Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 57 229
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Елора, аз нямам, но майка ми и баба ми имат. Техния не мога да затрия.

# 376
Елора, аз нямам, но майка ми и баба ми имат. Техния не мога да затрия.
Е, тук си права.
Аз в началото докато придобия тренинг, не само, че не купувах, но забранявах да се носят такива неща.
По-скоро наредих изрично каквото искат да си купуват, но лошо им се пише ако го видя. Да си ги крият и да си мълчат.
След време въобще не ми пукаше. Изключително рядко прибягвам до купешките или сладките.
В началото се дразнех, че се прави домашен кекс. Много обичах сурово тесто да хапвам. Естествено после идеше ред на опечения кекс.
С времето, тренинга и нормализиране на инсулина и преминаване на НВ най-вече, спря да ми пука,че оттатък някой прави кекс.
През  последните два месеца примерно баница от тиква е правена вкъщи 7-8 пъти.
Изяла съм едно парче от направата на някой от тиквениците.
А също и една голяма тава чийз кейк от който опитах една лъжица. Ама много сладък.
Майка ми се дразни, че само прави и не ям. Брат ми не може да изяде всичко. Ами нейна си работа, да се дразни.
Иначе като дойдат ония дни предпочитам да ходя и да си купя аз каквото си искам.

# 377
Благодаря за окуражителните думи!

Със спорта по принцип винаги съм била на ти Simple Smile не че се занимавам профсионално, но имам спортна култура, какво ли не съм тренирала през годините: баскетбол, тенис на корт, бях полудяла със зумбата по едно време, ходене по чукари. Винаги съм била с наднормени килограми, когато съм го правила това, но е било по-скоро около 100-те. Както каза Елора, сега ми е невъзможно да правя всичко това, но това не ме спира всяка сутрин по 6 километра бързо ходене Simple Smile винаги има какво да прави човек Simple Smile. За петимата тибетси или както беше това ми е рано, всичко, което е на земя ми тежи много на кръста и коленете, има време и до там ще стигна. Така или иначе най много висцерални мазнине се топят именно с ходене Simple Smile а пък и то е най естественото движение, така че Simple Smile засега ходене по-натам, паживьом увидим Wink

Истината е че когато реших да спра да спортувам, понеже бях започнала да пуша много, понеже стреса от работат ми идеше много .... е там започна проблема и така последните 5-6 години без да се усетя се докарах до това положение. В момента не пуша от миналия август - септември, вече са 6 минали месеца, почнах да се движа и осъзнах колко ми е липсвало движението, и ако щете вярвайте стреса си е още там, ама станах по непукист аз самата, имам си и други неща за които да се тревожа Simple Smile та работата е на втори план...

Много е лошо човек да се вкара в порочен кръг, с което всяко следващо лошо решение за здравето е оправдано с нещо предишно, вярвам че това си е чисто психическо разстройство, с пагубен еферкт върху физическото здраве. Добрата новина е че рано или късно, тялото казва на мозъка че има някакъв друг проблеми ей на, говорим си за ИР, за хранене и тем подобни неща Simple Smile, а можехме и да не си чуем тялото нали Simple Smile. Аз съм оптимист и вярвам че всяко нещо се случва с причина Simple Smile

Ох голямо филосостване тая сутрин Simple Smile дано не съм в досадила!

Прекрасен ден желая!

# 378
Не си досадила Grinning
И на мен ми тежеше на кръстта. С дискова херния съм. И в коленете имах болки. Страшни. Да не говорим, че с голяма трудност можех да си обуя обувките или пък да извадя нещо от долните шкафове на кухнята.
Радвах се и аз като свалих първите 10 кила, нищо, че бях с грешния режим. Но пак си се усещах по-лека. И по-леко ми стана на кръста.
Болките в кръстта бяха главния виновник да се стегна. Чувстах се като болна пенсионерка, която нищо не може да прави.

# 379
Здравейте.
Ако искам да разбера дали имам инсулинова резистентност, какви изследвания трябва да си направя?
И какви са симптомите, които са ви подтикнали да се изследвате?

# 380
Днес си направих един експеримент и ми е интересно как ще го тълкувате.Досега бях мерила предимно КЗ на гладно.Та днес кз на гладно 6.1, един час след храна 5.2, два часа след храна 5. Е как става това?

