Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 623
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Затова казват, че няма еднакви бременности Blush

# 181
И мен ме болят гърдите, а съм едва в първи ттиместър. Не зная дали е нормално... 😕
Момичета, може ли да се боядисам с безамонячна боя или не е препоръчително?

# 182
С безамонячна може. Аз намерих една био боя в Ремедиум, подобна на Фито, но хваща по- добре. Е, не е като професионалната, но ще почакаме няколко месеца за нея Wink

# 183
Привет,
Как стои въпросът с допускането на таткото на прегледите за БХс и фетална морфология? Сега в ковид времената предполагам, че е по-трудно 🤔

# 184
Привет,
Как стои въпросът с допускането на таткото на прегледите за БХс и фетална морфология? Сега в ковид времената предполагам, че е по-трудно 🤔
Здравей. Аз вчера бях на фетална и не го пуснаха.. но пък ми дадоха предостатъчно снимки и видеа на бебето за таткото. Blush

# 185
Явно зависи къде (град, лекар). При нас няма проблем, влизаме си и двамата дори на редовните прегледи.

# 186
Здравейте и благодаря на всеки, който ще се отзове.

Бременна съм в 31, почти 32 гестационна седмица, което прави 8 месец от бременността. Вчера сутринта се събудих и забелязах, че съм прокървяла. Отбелязвам - карам доста лека бременност без никакви отклонения, проблеми и т.н. Веднага отидох на спешен преглед при следящия ме лекар - прегледа ме и вагинално, и коремно, пуснахме и запис на тонове на бебче - всичко каза, че е ОК, да си пия витамините, да добавя НО-шпа и да си почивам повече няколко дни, ако има проблем да се обадя пак. До края на вчерашния ден кръвта беше спряла напълно, легнах си, тази сутрин станах и за мой ужас и стрес отново забелязах прокървяване. Обадих се на лекарят ми, каза ми, че вечер, докато спя най-веорятно се събира кръв, затова сутрин е повечко, да се следя днес през деня, ако се увеличи или стане ярко червена на цвят да ходя в болницата. Сутринта беше розово-червеникаво, но вече с напредването на деня - пак намаля и почти спря, както стана и вчера. И двата дни болки не съм имала, чувствам се ОК. Бебчето е активно, усещам го, тоновете му вчера бяха добре, няма скъсяване на шийката на матката, прегледа мина добре вчера, общо взето не се знае от какво е. Отделно лекуваме и гъбична инфекция кандида от дълго време, досега не е правил проблеми този казуз, но не знам може и да има връзка.

Някой имал ли е подобен проблем и може ли да помогне с мнение или съвет?

# 187
Nat, да не си с ниска плацента? Аз съм с превия и ме предупредиха, че са възможни такива прокървявания...

# 188
sheli2005, Здравей, не не съм, висока-задна е... Провериха на прегледа и плацентата, и водите, и бебче, общо взето всичко, което може...

# 189
sheli2005, Здравей, не не съм, висока-задна е... Провериха на прегледа и плацентата, и водите, и бебче, общо взето всичко, което може...
Може и ако сте на терапия с антикуаголанти или с Аспирин Протект да се получи така. Simple Smile

# 190
colorful_life, Да, това го чух и аз, но не съм на подобна терапия, не съм била и през цялата бременост. Приемам само витамини за бремемнни, желязо и магнезий, сега добавиха и Но-шпа, заради кървенето. Другите медикаменти са вагиналните глобули, които съм слагала за инфекцията.

# 191
colorful_life, Да, това го чух и аз, но не съм на подобна терапия, не съм била и през цялата бременост. Приемам само витамини за бремемнни, желязо и магнезий, сега добавиха и Но-шпа, заради кървенето. Другите медикаменти са вагиналните глобули, които съм слагала за инфекцията.
Много странно. Стискам палци да мине и всичко да е наред.. Simple Smile

# 192
colorful_life, Много благодаря! Simple Smile

# 193
Момичета, имам контракции на пет минути, но не са толкова болезнени... Стягане на корема, билки в яйчника и надолу към краката...от 17:30 съм така? Според вас това родилни контракции ли са и кога трябва да тръгна към болницата? Не са точно през пет минути, има отклонения от по 1 мин- един път 3 и нещо минути, един 6 без малко...

# 194
  • Варна
В коя седмица си ?
Според мен отивай . И аз бях с не болезнени контракции  на 10мин ,но като отидох в болницата бях вече с 7см разкритие и родих след 3 часа 😁

Общи условия

Активация на акаунт