Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 560
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Момичета,
Да си мисля ли най-лошото? Събуждам се с болки ниско в корема (ляво), където на ехограф трябва да е бебчо ииик мястото е много твърдо 🙄 11гс

# 331
  • Седмото небе
Не, не го мисли. Иди на лекар, ако болката е много силна.

# 332
Не, не го мисли. Иди на лекар, ако болката е много силна.
Ще отида на спешен кабинет..
Не е силна, като контракции, НО доста рано за стягане на корема 😢

# 333
Нормално ли е към края на бременността, да имаш топли и студени вълни? И евентуално покачване на температурата до 38С? Смисъл, възможно ли е да е знак за започнало раждане? Вчера имах леки контракции вечерта и температурата дръпна нагоре, знам че тапата си е още там. Водите не съм ги видяла да изтичат... И вече се чудя от йойо температурите да не би за съм изстинала и от там температурата или е нещо друго.

# 334
Бела Ми,аз така вчера отидох с болки (дърпания) и понякога и по рязки,доки каза,че си е нормално опъване аз съм в 9 г.с и той каза,че третия месец вече организма търпи всякакви промени,неразположение,осеен това имаш  ли кървене,аз не мисля че това дали корема е твърд или мек предвещава нещо....

# 335
Здравейте момичета ,тези от вас които са правили  прена тест ,може ли да ми кажат как изглежда самия сертификат ,има ли подпис и печат от лабораторията и  съответно придружава ли го легализиран превод .

# 336
  • София
На мен първо ми звъннаха по телефона като бяха готови, обясниха ми, че всичко е наред, казаха ми пола и ги изпратиха само по имейл, всичко беше на английски.

# 337
На мен първо ми звъннаха по телефона като бяха готови, обясниха ми, че всичко е наред, казаха ми пола и ги изпратиха само по имейл, всичко беше на английски.
                                                           Благодаря за бързия отговор.Интересува ме има ли подпис и печат от лабораторията където е извършено изследването .Аз го получих също на английски ,това не е проблем ,проблема е ,че няма  подпис и печат ,което доста неприятно ме изненада .За мен това не е документ и утре ще звъня в офиса  .

# 338
Печат нямам, само 2 подписа.

# 339
Печат нямам, само 2 подписа.
                                                           Благодаря ,поне имате подписи .Аз нямам нищо ,то такава хартийка не е документ ,ще ме е срам да го представя като такъв.Само си мисля дали  ми е направен теста или е скалъпен с общи усилия !!!!???Що ли не се учудвам всичко е възможно !

# 340
Да възможно е. И аз бих се осъмнила.

# 341
Изискайте хартиен оригинал. Когато аз правих друг пренатален тест оригиналът се взимаше от Геника (лабораторията, в която го правят).
Това ми напомня да отида да си взема оригинала. ))

# 342
Къв оригинал бе жена? Тези тестове се правят в чужбина и резултатите пристигат по е мейл. Можеш само да си го принтираш.

# 343
  • София / Виена
Привет, дами! Не искам никого да плаша или да настройвам негативно спрямо пренаталните тестове, но доста прочетох тук в форума, както и във фейсбук групите за мами с термини това лято - не искам и да се сещам колко жени бяха споделили за грешни резултати от тези пренатални тестове (грешни, защото е имало видими малоформации / правена е амниоцентеза / хорионбиопсия,       които са показвали противоположното на тестовете). Споделям го, защото явно не е такава рядкост, както пишат всички фирми, а си се случва. За съжаление, най-много негативни коментари прочетох за Vision, както и за Пренатест, макар че аз твърдо бях решила да си направя при вторите изследвания (за лично спокойствие; не е имало нещо притеснително). Та това всичкото е във връзка с достоверността и печатите, които споменахте по-горе и до колко можем да се доверим на едни такива изследвания. И все пак да не забравяме, че това за неинвазивни тестове - дори и с точност 99%, те пак трябва да се потвърдят/опровергаят от инвазивна процедура.

# 344
Къв оригинал бе жена? Тези тестове се правят в чужбина и резултатите пристигат по е мейл. Можеш само да си го принтираш.

Ами, такъв - с мокър печат от лабораторията, който прави документа поне според българските стандарти малко по-достоверен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт