Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 54 468
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Щом си правила вече веднъж и ти е установен проблем, не виждам никакъв да се прави пак и да се товари по този начин организма.
Сега ако си любопитна как си в резултата, може след година - две да повториш.
Но с ИР до живот ще трябва да се внимава. Просто в началото трябва да си на стриктна НВ за да нормализираш стойностите.
А след време като се оправиш може да зонираш.

# 661
  • София
Аз както казах - имам волята и ще спра боклуците, но ми е трудно да си представя как цял живот никога повече няма да ям картофи например (мусака, запеканка, броколи със сметана... все любими неща) и шоколад - най-любимото ми Grin

Darling, доколкото разбирам, ядяла си 1 път дневно. Защо трябва сега да започваш с почасово хранене?

# 662
Може ли да дадете рецептата за мусака с тиквички или патладжани? 🍆 Не съм много на "ти" с готвенето, а ми се иска да стане вкусна. 🌺

# 663
АРТЕМИС, защото ми се струва изключително неправилен такъв начин на хранене. Още когато започнах да хапвам така, знаех че не е правилно (но не ми се ядеше), а и като видях, че отслабвам, ми стана хубаво, докато от 52 кг не станах скелет 45-46 кг... и мисля, че и това отслабване и липса на много неща, ми помогна да съм в такова състояние сега.

Допълвам се: че заедно с нередовното ми хранене и отслабване, започнах ново нещо в професионален план, изпълнено с движение сутрин от 6:00, вечер до 18-19:00 ч., като за това време дали съм сядала за 2-3 часа събрани общо през целия ден, през останалото време - движение. Е, разбира се имам и няколко дни, които ги прекарвам в почивка... Но имайки предвид ежедневието ми, не мисля, че е добре да хапвам по веднъж или два пъти дневно.

Аз както казах - имам волята и ще спра боклуците, но ми е трудно да си представя как цял живот никога повече няма да ям картофи например (мусака, запеканка, броколи със сметана... все любими неща) и шоколад - най-любимото ми Grin

Darling, доколкото разбирам, ядяла си 1 път дневно. Защо трябва сега да започваш с почасово хранене?

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 08:46 от Darling*

# 664
Много зависи какво се яде в тия 1-2 пъти. Ако хапнеш една салатка и 2 плода, естествено, че се стига до недохранване. При всички случаи ядене на час-два няма как да има ползи пред 2 или 3 хранения с достатъчен интервал между тях.

# 665
Аз междинното следобедно хапване го премахнах със стабилен обяд и ранна вечеря. Общо взето може постепенно да пробва да се увеличава интервала между храненията и тялото да привикне към новия режим.

# 666
Здравейте, утре ще правя ОГТТ, но не знаех, че предните дни трябва да съм на по-високи въглехидрати, лекарят ми не ми го е казвал. Резултатите дали ще бъдат коректни или да не ходя изобщо утре, а след няколко дни? Пия Сиофор 850 мг по 3 половинки, ако има значение.

# 667
Tой и на мен не ми го беше казал, ама добре че чета, пък и не мисля , че моята док специално е много добре запозната с НВ-ВМХ.
Няма да са съвсем обективни резултатите. Напомням, че и инсулин се изследва трикратно освен глюкоза, че и не всички лекари го казват това.

# 668
Да ядеш веднъж на ден по режима и то нон стоп си е недохранване и не е полезно.
Иначе му викат фаст, ако е веднъж в седмицата или два пъти. Това вече е полезно.

Miss M, просто вместо картофи, слагаш тиквички, патлаждани и каквото там си харесаш.

# 669
Има и хора които за постоянно са си на едно хранене на ден, OMAD се води този режим (One Meal A Day), но това не е за всеки. И една от причините е че не всеки може да изяде наведнъж достатъчно храна че да не остава недохранен. Аз не мога, а хем не се плаша от големи порции когато ми е вкусно. Броя го в графа крайности дето само за някои хора са ОК, а за повечето не са.
Иначе и аз доста време както и без това сутрин не ми се яде, през деня къде съм яла нещо съществено, къде не... и основното ми хранене беше вечер, ако и понякога да беше по два пъти, че аз си лягам късно. И до ден днешен смятам че това че никога не съм имала навик да подхапвам по много пъти на ден ми е помогнало да не стана хептен зле с годините. Не че намалено движение спрямо преди това, ядене на каквото сваря и редовно по някоя бира ми простиха, де. Щом кацнах тук и аз, то си става ясно че така не се прави.

# 670
В сряда си изследвах захарта в лаборатория. Преди това я изследвах на 08.02. и беше 7.1 (при 8.7 на 07.01.). В сряда пак показа 7.1. Днес сутринта реших да си я измеря с глюкомера на майка ми. Показа 5.3. Някой ползва ли глюкомер и доколко са надеждни?

# 671
В сряда си изследвах захарта в лаборатория. Преди това я изследвах на 08.02. и беше 7.1 (при 8.7 на 07.01.). В сряда пак показа 7.1. Днес сутринта реших да си я измеря с глюкомера на майка ми. Показа 5.3. Някой ползва ли глюкомер и доколко са надеждни?
Аз ползвам глюкомер и ми се вижда достоверен, вкъщи съм мерила от 4.7 до 5.4 (зависи какво съм яла предния ден и до колко късно вечерта), в лаборатория също излезе около 5.3-4.

# 672
Здравейте, освен ИР, имам и Хашимото. Показателите на ЩЖ, обаче, в момента са ми с много добри стойности (пия "L-Тироксин").
На стриктна нисковъглехидратна диета съм от началото на годината - за този период свалих близо 10 кг., имам още поне 25 за сваляне.
Включвам се в темата със следното питане - последното ми менструално кървене, което се състоя през третата седмица на февруари, беше изключително кратко и оскъдно, което доста ме притесни. Кървях едва 3 дена, като самото течение също беше слабо.
Възможно ли е рестрикциите в диетата да са довели до това положение? Просто не мога да се сетя за друга причина. Както казах, хормоните на щитовидната ми в момента са оптимални. Освен това, този месец ми се стори, че успях да засека овулация (по метода на лентичките), което е добре.

# 673
Може, ако не се храниш достатъчно. Това че си в режим отслабване не значи че трябва да се подлагаш на системен глад.

# 674
  • пак там
На колко години си?

Общи условия

Активация на акаунт