Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 57 052
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Ахаа, скрила са е.
Малко височка е кз.
Но пък гликрания е що годе ок.
Абе още работа има.

# 241
Здравейте, извинявам се за чаршафа с резултати, но ще помоля да коментирате стойността на инсулина, не е ли прекалено ниска? Гликираният хемоглобин пък е висок, нали?

Скрит текст:
Инсулинът е добре на гладно, гликираният, с поред мен, е височък, добре е да е под 5. Като цяло са добре тези резултати. Важното е също и с какви други текущи проблеми са съчетани тези резултати.
Щитовидните не ги разбирам, за това не ги коментирам.

# 242
Мъжът ми си пусна профилактични изследвания и му излязоха високи холестерол, инсулин и кръвна захар. От 3+ седмици е на кето режим. Изследвах се и аз като очаквах подобни резултати... Кърмя в момента, не знам дали затова не са по-добри от неговите...

Между другото, гледал е клипче с някакъв кето гуру, който е казал, че алкохол може по-малко, но само твърд. И той си сипва по малко ракия вечер и е убеден, че е ОК. Но мен нещо ме гложди... Бира и вино не пие, но ракия... А един чернодробен показател му е сравнително завишен...

# 243
Алкохолът е като захарта - за човек с проблеми, само по празници и пестеливо. Особено ако черният дроб не е в топ форма, за мен е категорично противопоказен. Алгохолът е отрова и се метаболизира през черния дроб, така че щом има недобри показатели, не е ок. Да не говорим за редовна употреба ежедневно, дори да е малко количество вечер.

# 244
    Един бърз въпрос-кръвната ми захар,измерена с глюкомер,няколко сутрини е 5,6,5.5...По друго време на деня е била и 8.5.Мислите ли,че е висока?Имам изследване отпреди година.Опитах се да отслабна, получи ми се,но напоследък тъй-като не се движа особено,пак качих.Не знам какво да правя вече,а определено не се чувствам добре.

# 245
    И сутрешната, и тази през деня са си високи. Спазваше ли режима, когато качи? Едва ли е само от обездвижване.

# 246
    И сутрешната, и тази през деня са си високи. Спазваше ли режима, когато качи? Едва ли е само от обездвижване.
    Спазвам го,с изключение на няколко прегрешения с шоколад в минимални количества.Лекарства не са ми изписани,сама си се ограничавам.Наистина, когато работех,свалих 5-6 кг.Сега вкъщи явно съм ги върнала.За преглед съм,но покрай Ковид още не съм си направила изследвания.

# 247
    Спазвам го,с изключение на няколко прегрешения с шоколад в минимални количества.Лекарства не са ми изписани,сама си се ограничавам.Наистина, когато работех,свалих 5-6 кг.Сега вкъщи явно съм ги върнала.За преглед съм,но покрай Ковид още не съм си направила изследвания.
    papa6ka, а освен спазване на режим fast-ве правиш ли? На мен много ми помагат да сваля КЗ на гладно... като мойте не са кой знае какви де, просто вечерям между 19:00 - 20:00, на другия ден не закусвам и ям на обяд към 12:00 - 13:00.

# 248
    Здравейте, направих си контролното обременяване най-накрая. От един месец не пия хапчетата. Хома индексът и инсулинът на 0 мин(през май месец бяха 4,42 и 18,10). са в норма, но за съжаление на 60 и 120 мин са почти същите, както от пролетта. Не знам дали бременността сега оказва влияние. Ще се радвам да чуя мнението Ви..

# 249
    papa6ka, а освен спазване на режим fast-ве правиш ли? На мен много ми помагат да сваля КЗ на гладно... като мойте не са кой знае какви де, просто вечерям между 19:00 - 20:00, на другия ден не закусвам и ям на обяд към 12:00 - 13:00.
    Аз всеки ден правя така.Забелязала съм,че ако закусвам, примерно към 9-10,след около 2 часа получавам Хипогликемия, изведнъж,без да ми е гладно на стомаха.Ям ли около 12, издържам 4-5 часа...Объркана съм много,не попаднах на читав ендокринолог.

# 250
    Какво ядеш , че да получаваш хипогликемии? Не би трябвало при спазване на режима да ги имаш.

# 251
    Какво ядеш , че да получаваш хипогликемии? Не би трябвало при спазване на режима да ги имаш.
    Филийка пълнозърнест хляб,варено яйце, кашкавал, извара, краставица или домата.Най-често това ям.Не ги получавам всеки ден,а само когато закусвам в общоприетите часове.

# 252
    Изварата е инсулиногенна, за филийката хляб да не говорим.... Ако ям това нещо 2-3 дни ще почна да имам хипогликемии и аз.

# 253
    E тя не спазва режим, нормално е да има такива състояния.

# 254
    E тя не спазва режим, нормално е да има такива състояния.
    Ами пише, че го спазва. Но филийката пълнозърнест хляб на закуска не говори в тая посока.

Общи условия

Активация на акаунт