Проблеми със свекървата

• 13 417
  • 207
  •   1
Отговори
# 135
Фактът, че авторката брутално изгрубя до етап на директни обиди към потребители и после се покри, говори достатъчно.Поредната такава (тема).

# 136
  • Варна
Явно поговорката, че истината боли, тук е в пълна сила.

# 137
Е колко да те боли това секцио? От ден 2 след секциото (с усложнения) си го гледам бебето. Боли ама не е болка за умиране. Търпиш и толкова. Все пак детето си гледаш.
Още една дето не е прочела и 2 страници от темата, ама се изплясква неподготвена. Ти си имала 1 операця, тя 2 (втората не секцио). Отделно всяка операция се отразява различно на всеки. Ако за теб е било ок да вдигаш 3-4-5кг. бебе, за авторката може да е забранено по медицински причини. То не оправдава селското вмешателство на бабата.
по медицински причини мие забранено да вдигам тежко иначе щях сама да се оправям нямаше да моля никой за помощ

# 138
  • София
Като ти е забранено и като не можеш сама да се справиш, и като свекърва ти е единствената, навила се да ти помага, си затваряш устата и благодариш.
Ако не искаш да патиш.

# 139
То стана време детето да проходи, ти още не можеш да вдигаш тежко. Joy

# 140
  • София
Не е нужно да се гаврим- утре на всекиго може да се случи.

# 141
Може да има хронично заболяване и да не може дълго време да вдига тежко.

# 142
Здравей те момичета някоя да е имала следния проблем аз съм с секцио трудно мие да вдигам бебето и по тази причина моята свекърва дойде с свекар ми уж за една седмица уж за да помага за малкия  но има неща който ме дразнят  примерно когато храня бебето тя все е около мен все акъл дава това някак си се преживява на съпруга ми все му се меси това така не правиш както трябва онова не правиш и тази вечер много ме ядоса когато бебе то имаше колики моя се опитваше да го успокой а тя нахълта и взе бебето от ръцето му много се ядосах не мисля че е нормално но от друга стана незнам не мога да се грижа сама за него все още но какво да я правя

Разкарай я моментално и изобщо не се самоизмъчвай. Аман от тия старци дето се чудят как да ни диктуват живота. Знаеш ли колко много жени са подложени на точно такъв тормоз след раждане с такива предкекстове като "помощ а бебето, помощ за теб самата, компания" - ала бала. Ако искаш бракът ти да оцелее и твоята психика също, изпращай ги да си ходят и кажи на мъжът ти да не ти противоречи. Това е. Най-малката вреда, която може да ти докара стреса в този вече стресиращ момент е да ти намалее, дори да ти спре млякото, а тогава ще видиш бабиесата, как ще те нервира с коментарите. Ти в момента не си на първенство по родителстване, а възстановяваш от шока на раждането и самото ново бебе. Направи си да ти е спокойно, моля те. Съчувствам си ужасно защото съм минала по този път и бях неопитна, допуснах много грешки.

Вие прочетохте ли, че тя не може да се гриже за бебето в настоящия момент и има НУЖДА от помощ? А дали има пари да си плати детегледачка 24/7? А дали на свекървата  страшно много и се гледа бебе? А какво бихте изписали тук, ако свекървата беше отказала и не беше отишла да помага?

# 143
Здравей те момичета някоя да е имала следния проблем аз съм с секцио трудно мие да вдигам бебето и по тази причина моята свекърва дойде с свекар ми уж за една седмица уж за да помага за малкия  но има неща който ме дразнят  примерно когато храня бебето тя все е около мен все акъл дава това някак си се преживява на съпруга ми все му се меси това така не правиш както трябва онова не правиш и тази вечер много ме ядоса когато бебе то имаше колики моя се опитваше да го успокой а тя нахълта и взе бебето от ръцето му много се ядосах не мисля че е нормално но от друга стана незнам не мога да се грижа сама за него все още но какво да я правя

Разкарай я моментално и изобщо не се самоизмъчвай. Аман от тия старци дето се чудят как да ни диктуват живота. Знаеш ли колко много жени са подложени на точно такъв тормоз след раждане с такива предкекстове като "помощ а бебето, помощ за теб самата, компания" - ала бала. Ако искаш бракът ти да оцелее и твоята психика също, изпращай ги да си ходят и кажи на мъжът ти да не ти противоречи. Това е. Най-малката вреда, която може да ти докара стреса в този вече стресиращ момент е да ти намалее, дори да ти спре млякото, а тогава ще видиш бабиесата, как ще те нервира с коментарите. Ти в момента не си на първенство по родителстване, а възстановяваш от шока на раждането и самото ново бебе. Направи си да ти е спокойно, моля те. Съчувствам си ужасно защото съм минала по този път и бях неопитна, допуснах много грешки.

