Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 57 196
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Супер, благодаря за подробния отговор. Плануваме след няколко месеца да започнем опити и темата за храненето по време на бременност ми причинява тревожност. Сега ми е по-спокойно, че не е нужно да тъпча пълнозърнести и плодове.

# 361
Чак да тъпчеш не. Но не съм ги приемала, като смъртен грях. Понякога гризвах тънка препечена филия домашен пълнозърнест хляб. От време на време някой домашен сезонен плод. Ако имаш движение след прием на ВХ не е голяма драма. Стига да не са някакви вредности. Аз за цяла бременност гризнах веднъж от един сладолед. А гледах витрината, като сираче. Толкова обичам, но ме беше страх.

# 362
Просто започнах да чета за нашия принцип на хранене в интернет по време на бременност и като цяло се отрича, но си признавам, че чета напосоки без да съм 100% сигурна в достоверността на източника. Та навсякъде четох, че минимумът В е 150-200гр, което е доста далеч от моя прием в момента и не мисля, че ще се чувствам добре от опита ми досега.

# 363
Като ги качваш плавно и се движиш много няма да го усетиш толкова зле. Но наистина движението е много важно. 150 гр ВХ не са толкова много. Даже се приема за НВ хранене.

# 364
То и за небременни има бая страхотии и глупости в нетя по отношение на кетоподобните начини на хранене. Важно е какъв е източника, така че не го пренебрегвайте.

# 365
Надявам се Невена да се включи и да разясни по-подробно. Тя обяснява много хубаво вече няколко пъти, но не помня подробности понеже не планирам повече бременностти.

# 366
  • София
Има тема за гестационен диабет в бг мамата, която на мен миналата година ми беше изключително полезна. Когато бях бременна спрях бялото брашно и захарта, картофите и ориза и веднага ми се появиха кетони в урината. Правех изследвания всеки месец, за да видя как се движат, както и с глюкомер вкъщи преди и след всяко хранене. Всяко тяло е индивидуално и трябва да се види как ще реагира, нито кетоните, нито захарта са ок в това състояние.

# 367
И какво лошо ще направят кетоните в това състояние? Принципно това са естествено изработени тела от самия организъм с цел хранене на мозъка. Доста високо качество, при това.

# 368
Да се включа и аз за кето и бременност. Февруари започнахме с ММ да се храним режимно (без да броим калории и да следим макроси). И двамата влязохме в кетоза сравнително бързо. Аз имах десетина дни абстиненция от липсата на захар. Март отмина, килограмите бяха започнали да падат и април на 90 кг разбрах, че съм бременна. Толкова добре се чувствах на тоя режим, че се заинатих и продължих с него но включих и плодове. По време на бременност е много по-лесно да се стои в кетоза дори с повече въглехидрати. Банани, портокали, мандарини... не ме вадеха от кетоза а ядях по 2 - 3 на ден. АГ виждайки кетони в урината ме обвини, че повръщам и крия от него и ми се закани за прием в болница. И така лека полека до петия месец станах 82 кг. От там нататък се филмирах, че бебето не расте защото все четях какво са казали докторите на другите мами. Все едни чудни мерки, пък моето - дребосъче. И започнах да ям и картофи и ориз и боклуци и сладко и колбаси... Не се гордея с това, но пък доктора беше доволен, че няма кетони. Влязох да раждам декември 89 кг излязох 81.7 кг.Бебето се роди 3 кг, след включването на сладко и чипс не започна да расте по-бързо...
Сега отново се опитвам да вляза в режим, но заради недоспиването килограмите са ту малко нагоре ту малко надолу и на моменти ми пада пердето и нападам шкафа с бисквити.

# 369
Ох, и аз така, преди бременността бях на НВВМХ за около 4 месеца. След като видях двете чертички се поотпуснах и плодове и ВХ, но се въздържах от по-боклучавите храни. И така, след като се появи бебето, взе да ни идва нагорно и намирахме утеха в храната Grin Сега положението е изпуснато, като единственото, което постигнах е, да спра кока-колата и от нова година насам не съм близвала Grinning При ММ резултатите са зле, и той от месец е на кето режим. При мен са по-добре и нямах достатъчно воля да му правя компания и освен, че сега покрай него ям по-полезни храни, си ям и тестени, и плодове, и сладко... Като килограми съм добре, 52кг на 160 см, НО...трупам мазнини в областта на корема и това никак не ми допада, защото по майка ми виждам до къде би стигнало и при мен, ако не се взема в ръце.

Но един важен въпрос не ми дава мира... Ако намаля драстично въглехидратите и започна да топя мазнини, се притеснявам, че загубата на мазнини в областта на лицето ще доведе до по-престарял вид Scream Не съм първа младост вече, а и в комбинация с недоспиване от година и малко, не ми харесва как изглеждам в лице... Основателни ли са притесненията ми и как да стане хем вълкът сит, хем агнето цяло? Weary

# 370
Добро утро хора!

Аз имам новина, днес отчитам точно 10 килограма свалени Simple Smile.
Понеже се интересувахте, да ви кажа, на 04.01.2021 кантара показа 151 килограма, та като ви казвам много, значи много. Както разбирате за мен борбата ще е тежка, но пък съм оптимист по природа, и знам че само трябва да поискам нещо за да го направя Simple Smile е поисках го.

Благодарна съм и на родителите ми че са ми дали здрави гени, които все още удържат малко или много на безумието на което подлагах тялото си. Имам надежда че ще махна ИР, Кръвното вече е почти там където трябва да бъде, вярвам че ще оправя жлъчката (без оперативна намеса), ще помогна на щитовидната си жлеза и какво ли още не Simple Smile.

Доста хора ме питат какво ще првя с излишната кожа Simple Smile ами нека първо да я видя тая излишна кожа, пък и от друга страна имайки тялото, което имам днес, дали малко кожа би ме притеснила повече или помалко, е разбира се стига да не се стига до нещо свързано със здравето.

Абе карай да върви! Денят е прекрасен, аз съм прекрасна, ви сте прекрасни! Sparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

# 371
Хей, Тоди, благодаря ти за позитивизма, който струи от теб! Накара ме да се усмихна!
Поздравления за първите 10, аз за 5 месеца още не съм ги стигнала.
Продължавай в същия дух!

# 372
Скрит текст:
Да се включа и аз за кето и бременност. Февруари започнахме с ММ да се храним режимно (без да броим калории и да следим макроси). И двамата влязохме в кетоза сравнително бързо. Аз имах десетина дни абстиненция от липсата на захар. Март отмина, килограмите бяха започнали да падат и април на 90 кг разбрах, че съм бременна. Толкова добре се чувствах на тоя режим, че се заинатих и продължих с него но включих и плодове. По време на бременност е много по-лесно да се стои в кетоза дори с повече въглехидрати. Банани, портокали, мандарини... не ме вадеха от кетоза а ядях по 2 - 3 на ден. АГ виждайки кетони в урината ме обвини, че повръщам и крия от него и ми се закани за прием в болница. И така лека полека до петия месец станах 82 кг. От там нататък се филмирах, че бебето не расте защото все четях какво са казали докторите на другите мами. Все едни чудни мерки, пък моето - дребосъче. И започнах да ям и картофи и ориз и боклуци и сладко и колбаси... Не се гордея с това, но пък доктора беше доволен, че няма кетони. Влязох да раждам декември 89 кг излязох 81.7 кг.Бебето се роди 3 кг, след включването на сладко и чипс не започна да расте по-бързо...
Сега отново се опитвам да вляза в режим, но заради недоспиването килограмите са ту малко нагоре ту малко надолу
и на моменти ми пада пердето и нападам шкафа с бисквити.

И въпросът е защо още имаш такъв шкаф?
И кой подъл човек го пълни?

Браво Тоди. За месец и нещо това е много добро. Да знаеш, че ще имаш и задържане, но да не се плашиш.
Понякога е хубаво това задържане. Кожата не се отпуска много.
На мен ми се случвало да имам стопяване на кила за една нощ само. Получих бръчки на шията, но се оправи.
Все още си с доста килограми и засега само ходене ти трябва. Като се почувстваш по-лека, може да опиташ петте тибетци. В началото при мен само тях можех да правя. Но ако можеш и сега може да ги опиташ.
Като бях над 110, естествено най-много си беше на корема. С времето и там се стопяваше, получаваше се отпускане, сбръчкване. Но то се оправя, ама бавно. Но и аз си спортувах каквото и когато мога.
Dark_Chocolate, по-важно е да си здрав. И аз съм имала изпит вид както писах и сбръчкана кожа, но тя се възстановява.
Можете да пробвате с нещо да се мажете. Някакви кремове има. За кокосово масло също съм чувала добри отзиви.

# 373
  • София
Todi,
имаше една диета минус 60. И тук във форума с теми. Диетата не става, но девойката, която я беше измислила и приложила, даваше много добри съвети против отпускане на кожата и появата на стрии и бръчки. Ако искаш, можеш да поразровиш и прочетеш.
Браво за свалените килограми и най-вече за подобряването в показателите.

# 374
Тоди, поздравления!
Това се опитвах да обясня на приятел наскоро, че най-трудно е началото. После като вземе да се пооправя човек, колкото и малко да е... просто си припомняш колко по-добре е това или онова да не те мъчи, просто да се чувстваш по-добре. Пък като стигнеш до там да усетиш промяна в това как се чувстваш, то вземе че ти хареса Grinning И мотивацията вече не е такъв проблем какъвто е била съвсем в началото.
Имаш много работа още, но вече си видяла че изобщо не е толкова страшно и че можеш. Останалото е въпрос на време. Ще се чувстваш и по-добре с времето и ще ти хареса и още повече.
Мен на моменти направо ме е яд че не се взех в ръце по-рано ами с сума години си мъкнах излишното тегло и се чувствах като парцал... Не стигнах до трицифрено, ама имаше момент в който бях доста близо. Като реших да започна промяна бях 92-93кг някъде, най-много съм виждала 96 или 97 да бяха, ама като не се тегля често ами предимно при профилактичните при личната лекарка... кой знае, може и още малко повече да съм била в някакъв момент. Не ми е важно колко, очевидно бяха много и очевидно ми пречеха. И това преди да стана дори на 30 години...
Наскоро се шегувахме с колежка как искала да е като преди 10 години каквато е била. Казах че аз пък не искам, щото преди 10 години бях близо 100 кила и нямах сила и желание да живея, сега съм си по-добре. Да, тогава не се лишавах от бира или пица или картофки когато и да ми се приядат... ама пак смятам че сега съм по-добре като са ми само по редки поводи тия неща.

Общи условия

Активация на акаунт