СМС с добавена стойност към номер 145145

• 74 203
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
Така е. Виждате от мотивите на двете съдебни решения, че това което правят е незаконно и нарушава редица законови текстови от различни закони. Но разбира се, се правят на ощипани.

# 61
  • ВАРНА
Искам да уведомя, че сагата с този номер приключи, и от Виваком ми върнаха парите, под форма приспадане в фактурата и от въпросният номер също ми ги върнаха. Така, че бъдете настоятелни и не се оставяйте на тези мошеници да ви мамят. Не беше въпросът в 6 лв. Беше принципен. При мен се случи при изтегляне на едно приложение, имаше скрит линк, и така без да изпращам СМС се простих с тези пари. Наскоро теглих приложение за ПДФ файлове, наложи да си върна фабричните настройки на телефона. И там в Акробат Райдар беше скрит пак този номер за СМС.

# 62

Здравейте, получавам тези странни смс-и
Може ли някой да ми помогне и обясни какво става с телефона ми

# 63
Здравейте.
И аз изживях тази измама преди няколко дни. Притеснява ме, че ако се обадя на посочения номер или пиша на посочения и-мейл, може да стане по-лошо.
А да не говорим, ако решат да ми върнат парите и има дам номера на сметката си, да не направят някаква схема по тази линия. При Вас всичко наред ли беше след превода?
Благодаря Ви предварително, 🌿

[url[/url]
Върнаха ни парите.
Това, което ми помогна, не беше тази тема, а една статия, която намерих в интернет и следвах стъпките там.
В нея бе описано да се свържем веднага с доставчика на услугата - по телефон или по имейл. Аз ползвах и двата подхода. Имейла намерих в смс, който бе получен и с който ни информират, че сме закупили услуга с добавена стойност. Написах кратко че желая възстановяване на парите, тъй като услугата не е искана. Почти веднага ми върнаха отговор, типов, че да, ще ми върнат парите, защото не желаят неудовлетворени клиенти, и поискаха б.сметка или пей пал. Подадох банкова сметка миналия понеделник, и днес имам превод по сметката си за 5.99 лева. Преводът е международен.

Това бе описано в статията, това и направих стъпка по стъпка. Не е трудно, съветвам да действате по този начин.

Съветът ми е изобщо да не се разправяте с Виваком. Няма смисъл. Случаят на Атти още повече ми изглежда мираж, след нашия личен сблъсък с оператора.

Удовлетворена съм.

Ето статията
https://todaytech.eu/2017/11/24/sms-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0 … 0%B7%D0%B0%D0%B1/

# 64
Да... всичко бе точно.

# 65
  • ВАРНА
Аз писах писма, телефонът не беше верен, съобщаваше ми се, че няма такъв номер. Винаги пиша имейли. Сметката, която дадох беше в Револют там не държа пари, можете да си откриете безплатно и след това да си прехвърлите парите към вашата сметка. Парите ги превеждат в евро, ще ги обърнете в лева в револют и си ги превеждате.

# 66
  • 1st floor
И моят мъж попадна в схемата. Шестте лева ще ги преживее. Въпросът е как може да бъде спряно това точене за в бъдеще. Сега се обади на Виваком да спре всички директни плащания. Но пък така му увисват СМС-ите за паркиране. Ще чета темата назад, че сега само я открих. Още нищо не ми е ясно. Нито като механизъм, нито като нищо.

# 67
  • ВАРНА
И моят мъж попадна в схемата. Шестте лева ще ги преживее. Въпросът е как може да бъде спряно това точене за в бъдеще. Сега се обади на Виваком да спре всички директни плащания. Но пък така му увисват СМС-ите за паркиране. Ще чета темата назад, че сега само я открих. Още нищо не ми е ясно. Нито като механизъм, нито като нищо.
Виваком нищо не спира, трябва да им се напише писмо, че не е сключил договор да изпраща СМС на трети страни. Сключил си договор за мобилни услуги , но не и за СМС за трети страни. Писах, че искам да ми върнат парите, това е много важно, защото гледам, че на други хора не са ги върнали. Не можах да открия в платформата писмото, кето съм изпратила. Виваком ми върнаха парите. Това само писмено, аз писах в майн виваком с обаждане не става.
От линка  с СМС открих фирмата и изпратих няколко имейла, телефонът който беше изписан не беше верен. Писах няколко пъти защо не ми отговарят и че ще уведомя Комисията за регулиране на съобщенията и комисията за Потребителите. След няколко писма ми отговориха, че не било практика да връщат пари, но ще ги върнат.
тук също съм чела и съм заимствала идея, все пак темата не е дълга прочетете какво са писали пострадалите https://todaytech.eu/2017/11/24/sms-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0 … 0%B7%D0%B0%D0%B1/
Иначе  самият СМС го натиснах и от трите точки му дадох блокиране на номера. И СМС изчезна от телефона

# 68
  • 1st floor
Благодаря! Прочетох вече темата. Ще пробвам през my vivacom. Но по-скоро ме вълнува как това да не се повтаря в бъдеще.
Ще блокирам СМС-а. Обаче с това оправят ли се нещата?

# 69
Не се.
Майка два пъти попада в тая схема. 2021 и 2023г
И двата пъти върнаха парите след като писах както е описано в статията.

# 70
  • ВАРНА
Благодаря! Прочетох вече темата. Ще пробвам през my vivacom. Но по-скоро ме вълнува как това да не се повтаря в бъдеще.
Ще блокирам СМС-а. Обаче с това оправят ли се нещата?
Изтехлих Акробат, за да отварям ПДФ файлове. Наложи се да нулирам телефона и там имаше скрит СМС, но този път ме пита дали да го изпратя. В много приложения на Гугъл плей има скрити линкове към тазо номер.

# 71
Видях днес, че съм таксувана с  5лв на този номер , блокирах го.

# 72
Аз си купих някакъв измислен дигитален кантар, Хайоми ли е /ако така се пише/ и можех да го свържа с телефона ми, макар и друга марка. Направих го и на един етап ми поиска да изпратя СМС на този номер. Моментално изтрих всичко, защото не исках да се окажа "абонирана" всеки месец да плащам някаква сума /преди ми се беше случило с нещо друго, така и не разбрах, а от темата тук научих за "добавената" стойност.

Общи условия

Активация на акаунт