Вие прочетохте ли, че тя не може да се гриже за бебето в настоящия момент и има НУЖДА от помощ? А дали има пари да си плати детегледачка 24/7? А дали на свекървата  страшно много и се гледа бебе? А какво бихте изписали тук, ако свекървата беше отказала и не беше отишла да помага?
Ние прочетохме, но информацията е оскъдна и не се разбира, какво точно е състоянието на родилката. Изникват въпроси.
1. Лекар казал ли и е, че не трябва да прави опити да се грижи за детето или и е казал да не вдига тежко и тя да е решила, че не може да прави нищо? Липсва информация. Много жени  са раждали.със секцио, казано им е да не вдигат тежко и въпреки това си гледат децата сами.
2. За каква втора операция става въпрос? Липсва информация. Втората операция би могла да бъде пластика на носа или.гърдите, но може да е нещо много сериозно. Познавам жена със сколиоза, на която и е поставено желязо в гръбначния стълб за да не се изкриви. Не трябва да носи повече от килограм. Роди и с мъжа и си гледат детето. Авторката не пише, че е на легло или да е тежко болна.
3. Ако наистина тя е толкова зле, защо майка и не иска да и помага? Липсва информация. На кой родител няма да му трепне в подобен момент? Тя е писала, че майка и не иска, а не че не би приела помощ от нея. По тази причина предполагам, че майка и не приема ситуацията за толкова сериозна. Има и вариант двете да са в лоши отношения, което звучи логично предвид показаното до тук от авторката.
Та ние четем с разбиране, но липсват аргументи, които да ни накарат да повярваме.

# 144
  • София
Не мисля, че е нужен детайлен отговор на въпросите ти, защото тук не е следствие нито съд.
Поднесла ни е тези факти, ние само можем да кажем какво мислим за изискванията й към свекървата и за ситуацията, в която се намира авторката.
И го казахме, като болшинството се обедини около това- като няма друга опция, да си наляга парцалките и да е благодарна, че жената се е съгласила да й помага и да й гледа наборсучената физиономия.

# 145
Много неща поднесе авторката, ама ги заметоха, защото бяха против правилата на форума. Joy

# 146
Е колко да те боли това секцио? От ден 2 след секциото (с усложнения) си го гледам бебето. Боли ама не е болка за умиране. Търпиш и толкова. Все пак детето си гледаш.
Още една дето не е прочела и 2 страници от темата, ама се изплясква неподготвена. Ти си имала 1 операця, тя 2 (втората не секцио). Отделно всяка операция се отразява различно на всеки. Ако за теб е било ок да вдигаш 3-4-5кг. бебе, за авторката може да е забранено по медицински причини. То не оправдава селското вмешателство на бабата.
по медицински причини мие забранено да вдигам тежко иначе щях сама да се оправям нямаше да моля никой за помощ

Какви медицински причини? За колко време ти е забранено, завинаги ли? Свекървата още ли е у вас,? Ако смяташ секциото за основателна медицинска причина, лекарите нямат предвид да не си вдигаш бебето? Под тежко имат предвид повече от 3-5 кила и сигурно ще останат силно изненадани, ако разберат, че чакаш някой да вдига бебето вместо теб.

Така няма как да стане, ти да не си пипаш бебето и да не го измиеш примерно, като е наакано, а да чакаш на външни хора да го обслужват. Обмисли си удобствата, ако трябва, щом си толкова неспособна да си носиш бебето. Да не спи на легло с висока решетка, някакво малко легълце за през деня на колелца можеш да си вземеш, да стои бебето в него, и да минава лесно през вратите на помещенията, за са го вдигаш по-малко. Може и бебешка количка. Въобще, помисли как ще ти удобно и възможно да се справяш сама с бебето, когато бащата го няма. То стана на няколко месеца, ти още се правиш на инвалид.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 12:25 от кукумицинка

# 147
Като ти е забранено и като не можеш сама да се справиш, и като свекърва ти е единствената, навила се да ти помага, си затваряш устата и благодариш.
Ако не искаш да патиш.
много е лесно да се каже но не вие сте на мястото на което съм аз и не вашия живот се разпада така че трайъе си вие

# 148
  • София
Скрит текст:
Ако не искаш да патиш.
много е лесно да се каже но не вие сте на мястото на което съм аз и не вашия живот се разпада така че трайъе си вие

Нищо лесно няма- живяла съм го и от опит говоря.
Че и по- зле беше- нямаше къде ние с мъжа ми и детето да отидем.
Затова ти го пиша, ама твоята глава не увира и наистина ще си разпаднеш живота.

Да ти минава през ум, ей- така, като въпрос.
Защо всички ти казваме да си седнеш на задника и да си затвориш голямата уста?
Защо си го докарала дотук- майка ти да не ще да те погледне?
И защо мъжът ти вече е против теб?

# 149
Животът ви се разпада, защото ви помагат да си гледате детето, което сама не можете?

Общи условия

Активация на акаунт