# 381
инсулин

# 382
Днес си направих един експеримент и ми е интересно как ще го тълкувате.Досега бях мерила предимно КЗ на гладно.Та днес кз на гладно 6.1, един час след храна 5.2, два часа след храна 5. Е как става това?
Това си е толкова типично при ИР че няма накъде повече...
6,1 на гладно е висока стойност,  още там не са наред нещата. И върху захарта, и върху инсулина има работа. Не помня предистория някаква разказвана ли е, че темите станаха много дълга поредица и за съжаление все повече хора се присъединяват, та не знам правиш ли вече нещо по въпроса или не.

# 383
  • София
Миоки това са ми последните изследвания,имам ли висок инсулин според теб? . Сега почвам да се тормозя,че с тази ИР без метформин ще бъде страшна мъка.Чудя се дали да не взема Глюкофажа с удължено действие,той поне е по-пречистен и няма да ми прави стомашни киселини.Всички ли сте се справили само с воля?Или имаше съпорт с метформин?

# 384
Аз гледам, че всички си правите изследване на 0-60-120мин, а на мен са ми назначени са 0-120мин?!
Някой правил ли е така?

Пише " С молба за ОГТТ, базален инсулин на 0 и 120мин"

# 385
Да, на 60-тата минута ти е висок според мен и на гладно също не е идеален.

Аз не съм пила метформинови препарати, всъщност нищо не съм пила с изключение на бетаин хидрохлорид с пепсин заради киселини които получих в началото. Пих добавката около 2 седмици и от тогава нямам проблеми. Воля също не съм прилагала, аз бях убедена, че здравето ми е по-важно и ми се отядоха всякакви боклуци. Още повече че след като спрях ВХ спряха да ме болят ставите, а липсата на болка е един отличен стимул.

Метформиновоте те лишават от вит.Б12 и е по-добре, ако може без хапчета.

# 386
  • Пеликания
Аз гледам, че всички си правите изследване на 0-60-120мин, а на мен са ми назначени са 0-120мин?!
Някой правил ли е така?

Пише " С молба за ОГТТ, базален инсулин на 0 и 120мин"
Моят ендокринолог искаше само на гладно и на 120мин. То така или иначе на първия час се вдига, после трябва да се разбере дали пада или остава висок.

# 387
Сега почвам да се тормозя,че с тази ИР без метформин ще бъде страшна мъка.Чудя се дали да не взема Глюкофажа с удължено действие,той поне е по-пречистен и няма да ми прави стомашни киселини.Всички ли сте се справили само с воля?Или имаше съпорт с метформин?

По-добре метфогама.

# 388
Миоки това са ми последните изследвания,имам ли висок инсулин според теб? . Сега почвам да се тормозя,че с тази ИР без метформин ще бъде страшна мъка.Чудя се дали да не взема Глюкофажа с удължено действие,той поне е по-пречистен и няма да ми прави стомашни киселини.Всички ли сте се справили само с воля?Или имаше съпорт с метформин?
При всички е различно и трудно се предвижда кой препарат ще понесат по-добре от други... като гледам сменят докато нацелят просто. Това са ми наблюденията и от тук в темата каквото е споделяно, и от работата - там един казва че една марка метформин не му понася, друг друга и обратно, двама еднакви няма. (Понеже Сиофор беше изчезнал напоследък, та се наслушах на разговори кой кое би взел вместо него и кое не бил.)
Глюкофаж с удължено действие не че е пречистен, просто се освобождава в организма постепенно и по-малко се усещат страничните ефекти, ако има.
Така или иначе, ако се стигне до вземане на метформинов препарат, не ми звучи добре човек сам да се чуди кой и прочие, това с лекаря трябва да го уточните. Тя дори дозировката не е еднаква при стандартен препарат и такъв с удължено действие и не мисля че се заменят едно към едно.
Тези стойности на снимката изобщо не са някакви толкова драматични чак, в темата имаше примери с по-сериозни случаи и пак не всички са вземали метформин за да се подобрят. Винаги си струва да се опита без него първо, само с режим и достатъчно движение и евентуално добавки за попълване на дефицити. Ако няма подобрение за няколко месеца (малко вероятно), тя ИР няма да избяга, пак може да се включат и лекарства.

# 389
Миоки, кои стави те боляха? При мен, след прекалено въглехидратно ядене, най-много ме боли тазобедрената става, и то само от едната страна. Имам болки и в коленете, но те не знам дали са от въглехидратите или от друго, защото се е случвало да ме болят и след високо протеиново хранене.

Общи условия

Активация на акаунт