Проблеми със свекървата

• 13 444
  • 207
  •   1
Отговори
# 150
Симона, наистина ли ти в толкова трудно да прочетеш мненията с разбиране и да отговориш човешки?

# 151
  • Варна
Не смее да се озъби на свекърва си, затова го прави тук.

Авторке, за съсипването на нечий живот вина имат участниците в него. Главните. Ако не стопляш, това сте вие с мъжа ти.

# 152
От личен опит ще ти кажа, че като искаш помощ от някого , нормално е да ти дават акъл. Колкото по-рано почнеш да си гледаш детето, по-добре и за теб ще е.

# 153
Извикай майка си да ти помага. Няма не искам, не мога! Тя ти е майка и й се налага да ти помогне.
На свекървата й кажи да си ходи, без драми.
Аз живеех при свекърва ми в този период и въпреки всичко извиках майка ми, имах някакви проблеми след раждането.

# 154
Извикай майка си да ти помага. Няма не искам, не мога! Тя ти е майка и й се налага да ти помогне.
Няма такива филми! Никой и с нищо не й е длъжен.

# 155
много е лесно да се каже но не вие сте на мястото на което съм аз и не вашия живот се разпада така че трайъе си вие
Симона, какво имаш предвид, като пишеш, че ти се разпада животът? Свекървата ти помага, но те натоварва психически, ти не се чувстваш добре здравословно - аз за тези проблеми съм прочела.

# 156
Е, вие, нали сте майки?!? Как така ще си оставите детето, което вика за помощ??
Как е възможно да се хвърлят клишета- Никой на никого не е длъжен!
Моралът задължава да си човек!

# 157
  • София
Права си, но авторката написа, че майка й не иска да я погледне.
Свекървата се е съгласила да си развали спокойствието.

# 158
  • Варна
Е, вие, нали сте майки?!? Как така ще си оставите детето, което вика за помощ??
Как е възможно да се хвърлят клишета- Никой на никого не е длъжен!
Моралът задължава да си човек!

Уау! Ех, че патооос! Клишето затуй е клише, щото съдържа общоизвестни истини, неслучайно синоними са му образец, правило, формула...
Следва да се запиташ, защо не иска майката да поеме грижата, не по подразбиране да я обявяваш за неморална. Ако и тя си го е отнесла от щерката, както сега се недоволства от свекървата, не е необяснимо. И имай предвид, че аз съм добронамерена, допускам, че авторката наистина е напрегната и свръхчувствителна вследствие на здравословните проблеми. Мама и свеки може да си я познават в друга светлина.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 21:11 от plqsak

# 159
  • София
Няма такива филми! Никой и с нищо не й е длъжен.
Освен мъжът й в тази ситуация. Те двамата са избрали да имат дете, съответно задълженията по отглеждането му до опр. възраст са техни.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 21:34 от milenaka

# 160
Аз пък не разбирам какъв е толкова проблема някой да ти дава акъл и да ти се меси ВРЕМЕННО. Кимаш любезно и се съгласяваш, като си отиде ще си правиш каквото си знаеш. Всяка помощ идва с цена, когато не можеш да си позволиш детегледачка, ще платиш с търпение.
Междувременно можеш пък и да научиш нещо полезно Simple Smile

# 161
  • София
Аз пък не разбирам какъв е толкова проблема някой да ти дава акъл и да ти се меси ВРЕМЕННО. Кимаш любезно и се съгласяваш, като си отиде ще си правиш каквото си знаеш. Всяка помощ идва с цена, когато не можеш да си позволиш детегледачка, ще платиш с търпение.
Междувременно можеш пък и да научиш нещо полезно Simple Smile
Ами проблемът е, че изнервя и без това рабърканите хормони. Освен да съгласяваш,следва и да правиш неща, с които не си съгласна и са против твоите разбирания и желания. А и не всеки е съгласен, като теб, да е кукла на конци и да се държат с него, като с малоумен, все едно не знаеш какво да правиш и някой постоянно да ти дава акъли. Като си отиде - детето може да е 1-2-3 месеца вече - трябва ли през това време да го осоляваме, мажем със сол или навличаме с 3 жилетки и т.н.?

# 162
Верно солта е проблем, така като чета някои са ги пресолили направо.
Освен да я затворят жената в стаята си и да стои на повикване, без право да коментира, само да прислужва. Като чета такива теми, точно такива нереалистични са очакванията на жените, които викат свеки за помощ. Както жените, които са родили са с характерно разбъркани хормони и непостоянно настроение, така и възрастните хора си имат техните характеристики, да се месят, да поучават и т.н. Не е нещо, което да не можеш да очакваш, дори и да не четеш темите в бг мама.
Свекървата едва ли е била кротка и мълчалива през цялото време до момента в който е отишла да им помага. Не съм била кукла на конци на никой, аз се оправях сама със съпруга ми. За да не стигаме до чуджа помощ, той си намери онлайн  работа в този период. Човек търси решение според възможностите си, като нямаш финансова възможност за детегледачка, ще трябва да платиш с доза търпение. И не, не е правилно, но това е реално нещо, което можеш да очакваш. Не е някаква огромна изненада.
Но, няма нищо лошо да оплачеш във форума, все пак на нея явно й е трудно да каже, но ние няма какво да направим. Всички възможни съвети са дадени вече, пожелавам на авторката да се възстанови скоро, и да си влезне в нормалната рутина с малко дете.

# 163
Авторката от 02. февруари не е писала в темата, така че може по един или друг начин да са се разбрали вече. Или е погълната от грижите за бебето и отношения някакви са й последната  грижа.

# 164
  • София
Скрит текст:
Верно солта е проблем, така като чета някои са ги пресолили направо.
Освен да я затворят жената в стаята си и да стои на повикване
Скрит текст:
, без право да коментира, само да прислужва. Като чета такива теми, точно такива нереалистични са очакванията на жените, които викат свеки за помощ. Както жените, които са родили са с характерно разбъркани хормони и непостоянно настроение, така и възрастните хора си имат техните характеристики, да се месят, да поучават и т.н. Не е нещо, което да не можеш да очакваш, дори и да не четеш темите в бг мама.
Свекървата едва ли е била кротка и мълчалива през цялото време до момента в който е отишла да им помага. Не съм била кукла на конци на никой, аз се оправях сама със съпруга ми. За да не стигаме до чуджа помощ, той си намери онлайн  работа в този период. Човек търси решение според възможностите си, като нямаш финансова възможност за детегледачка, ще трябва да платиш с доза търпение. И не, не е правилно, но това е реално нещо, което можеш да очакваш. Не е някаква огромна изненада.
Но, няма нищо лошо да оплачеш във форума, все пак на нея явно й е трудно да каже, но ние няма какво да направим. Всички възможни съвети са дадени вече, пожелавам на авторката да се възстанови скоро, и да си влезне в нормалната рутина с малко дете.
Ами в интерес на истината, тя затова е там - да помага, когато има нужда. Да сготиви и изчисти примерно, а не да виси на всяко кърмене и да дудне или да влиза на хората в спалнята посред нощите, защото бебето плачело - ами ще плаче разбира се, бебе е. Младите, ако толкова ги притесняваше среднощния рев, щяха да я повикат. Има разлика между помощ и нагло нахалство с уклон на налагане.

Общи условия

Активация на акаунт