Всичко за всички марки гел лакове - 34

• 32 006
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
Ами някой път като остане малко и махам с пила. Може и за това.

# 106
  • Стара Загора
Бихте ли препоръчали бял цвят лак за френски маникюр?

# 107
  • Down south
Ползвам база на гелиш. И днес докато си свалях стария лк много ме боляха ноктите. При лек натиск. Не знам дали е от базата за това сега ще си взема на коди каучукова и искам да видя как ще е с нея. Също така ми станаха много меки а преди ми бяха изключително твърди.
Дали е от гелиша?
Аз съм с Gelish от-до, имам предвид всички продукти по веригата. След сваляне на лак имам известна чувствителност на ноктите,  за 24 часа, преди правене на следващ маникюр,  нансям няколко пъти вит А+Д крем, който елиминира чувствителността. Свалям само с течност.

# 108
Аз свалям и веднага правя друг. Може би трябва да изчакам?

# 109
  • София
Аз свалям и веднага правя друг. Може би трябва да изчакам?

Рядко чакам, обикновено като махна единия, слагам друг, но не пиля ноктите отгоре, само ако някъде се цепи.

# 110
Значи тотално спирам с пиленето. Ползвам буфер пила. Може би и нея трябва да спра?

# 111
  • Paris, France
oesi, много благодаря 💐❤. The Passion работеше с него и много го хвалеше. Явно има защо.

Скрит текст:
Неви, тя освен ноктите , дъвче и кожичките( като ги видя със сестра ми, ми идва да ги набия), това най много ме притеснява, каква алергия мога да й причиня, затова с чиста съвест я пращам на маникюр, и съм й казала ,, като спреш да гризеш , може да пробваме"! Все пак исках да питам и тук, да чуя различни мнения и съвети! Засега ще отложа Blush

Редактирам се , да те питам като слагаш обикновен матов топ върху гел, матираш ли лъскавия топ отдолу?

Не, не матирам лъскавия топ, а направо мажа матовия отгоре. Ако бяга по някаква причина слагам слой обикновена (съхнеща на въздух) база и слой матов отгоре. По-бързо е от матиране.

Повечето гризачи на нокти гризят и кожи. Сложно е, защото от една страна е трудно да се спре ако не се покрият ноктите, а от друга рисковете от алергия при окървавени нокти са огромни.

Много маникюристки не разбират психологията на гризането. Гризачите са обикновено или нервни, или заспали и завеяни. При нервните е важно процедурата да не трае дълго, да не чакат да започне, да може да се раздели на части за да идат да пикаят, да пушат, да ядат или там каквото ги успокоява.

Преди 30 години попаднах на маникюристка, която си е гризала ноктите и разбираше психологическата страна. Отделно си разработих стратегии за спиране, но знаейки това, което зная сега мисля, че психологията е 10-20%, а останалото е липса на някакви витамини и минерали, лошо хранене, неизразходвана енергия.

Правите план за действие и започва:

1. Спира да яде пакетирана храна и почва да яде салати, риба, чисто месо.

2. Купува си едни коензимирани В витамини и започва да ги пие през ден. Витамин Ц също

3. В лаборатория тества нивата на витамин Д и желязо. Липса на желязо и Д3 се водят причини за гризане.

4. Започва да ходи бързо и да тича вместо да кибичи пред телевизора.

5. Започва да може непрекъснато с масло за нокти.

6. Подарявам и 100 дървени пръчки за нокти от алито и я инструктираш да ги гризе вместо ноктите. Винаги да има пръчка в джоба и чантата. С късмет това ще намали гризането.

Всичко гореизброени няма да и навреди и с късмет може и да спре да гризе.

Ако успее да намали гризането, се уговаряте един ден да и оправиш кожите. Бавно и трудно става. Идеалното е с препарат, но ако и пари може и с пила и накрайници и ножици и клещи.

На следващия ден удължаваш. В предишната тема писах как удължавам на гризеща. Първо легло и правя и отгоре лепя типсовете и това е. Бързо става.

Блонди, не е нужно да пилиш след като слагаш нов лак. Направо лакираш отгоре. Трябва да мажеш с масло.

# 112
  • на брега на морето
Лакочистителят ти е агресивен, щом е и с много ацетон. И аз като съм сваляла с лакочистител ( например сиен от Лидъл)- видях, че ноктите ми са по- кофти, а винаги си ползвам една и съща база. Затова вече не свалям с лакочистител. В али има течност за сваляне на гел лак.
И аз пиля с хартиена пила ако някъде не се е махнало парче (не пиля много). Според мен не е от пиленето, а от лакочистителя, освен ако не пилиш здраво, пилене в рамките на нормалното е ок. Всички пилят. И моята приятелка маникюристка каза, че пили с хартиена пила и че това не вреди на ноктите.

# 113
  • София
Мелина е права, вземи си течност за сваляне, може да помогне. Аз използвам тази.
https://makeup.bg/product/407312/

# 114
Благодаря! Ще видя със течност за сваляне!

# 115
Скрит текст:
Здравейте,

За втори път си правих гел лак вкъщи, криво-ляво се получи. Първият път всичко се обели на петия ден.
Доста имам да чета.
Стартирах с база, лак и топ на Tortio.

Бих искала да ви попитам дали този лак на Trend Up, DM, e гел-лак?

Не e.
Гел лаковете не  са в стъклено прозрачно шише.

# 116
  • Стара Загора
Препоръчайте ми хубав бял цвят от Али.

# 117
Имам на UR Sugar и Genailish, доволна съм. Genailish e по-гъст.
Искам да кажа също, че имам няколко цвята на Lemooc и съм много доволна. Малко шишенце, но много покривни.

# 118
  • Варна
IBDgeл-жестоко е бялото по-добро и от на Коди и от на Камилфо. https://aliexpress.ru/item/32886194438.html?spm=a2g0s.9042311.0. … 544847.1582613257

Въобще от всичко на марката съм във възторг. Белещата база,темперирания топ и всички цветове са супер.

# 119
  • Paris, France
IBDgeл-жестоко е бялото по-добро и от на Коди и от на Камилфо. https://aliexpress.ru/item/32886194438.html?spm=a2g0s.9042311.0. … 544847.1582613257

Въобще от всичко на марката съм във възторг. Белещата база,темперирания топ и всички цветове са супер.

Мръсница.

Ъ, хм, я кажи от кои други цветове си доволна 🥳. Направо давай номерата, идеално линк.

Общи условия

Активация на акаунт