Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 551
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
Не знам дали в Бг има лаборатория която може да направи такъв тест? Ако пращат кръвта в чужбина резултата идва по е мейл и няма печат а само подпис от лабораторията извършила изследването.

# 346
Ами, като го взема, ще споделя какво има на листа. Simple Smile Може и наистина да няма.

# 347
Ето как изглежда моя. Това, че резултатите ви са на английски означава, че теста се прави в чужбина.

# 348
Благодаря на всички момичета .Няма да оставя така нещата ,ще направя и консултация с адвокат за достоверност на документа .Ако  трябва ще направя оплакване в полицията за документна измама .Не ги оставяйте и вие .Честно казано не го очаквах от""многото любезни "представителки .

# 349
  • София
Погледнах и аз сега- имам подпис, без печат. VISION правих в Афродита.

# 350
Относно резултатите - принципно и в БГ има такива случаи. Примерно като отидеш да си преподписваш договора за телефон/тв/нет при оператор. Подписваш се на електронен пад, служителя и той, а на документа няма печат след това. Само подписите. Това си е от години, даже си спомням бях питала тогава дали си е валиден документа и казаха, че да. Може би това е някакъв западен стандарт, само подписи без печат. Едва ли Пренатест, които са толкова популярни, биха си позволили да не спазят европейското законодателство. Но все пак питайте адвокат, лично на мен резултатите от болница в гр. Варна като ги взех електронно с номер/парола, нямаха печат. Беше все едно от лаборатория кръвните изследвания в интернет да си ги видя. Пак като ги разпечатам са си достоверни, но за син печат + подпис трябва да самата лаборатория да се замъкна и лично да ги взема.

# 351
Отдавна мастилените печати не са задължителни в документите. Прието е със закон, но не мога  да цитирам точен нормативен документ и чл. Проверете в интернет.
Относно резултатите на изследвания, според мен е редно поне име и подпис на длъжностно лице да има. Някой трябва да носи отговорност за съдържанието на документа все пак.

# 352
Печат не е задължителен вече на договори и тн.

# 353
Трябва да има подпис от лабораторията която е направила теста и резултата трябва да е на тяхна бланка, а не просто бял лист.
Моя резултат е на 4 страници.

# 354
Здравейте изписаха ми Но-шпа, Магнерич и Спазмалгон заради контракции обаче видях, че Спазмалгон е противопокасен при бременност, незнам да го пия ли опасен ли е толкова?Моля за мнение 🙂

# 355
Здравейте,
Реших да пиша тук ,защото вече в продължение на месец имам следния проблем.
Цикълът ми закъсня с 10 дни ,направих си 2 теста и бяха положителни но на 11-я ден ми дойде.Отидох на гинеколог но апаратурата и не работеше в момента и каза че според нея съм направила спонтанен аборт и трябва да отида на преглед другаде и евентуално за кюретаж. На същия ден отидох при друг доктор прегледа ме и каза да си направя чхг на следващия ден и да отида пак на преглед.Чхг-то ми беше 16 .При прегледа всичко изглеждаше нормално и доктора държеше да ходя през два-три  дни да ме преглежда.Само че след 3тия ми преглед все още имах кръв ,а обикновенно на 5тия ден от цикъла ми вече почти няма а този път кървях доста дни и имах ужасни болки ниско в корема .Направих си още един тест при него на които втората черта беше по бледа но все пак си беше там и решихме да направя още едно чхг от което резултата беше 19.31.Каза ми да изчакам няколко дни ако са ми поносими болките и да отида в Неделя т.е 28.02 .Прегледа ме отново и видя че в десния ми яйчник има нещо което можело да е киста,извънматочна бременност и още нещо си от овулацията.Точна диагноза нямам но се разбрахме да отида на преглед на 4или 5.03 .От вчера обаче имам кафяво течение и болките все още са си там като на моменти са непоносими.Проблема е че от скоро съм омъжена в този град а съм от другия край на България и не съм запозната добре с докторите тук за да искам второ и трето мнение. Ще се радвам ако споделите мнение по въпроса ми и ако можете да ми препоръчате добър гинеколог за второ мнение ...за  гр.Плевен става въпрос

# 356
Здравейте майчета, миналата седмица ми беше първото ми посещение при гинеколог за установяване на бременност оказа, се че съм в  6-та седмица. Лекарката ми изписа Неопхолик мета. Въпроса ми е да ли някой го е приемал, как се чувствате след приема

# 357
Здравейте майчета, миналата седмица ми беше първото ми посещение при гинеколог за установяване на бременност оказа, се че съм в  6-та седмица. Лекарката ми изписа Неопхолик мета. Въпроса ми е да ли някой го е приемал, как се чувствате след приема

Това е просто витамин, който спомага да се избегнат някои тежки дефекти при бебетата. Препоръчва се да се пие още при планиране на бременност. По никакъв начин не се усеща приемът на фолиева киселина.

# 358
Според мен проблемът ти може да се окаже сериозен и по-бързо трябва да се ориентираш към още едно мнение. Ако ЧХГ не пада, но и не расте правилно, това говори за извънматочна. Пусни пак, за да видиш какво се случва. В плевен има доста специалисти в медицината, потърси в интернет информация.
Ако ЧХГ започне да пада, по-скоро мисля, че си направила биохимична бременност, което не е нещо сериозно и щом имаш кървене, ще се изчисти от самосебе си. Успех, дано всичко е наред.
Здравейте,
Реших да пиша тук ,защото вече в продължение на месец имам следния проблем.
Цикълът ми закъсня с 10 дни ,направих си 2 теста и бяха положителни но на 11-я ден ми дойде.Отидох на гинеколог но апаратурата и не работеше в момента и каза че според нея съм направила спонтанен аборт и трябва да отида на преглед другаде и евентуално за кюретаж. На същия ден отидох при друг доктор прегледа ме и каза да си направя чхг на следващия ден и да отида пак на преглед.Чхг-то ми беше 16 .При прегледа всичко изглеждаше нормално и доктора държеше да ходя през два-три  дни да ме преглежда.Само че след 3тия ми преглед все още имах кръв ,а обикновенно на 5тия ден от цикъла ми вече почти няма а този път кървях доста дни и имах ужасни болки ниско в корема .Направих си още един тест при него на които втората черта беше по бледа но все пак си беше там и решихме да направя още едно чхг от което резултата беше 19.31.Каза ми да изчакам няколко дни ако са ми поносими болките и да отида в Неделя т.е 28.02 .Прегледа ме отново и видя че в десния ми яйчник има нещо което можело да е киста,извънматочна бременност и още нещо си от овулацията.Точна диагноза нямам но се разбрахме да отида на преглед на 4или 5.03 .От вчера обаче имам кафяво течение и болките все още са си там като на моменти са непоносими.Проблема е че от скоро съм омъжена в този град а съм от другия край на България и не съм запозната добре с докторите тук за да искам второ и трето мнение. Ще се радвам ако споделите мнение по въпроса ми и ако можете да ми препоръчате добър гинеколог за второ мнение ...за  гр.Плевен става въпрос

# 359

Това е просто витамин, който спомага да се избегнат някои тежки дефекти при бебетата. Препоръчва се да се пие още при планиране на бременност. По никакъв начин не се усеща приемът на фолиева киселина.
Благодаря много за отговора ☺️😘

Общи условия

Активация на акаунт