвана ли режим, смъквам килограми, поне с това нямам проблеми. Кръвното вчера ми беше 120/80, но пия лекарство, де. Надявам се и него да махна с времето. Кръвното предполагам съм го вдигнала от кръвната захар и свръх преяждането през декември. И тялото ми даде знак, защото прекалих. Имах нужда от такъв "шамар" и освестяване, нямаше друг начин за да се спра. Гадно е, много обичам сладки неща, но и без това се живее.

# 227
То и аз ги обичам сладките неща, особено шоколад, ама се чувствам зле от тях. Като знам, че след като ям, ще ме боли задника - буквално, имам проблем с тазобедрена става и няма да мога да си върша работата, заради болки в рамото и ми се отяжда. Хубавото е, че след кратко въздържание, в повечето случаи не ти се яде толкова, а и въздържанието за известно време, променя вкусовите рецептори и конвензионалните сладкиши стават отровно сладки.
Примерно има един тъмен шоколад с цели лешници, който много обичам, ама то от това нещо, повече от един ред не мога да изям.  Просто не е толкова вкусен колкото го помня. Лук, зелен боб са ми сладки и изобщо не са ми вкусни.

# 228
Променя се вкусът, да. Поръчах си натурално фъстъчено масло, без захар. Опитах го, вкусно ми е. Колежка го опита и реакцията беше: "ама това наистина е без захар". И каза, че не й харесва, било безвкусно. А на мен ми се вижда толкова вкусно! Joy Свалила съм си рецепти за режимни печива и десерти, но още нищо не съм направила. Да не взема да се увлека. Ако ми се дояде нещо хептен, тогава. На 13.02. синът ми има рожден ден и обмислям да направя един чийзкейк с подсладител и основа от орехи и масло. Правила съм преди време за рожден ден на майка ми (и тя е с диабет тип 2) и много се одобри. За РД ще бъдем на хотел в Банско, затова обмислям десертът да е от мен. Хем "торта", хем и аз ще го уважа. От друга страна ме е страх да ям десерти, дори и с подсладител, да не се "подхлъзна" и да ми се отвори пак апетит. Страх ме е да ям ориз, картофи, боб. Научих се и кафето да пия без захар.

# 229
На няколко пъти се разгаря спор за подсладителите тук надявам се да не се случи отново, но аз лично смятам, че са повече вредни отколкото полезни.
Най-малкото поддържат вкуса към сладкото, а при положение, че се яде сладко рядко, захарта и тестото надали са по-вредни. Ако не друго, поне е ясен дългосрочният им ефект и как се отразяват на организма, за разлика от подсладителите. Те също като захарта и тестото са рафинирани екстракти. Предпочитам да не ги консумирам. Сладкото не ми липсва и не чувствам необходимост да замествам едно сладко с друго. Малко ми прилича на все едно да заместиш хероин с метадон.

# 230
Затова ги избягвам засега. Ще ми възбудят пак рецепторите за сладко и язък ми за усилията. Съвсем в началото купих по погрешка алое вера без захар. Като го видях му се зарадвах и реших, че аз ще го изпия. Отпих една глътка и се отказах. Имаше вкус на останалите напитки, не личи, че е без захар. Сама се спрях, защото ще ми остане вкус на сладко и ще го търся. Решх, че за мое добро е да се науча да живея без захар, вместо да лъжа сама себе си.
Ох, оспамих и превзех темата, но е нещо ново за мен.

# 231
Мале, щях да умра от стомах тия дни и подозирам, че е от ябълковия сладкиш с ериттитол, който накарах щерка ми да забърка, че ни подариха един чувал ябълки био и ще идат зян. Тя много обича да прави разни десерти, аз мразя. Даже съм сигурна, че е от еритритола, щот няма от какво друго. Другият вариант е да е било някакъв вирус, ама по-скоро не, щото само като се сетя за подсладения вкус и ми се качва всичко в гърлото. А уж вече нищо ми няма.

# 232
Здравейте, момичета! Аз писах тук за пръв път септември месец, когато захарта ми беше 5.1, а еднократният инсулин на гладно 9.3. Обременяване не съм правила, но си имах типични симптоми като глад един час след стабилно ядене и доспиване след хранене. Вчера пусках изследвания и захарта ми е 4.3, а инсулинът 7.9. За тези 5 месеца ми се струва като добър напредък, храня се НВВМ по ваш съвет с тук-там някое прегрешение по поводи без да се втелясвам супер много, но и без да прекалявам. Сметнах си хома индекса, 1.5 е в момента от 2.1 през септември. Май съм чела, че оптималното е около 1, но пък се чувствам добре, въпросните оплаквания не съществуват и държа на глад много, просто защото... вълчи глад няма. Благодаря ви и продължавайте да бъдете от помощ!

# 233
Звучи добре, Rayy! Аз още не съм проверявала при мен какви са промените, а вече и при мен минаха почти 5 месеца. Скоро трябва да го направя.
Да докладвам и за слим пастата. Става за ядене, но не е кой знае какво, малко ми мирише на сурови рачешки рулца. Обаче ме вдигна през нощта, попрочиства.

# 234
Откъде се взима тази паста?
Пише уж,че няма В.

# 235
Аз я взех от Фантастико, био щанда. Имало и в ДМ, и в някои аптеки. В цикламени опаковки по 270 гр. е тази, която взех.

# 236
Здравейте, момичета! Аз писах тук за пръв път септември месец, когато захарта ми беше 5.1, а еднократният инсулин на гладно 9.3. Обременяване не съм правила, но си имах типични симптоми като глад един час след стабилно ядене и доспиване след хранене. Вчера пусках изследвания и захарта ми е 4.3, а инсулинът 7.9. За тези 5 месеца ми се струва като добър напредък, храня се НВВМ по ваш съвет с тук-там някое прегрешение по поводи без да се втелясвам супер много, но и без да прекалявам. Сметнах си хома индекса, 1.5 е в момента от 2.1 през септември. Май съм чела, че оптималното е около 1, но пък се чувствам добре, въпросните оплаквания не съществуват и държа на глад много, просто защото... вълчи глад няма. Благодаря ви и продължавайте да бъдете от помощ!
Ето това е най-важното.
Напредъкът ти е добър, дерзай Simple Smile

# 237
Здравейте, извинявам се за чаршафа с резултати, но ще помоля да коментирате стойността на инсулина, не е ли прекалено ниска? Гликираният хемоглобин пък е висок, нали?

Скрит текст:

# 238
Гликирания е добре. Хубаво е да  5, но и така е супер.
Инсулина е добре, такъв трябва да е, даже и по-нисък още по-добре.
КЗ защо нямаш?

# 239
  • София
Има Глюкоза, 5.10, погледни нагоре, под *****Биохимия.

Общи условия

Активация на акаунт