Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 56 846
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Не само гликиран, но и обикновения хемоглобин. Той е свързан с желязото.
И защо лекар ти е казал да пиеш протеин?
Какъв протеин пиеш точно?
Освен кростренажор, трябва да правиш и силови упражнения.

Аз ги редувам.
Принципно два пъти в седмицата карам кроса. Събота или неделя 1 час, а в сряда 30 минути.
През другото време клекове, гири, планк, някои упражнения от каланетиката за талия и корем, тае бо, коремни упражнения. Планка съм го спряла заради операцията, но май няма и да го вкарвам засега.
Аз съм малко мързелива, но и заради болките в кръста не обичам бързите неща. Затова тях си ги правя бавно и спокойно и пак си има ефект.
https://www.fitnessblender.com/videos/kellis-upper-body-workout- … ulders-upper-back
И нещо важно. Винаги трябва да започваш всякакви упражнения със лек стречинг.
А след кроса пък ти е задължително.
Откакто правя стречинг, особено след 1 час крос, разликата е огромна.
https://sport.framar.bg/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0% … D0%B2%D0%BA%D0%B0

https://www.youtube.com/watch?v=FllFZekBGjw

https://www.youtube.com/watch?v=80gDSipO-TU

Имам и дни не правя нито крос, нито силови, само петте тибетски.

# 121
Пикочната киселина не се ли повишава от протеин?

# 122
Благодаря за отговорите момичета!
Елора много благодаря за полезните съвети, подробно ще изгледам клипчетата и ще започна и упражнения. Нека се оправи времето ще започна и с разходки.
За изследванията, ще пусна хемоглобин, желязо феритин, гликиран, глюкоза.
Arwen нямам представа дали е от протеина 🙄.
Това е съдържанието му
Скрит текст:

# 123
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
захар 4,9 грама на 100 грама продукт Sad

# 124
Пикочната киселина не се ли повишава от протеин?
От тия на прах или от обикновено ядене от протеин и салата?
Не мисля.
Преди да почна НВ имах висока пикочна. Известно време след режима си стана нормална и не се е вдигала. Само че да уточня, че аз боклуци като протени и храни с други консерванти не съм приемала. Яла съм и все още ям домашно сготвена храна.
Иначе ми се струва нелогично изказването, че не закусва, ама пиела протеин. То се е все ядене. Да, смотано, но е храна.
Под незакусване разбирам само вода. Без никаква храна - било плод, прахов протеин, сок или каквото и да е било.
Може би само кафе.
Някои хора тук са писали, че на закуска само пият бронирано кафе и нищо други и имат резултати.

Ами като го гледам е боклук. Подсладители два вида /и то отровни/, лактоза. Чудничко. Питай после пак защо нямаш подобрение. Все едно да ям всеки ден сладки неща и да идвам тук да питам, абе що не отслабвам и не ми спада кз и и инсулин.
На всяко ядене трябва да имаме от трите групи храни - мазнини, въглехидрати, протеини.
Това според Зоната.
А в НВВМХ също си го има. Зеленчуците са си В, но са полезни В, които не вдигат. Мазнините са или масло или зехтин. Протеините са гъби, месо, яйца, сирене и кашкавал. Последните е хубаво да не се ядат много.
С тоя протеин се прецакваш яко.
Ама ако толкова държиш вземи прочети за тези прахове. Има и по-качествени.
Чувала съм за протеин от коноп, че бил хубав.

# 125
Може да е и от протеина не знам, но при ММ е същата работа (КЗ, пик.киселина)а се храним еднакво не приема протеин 🙄. Нямам идея, не споря, да не ме разберете погрешно.
Обаче аз отслабвам и свалих доста инсулина въпреки че пия протеина, а него го пия от доста време. Протеина го изместих за 11:30 ч. Предполагах че се води закуска и се нарушава фаста, но не бях 100% сигурна за това попитах Simple Smile.
Отказах млечните понеже обожавах да ям кисело мляко(аз си го правих, а млякото беше домашно от свекър ми), кашкавал и сирене - него по-малко 😊. Откакто ги махнах падна инсулина. Сладкото напълно махнах (не съм прекалявала с него) освен черен шоколад 99%.

# 126
Пикочната не се повишава от протеин. Чела съм, че играе роля на антиоксидант в организма и високите ѝ нива, на мен ми говорят, повшено вътрешно системно възпаление, ако не друго.

В този прах всъщност захарите са 6,8гр/100.

# 127
Може ли да ми препоръчате какви изследвания мога да пусна?
Пикочната не се повишава от протеин. Чела съм, че играе роля на антиоксидант в организма и високите ѝ нива, на мен ми говорят, повшено вътрешно системно възпаление, ако не друго.

В този прах всъщност захарите са 6,8гр/100.

# 128
Хубаво е да имаш гликиран хемоглобин и чернодробни ензими. Неусвояването на Б витамини може да се дължи на стомашни проблеми и стомашни киселини с не достатъчно ниско рН.

# 129
Миоки много благодаря 🤗, при първа възможност ще пусна изследвания. За Б витамините имам мутация хомозигот по MTHFR за това следя редовно нивата.

# 130
Не съм запозната с мутациите, но още една причина да наблягаш набавянето на витамини от храна, вместо от хранителни добавки. Не ги зачерквам, но те са такова - добавки, а не заместител и приемането им не ни "освобождава" от това да се стараем диетата ни да е възможно най-изрядна за възможностите ни.

# 131
Миоки много благодаря 🤗, при първа възможност ще пусна изследвания. За Б витамините имам мутация хомозигот по MTHFR за това следя редовно нивата.
Невена май разбира от тия мутации.

# 132
Не усвоявам обикновените форми, пия метилирана фолиева, метилкобаламин - Б12 и пиридоксал-5-фосфат-Б6. При хомозигот и двата гена не работят.
Невена май разбира от тия мутации.

# 133
Здравейте,
момичетата, които не сте овладяли все още ИР вдигате ли кръвно? Освен килограмите какви други симптоми имате?

# 134
Здравейте!

При установяване на бременност трябва ли да се прекрати приема на метфогамма?
Между датата за кръвен тест, който трябва да направя и часът, който съм записала за консултация при ендокринолог има цяла седмица (нямаше по-ранен час) Иска ми се предварително да се подготвя за някои неща, ако случайно имам положителни резултати.

Общи условия

Активация на акаунт