Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 54 476
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
На мен не ми се струва градивно през 2-3 страници да се рекламира по някой "cheat meal". Всички сме различни - факт. Ако някой успява да държи инсулина си в норма, когато не спазва режима ... яде ориз, картофи, бонбони и т.н, това е добре за него. Друг може да няма този късмет и да бъде подведен. Хората са склонни да приемат по-лесно това, което им харесва. Особено някой по-нов, четейки, че някой си е перфектно, когато яде нережимна храна може да реши, че и при него нещата ще се развият по този начин, а това е ... ако не опасно, то със сигурност не е начин да се справи с проблема си.

Пътища много, но не знам за някой включващ ориз. Вместо да изкоментираме някоя готина ВМ-НВХ рецепта, ние се хвалим, че ядем снаксове...

# 646

Здравейте на всички това са резултатите на майка ми ЛЛ не обръща внимание,според вас трябва ли да се консултираме с специалист?Благодаря ви

# 647
  • София
Аз дълго време си мислех, че като огранича ориз, картофи, сладко и т.н., нещата бързо ще се получат. Е да, ама не. И реших, че при мен трябва да се спрат.

# 648
Повечето сме минали през това.
При някои е трудно, но се осъзнават. Други просто не осъзнават как работят нещата и си карат с уж бавни В, но не им се получава.
4 години се мъчих.

# 649
  • София
Сигурно. Аз започнах да чета темата и разбрах, че някои сте се мъчили с години и се настроих, че битката няма да е лесна и ще е продължителна.

# 650
Няма как да стане бързо... То не е грип дето от раз си го прихванала и от раз да ти мине. Нито пък ще мине и ще изчезне да сме напълно здрави след това.
Нещата са отивали на зле с години обикновено, иска си време да се вкараме в релси.
Не знам и аз дали само най-строгите ограничения работят, може и да не са нужни винаги. Ама е факт че с ниски или много ниски въглехидрати най-лесно се ограничава броят хранения, а пък дългите интервали без вдигане на инсулина са важни за да го свалим. Освен и достатъчно движение нали. От там нататък вече всеки си установява за себе си кое колко, за да му е добре. Ама то когато се подобриш и вече не огладняваш час по час и все да мислиш какво да изядеш след малко, става много по-лесно да слушаш тялото си и да виждаш кое как ти се отразява.

# 651
Скрит текст:
Здравейте на всички това са резултатите на майка ми ЛЛ не обръща внимание,според вас трябва ли да се консултираме с специалист?Благодаря ви
Ако има опласквания и смятате, че личния не обръща внимание, разбира се че да, но не заради изследванията сами по себе си. Те не може да се четат независимо от състоянието и оплакванията на пациента.

# 652
natka като казваш, че когато се подобриш няма да мислиш час по час какво да хапнеш... ами аз какво да кажа, след като дълго време през деня почти не ядях, най много един сандвич или нещо сладко и то не всеки ден, а вечер си похапвах нещо с картофи, ориз и т.н (все вредни неща) Grinning но кой да си мисли за болести на 25 години и ето до къде се докарах... Сега като започна да си хапвам под час и правилно, сигурно ще напълнея, което пак няма да се отрази добре на ИР Confused

Няма как да стане бързо... То не е грип дето от раз си го прихванала и от раз да ти мине. Нито пък ще мине и ще изчезне да сме напълно здрави след това.
Нещата са отивали на зле с години обикновено, иска си време да се вкараме в релси.
Не знам и аз дали само най-строгите ограничения работят, може и да не са нужни винаги. Ама е факт че с ниски или много ниски въглехидрати най-лесно се ограничава броят хранения, а пък дългите интервали без вдигане на инсулина са важни за да го свалим. Освен и достатъчно движение нали. От там нататък вече всеки си установява за себе си кое колко, за да му е добре. Ама то когато се подобриш и вече не огладняваш час по час и все да мислиш какво да изядеш след малко, става много по-лесно да слушаш тялото си и да виждаш кое как ти се отразява.

# 653
Защо смяташ че непременно ще напълнееш? Не е задължително. За ИР ти е важно да не вдигаш инсулина излишно и да се движиш достатъчно. Не е хубаво да си недохранена като цяло. Да не говорим че такова недохранване често води и до липси на важни витамини и минерали. Ако не си правила изследвания за това виж на какво имаш липси и попълвай с добавки ако трябва. Но не се плаши от храната, тя не ти е враг... или поне не всичката.

# 654
Natka лошото е, че съм свикнала все на вредни храни, сладко и 1, 2 хранения, затова този режим сега ми е много труден, нооо имам воля Sunglasses само за цигарите нямам все още Cry
Не съм правила изследвания за витамини и минерали, другата седмица съм на ендокринолог и предполагам той ще ми назначи, нали?

# 655
Лично за мен режимът се оказа лесен.
Точно започването ме отказа да ям боклуците.
А аз ядях най-много от всички в тая тема.
Естествено на моменти, защото имах отклонения към вегетарианство и веганизъм. От който се влоших и пак нападах периодично боклуците.
Та точно режимът ми успокои хормоните, глада изчезна и нямам необходимост от боклуци.
Казва го човек, който преди вечерите са му били 5-6 на брой до към 2 вечерта.

# 656
Аз както казах - имам волята и ще спра боклуците, но ми е трудно да си представя как цял живот никога повече няма да ям картофи например (мусака, запеканка, броколи със сметана... все любими неща) и шоколад - най-любимото ми Grin

# 657
Не си представяй подобни неща.
Първите може да ги ядеш по изключение от време на време щом се подобриш, а след това си продължаваш с режима.
А броколито със сметана защо да не можеш да го ядеш? То си е режимно. Аз ям много често.

# 658
Аз както казах - имам волята и ще спра боклуците, но ми е трудно да си представя как цял живот никога повече няма да ям картофи например (мусака, запеканка, броколи със сметана... все любими неща) и шоколад - най-любимото ми Grin

Писала съм.
Първите 8 месеца бях страшно стриктна. Само на цикъл нещо сладко. Парче торта и малко течен шоколад.
Винаги гледам и ако ще ям сладко да е качествено.
Не купувам финети, нутела и други такива.
Купувам си течен линд, или био шоколада от фантастико - забравих му името.
Също така 80/90 % линд използвам чат пат. 1 шоколад за 2-3 месеца ми отива, а често ми го дояждат.
Вкусът се сменя. Всичките неща с които преди се тъпчех, сега просто не са ми интересни.
Колко бейкролса съм изяла. Онзи ден опитах. И се чудя как съм яла такова нещо.
Мусака готвя редовно. Отдавна вече не правим с картофи, а с тиквички, патладжани и броколи.
Още по-вкусна.

# 659
Мерси момичета, вдъхнахте ми кураж Hug а и броколи щом може - доволна съм хаха!
Имам и последен въпрос засега... понеже искаме да започнем да правим опити за бебе (то всичко тръгна от там), но имам да оправя някои здравословни неща, както и ИР да влезне в норма до тогава, според вас след колко време горе долу е хубаво да направя пак изследване и какво... пак ли ОГТТ (знам, че при всеки е относително, но все пак...)?

Общи условия

Активация на акаунт