Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

  • 35 628
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 26 097
Ами все чета, че инозитола го дават предимно за поликистозни яйчници, ама и за ИР било.

Оф, то всъщност сега като чета, инозитол е другото име на В 8. Абе не ми обръщайте внимание Grinning

Всъщност съм искала да кажа инфолик. Разликата е явно, че има и фолиева к-на там.

В моя има пък В 4, освен В 8.

Довечера ще пусна нова тема.

# 721
  • Мнения: 4 996
Има ли специална тема за рецепти свързани с ИР или мога и тук да питам?
Като цяло имаме една кутия маскарпоне от Lidl, която мъжът ми е взел незнайно защо. Никога не сме яли.
Сега се чудя какво мога да направя с нея, за да не се изхвърля?

# 722
  • Мнения: 35 323
Маскарпонето може и така да си ядеш. Или да го объркаш с малко берита за десерт.

# 723
  • Мнения: 4 996
Маскарпонето може и така да си ядеш. Или да го объркаш с малко берита за десерт.


Пробвах така, но ми дойде тежко.
Иначе и аз се сетих за някакъв микс с горски плодове, мерси! Simple Smile

# 724
  • Мнения: 3 427
Има ли специална тема за рецепти свързани с ИР или мога и тук да питам?
Като цяло имаме една кутия маскарпоне от Lidl, която мъжът ми е взел незнайно защо. Никога не сме яли.
Сега се чудя какво мога да направя с нея, за да не се изхвърля?
Съвсем неподходяща за ИР, но иначе с такова маскарпоне правя тирамису (т.е. трябват ти бишкоти, яйца и..захар). То не се задържа особено, та може и да не успея да хапна от него (и да не си навредя, нали Grinning )

# 725
  • Мнения: 18 545
Маскарпонето го ям с берита и орехи/лешници, обаче предпочитам заквасена сметана - идва ми доста тежичко и не успявам да изям една опаковка преди да започне да мухлясва, та взимам рядко.

# 726
  • Мнения: 26 097
Аз внимавам с маскарпонето. И с кашкавала.
Веднъж си го купих това маскарпоне и си хапвах. Не съм яла много. Ама толкова мазно, че такъв запек получих, че 3 дни не можах да ходя, а после и хемороиди.
Сигурно щото го хапвах чисто Grinning

# 727
  • Мнения: 1 569
А сусамовия тахан става ли за хранене при ИР?
Аз тия дни вечер като си подхвана буркана... и не се сещам кога да спра Simple Smile

# 728
  • Мнения: 26 097
Виж сега, не е хубаво да се прекалява с каквото и да е.
А аз съм алергична към сусам малко и нямам мнение, но сигурно става. Но все пак мисля, че е мазничко и може да се похапва.
Другите да кажат.

# 729
  • Мнения: 8 084
Не е зле таханът за нас, особено ако не са големи количества или пък много редовно. На мен ми е вкусен и без нищо да му добавям, преди да мина на режим съм го подслаждала с по малко мед, ама малко там колкото да има, не както съм виждала рецепти 1:1. Ако му се сложи и какао, става нещо страхотно.
Проблемът с големите количества или честото му ядене в количества е не в калориите или колко е мазен, а в това че сусамът е богат на фитоестрогени и това трябва да се има предвид. Ама пък  дори аз дето не губя апетит при никакви обстоятелства, трудно мога да изям много наведнъж. Иначе има куп други полезни неща в сусама, така че ако не са някакви екстремни прекалявания, си е добре.

# 730
  • Мнения: 18 545
С тия тахани трябва да се внимава - много е лесно да се прекали, а и си е рафинирана храна - това което се опитваме да избегнем. Стават вместо десерт или вместо сладкиши, но отговорно.

# 731
  • Мнения: 8 084
Не съм много съгласна че е рафинирана храна. Таханът е просто фино смлян сусам и нищо друго. Може да е от обелен сусам, може и пълнозърнест. Правила съм си и домашен - никаква разлика с купения, само търпение иска. Ако сусамови семки добавени в нещо са ОК, значи и тахан е ОК, то друго няма в него. Може и да има някакви с добавени боклуци но чист тахан е просто леко запечена (по-скоро изсушена) ядка или семка и после смляна на фина паста. Аз и фъстъчено масло съм виждала дето пише че е с палмова мазнина, него просто го подминавам защото то вече е нещо друго.

# 732
  • Мнения: 1 569
С тия тахани трябва да се внимава - много е лесно да се прекали, а и си е рафинирана храна - това което се опитваме да избегнем. Стават вместо десерт или вместо сладкиши, но отговорно.
Защо рафинирана, моя си е сурово смлян и това е?  Даже не е белен 😀

# 733
  • Мнения: 784
В групата за кето рецепти във ФБ само торти и баници размахват. Явно са голям хит, но на мен и лесните рецепти ми се струват свръх усилие и нещо ми е трудно вкусово да възприема заместителите на захар . Засега карам на черен шоколад и един течен био шоколад без захар, но и двете не ми допадат толкова, че да прекаля.

# 734
  • Мнения: 18 545
Добре, може да се изразих не съвсем правилно - имах предвид, че е нещо което ако дъвчеш, не би могъл да изядеш в такова количество както при предварително "сдъвкано" и се злоупотребява (неволно) с количества и често тези тахани освен полезностите съдържат и вещества, които не би трябвало да поемаме в големи количества като споменатите по-горе фитоестрогени, фитинова киселина, оксилати и др.

Общи условия

Активация на акаунт